آیا تا به حال شده به فکر راه انداختن یک مسابقه یا آزمون پیامکی بیفتید؟ اصلا این کار در سطح انبوه و گسترده شدنی است؟ ماژول آزمون ملی پیامک دقیقا برای همین منظور ساخته شده است. برای آشنایی با این ماژول در این راهنما با ما همراه باشید.
ماژول آزمون چیست؟
همانطور که از نام این ماژول مشخص است، برای برگزاری امتحان و آزمون مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از این قابلیت میتوان سوالاتی را برای مخاطبان از طریق پیامک فرستاد و جواب درست را در سیستم مشخص کرد.
ماژول آزمون چه کاربردهایی دارد؟
یکی از کاربردهای تبلیغاتی ماژول آزمون برگزاری یک مسابقه برای برند و محصولاتتان است. مثلا فرض کنید یک سوال تخصصی درباره محصولات خود میپرسید و چهار گزینه برای آن درنظر میگیرید. افرادی که جواب درست را میدهند یک کد تخفیف دریافت کنند.
از دیگر کاربردهای ماژول آزمون پیامکی برگزاری امتحان علمی و فرهنگی است. حرفههای مختلف میتوانند با این ماژول امتحان بگیرند. مثلا انتشاراتهای علمی و فرهنگی میتوانند یک مسابقه کتابخوانی برگزار کنند و برای این کار از قابلیت آزمون در پنل پیامکی استفاده کنند.
آموزش استفاده از ماژول آزمون
برای اینکه بتوانید از ماژول آزمون استفاده کنید باید مراحل زیر را گام به گام همراه ما انجام دهید. برای وارد شدن به این ماژول از صفحه نخست پنل کاربری خود و از منوی سمت راست گزینه «امکانات» را انتخاب کنید و سپس از زیرمنوی باز شده، روی گزینه «آزمون» کلیک کنید.
مدیریت سرگروه سوالات
در صفحه اصلی این ماژول سه دکمه دیده میشود. برای اینکه بتوانید آزمون را بسازید، باید ابتدا سرگروه سوالات را مشخص کنید. مثلا تعریف کنید که این سوالات مربوط به چه چیزی است. برای این کار روی «مدیریت سرگروه سوالات» کلیک کنید.
درج سرگروه جدید
پس از اینکه روی گزینه «مدیریت سرگروه سوالات» کلیک کردید، وارد صفحه جدیدی میشوید. در این صفحه باید یک سرگروه جدید اضافه کنید. برای این کار باید روی دکمه سبزرنگ «+ درج سرگروه جدید» کلیک کنید.
حالا یک صفحه pop-up برایتان باز میشود. در این صفحه باید یک سری تنظیمات ساده را انجام دهید.
عنوان
در این قسمت باید عنوان سرگروه سوالات خود را بنویسید. مثلا اگر سوالات مربوط به درس ادبیات است، میتوانید «عنوان» را ادبیات نامگذاری کنید و یا اگر سوالات مربوط به نجوم است، اسم عنوان را نجوم بگذارید.
وضعیت
وضعیت سرگروه سوالات را باید یا روی فعال بگذارید یا غیرفعال. اگر این وضعیت را غیرفعال کنید، این دستهبندی یا سرگروه از سوالات شما غیرفعال خواهد بود.
سپس برای ذخیره شدن این تنظیمات روی «ثبت» کلیک کنید تا وارد مراحل بعدی شوید.
ویرایش و حذف سرگروه سوالات
پس از اینکه سرگروه جدید را ایجاد کردید، رکورد آن در صفحه آزمون ایجاد میشود. در این قسمت میتوانید سرگروه را ویرایش یا حذف کنید.
مدیریت سوالات
پس از اینکه سرگروه سوالات را مشخص و رکورد آن را مشاهده کردید، باید سوالات امتحان را طرح کنید. برای این کار باید روی گزینه «مدیریت سوالات» کلیک کنید.
درج سوالات جدید
برای نوشتن سوالات باید روی «درج سوالات جدید» کلیک کنید.
حالا یک صفحه pop-up برایتان باز میشود که در این قسمت باید سوالات را بنویسید.
سرگروه
قبل از اینکه شروع به نوشتن سوالات کنید، باید دستهبندی را مشخص کنید. این دستهبندی همان «سرگروه سوالات» است که در قسمت قبلی مشخص کرده بودید.
سوال
سوال مورد نظر خود را در این قسمت تایپ کنید. یادتان باشد که در انتهای متن سوال، حتما عبارت «لغو11» را نیز اضافه کنید.
شرح پاسخ
اگرچه این سوالات چند گزینهای هستند، اما شما میتوانید در این بخش یک جواب کامل مشخص کنید. همچنین عبارت «لغو11» را در انتها، به متن پیامک پاسخ این سوال، اضافه نمائید.
وضعیت
در این قسمت باید وضعیت فعال یا غیر فعال بودن سوالات را مشخص کنید.
در نهایت وقتی تمام تنظیمات لازم را انجام دادید، روی دکمه «ثبت» کلیک کنید.
رکورد سوالات
پس از ثبت سوالات، رکورد آن در صفحه «مدیریت سوالات» برایتان ایجاد میشود و میتوانید روی آن عملیاتهای گوناگونی انجام دهید.
گزینهها
در همین قسمت میتوانید گزینههای سوال را تنظیم کنید. برای این کار مطابق شکل زیر، روی آیکون گزینهها کلیک کنید.
وقتی روی «گزینهها» کلیک کنید، یک صفحه pop-up برایتان باز میشود.
متن گزینه
گزینه مورد نظر خود را باید در این قسمت تایپ کنید. مثلا در تصویر زیر، گزینه کار را در این قسمت تایپ کردهایم.
کلید گزینه
در این قسمت هم باید کلید گزینه را وارد کنید. مثلا گزینه کار را به کلید 1 تخصیص دادهایم. اگر گزینهای که در این قسمت وارد کردهاید گزینه صحیح است، باید تیک مربوط به آن را بزنید. درنهایت پس از انجام تمام تنظیمات، باید روی گزینه «ثبت» کلیک کنید.
پس از اینکه تمام گزینهها را نوشتید و کلید مورد نظر را تخصیص دادید، صفحهای مانند شکل زیر برایتان نمایش داده میشود. در همین قسمت میتوانید گزینهها را ویرایش یا حذف کنید.
لیست آزمونها، حذف و ویرایش سوالات
در همان قسمت رکورد سوالات، میتوانید سوال را با استفاده از آیکونهایی که در شکل زیر مشخص کردهایم، حذف و ویرایش کنید. همچنین میتوانید اطلاعاتی درباره آزمونهای دیگری که از این سوال در آنها استفاده شده به دست آورید.
شکل 12- لیست آزمونها، حذف و ویرایش سوالات
مدیریت آزمون ها
پس از اینکه سرگروه سوالات و سوالات خود را با موفقیت ثبت کردید، باید امتحان و آزمون پیامکی خود را طراحی کنید. برای این کار در همان صفحه آزمون، روی دکمه «مدیریت آزمونها» کلیک کنید. سپس گزینه «درج آزمون جدید» را انتخاب کنید.
حالا یک صفحه پاپ آپ برایتان باز میشود. در این صفحه باید تنظیمات مربوط به آزمون را انجام دهید. در ادامه گام به گام این مسیر را با ما همراه باشید.
عنوان آزمون
یک نام برای آزمون خود مشخص کنید و در قسمت عنوان بنویسید. مثلا ادبیات ترم دوم.
گیرنده
در این قسمت باید یک شماره اختصاصی پیامکی وارد کنید. شمارهای که دوست دارید جواب داوطلبین آزمون را با آن دریافت کنید را در این فیلد بنویسید.
فرستنده
به همان ترتیب، یک شماره اختصاصی در قسمت فرستنده بنویسید. سوالات آزمون با استفاده از این شماره به دست داوطلبین میرسند.
کلیدواژه
در این قسمت باید یک کلید برای آزمون خود مشخص کنید. این کلیدواژه حتما باید به صورت عددی و چهار رقم باشد.
وضعیت
فعال یا غیر فعال بودن وضعیت آزمون را در این قسمت مشخص کنید.
متن شروع آزمون
در این قسمت به دلخواه خود میتوانید یک متن برای شروع آزمون بنویسید. این متن اس ام اس، قبل از سوالات به دست داوطلبین میرسد.
متن ارسالی هر داوطلب
در این فیلد میتوانید مشخص کنید هر داوطلب پس از اتمام امتحان خود چه متنی را بنویسد.
متن پایان آزمون
همانطور که یک متن برای شروع آزمون مشخص کردید، در این قسمت میتوانید یک متن هم برای پایان در نظر بگیرید. اگر این فیلد خالی باشد، چیزی ارسال نمیشود.
شروع آزمون
در این قسمت باید یک زمان و تاریخ برای شروع آزمون مشخص کنید. دو کادر سمت راست مربوط به ساعت و دقیقه، و کادر سمت چپی مربوط به تاریخ است. تاریخ آزمون را هم میتوانید به صورت دستی وارد کنید و هم از آیکون تقویم کنار کادر استفاده کنید.
پایان آزمون
به همان صورتی که یک تاریخ برای شروع مشخص کرده بودید، باید یک تاریخ برای اتمام آزمون هم تنظیم کنید.
زمان آزمون
یک بازه زمانی برای آزمون درنظر بگیرید. این بازه زمانی باید برحسب دقیقه در این فیلد نوشته شود.
ارسال کارنامه
با زدن تیک این گزینه میتوانید مشخص کنید پس از اتمام آزمون، کارنامه به شماره موبایل داوطلبین فرستاده شود. اگر هم تمایلی ندارید کارنامه ارسال کنید، این گزینه را علامتدار نکنید.
ارسال پاسخها
همچنین میتوانید تنظیم کنید که پس از اتمام امتحان شرح مختصر پاسخ سوال به داوطلبان فرستاده شود یا نه. اگر تیک این گزینه را بزنید، جوابها ارسال خواهد شد و اگر تیک آن را بردارید، شرح پاسخها ارسال نخواهد شد.
نمره منفی
در این قسمت میتوان مشخص کرد امتحان نمره منفی داشته باشد و اگر دارای نمره منفی است، میزان آن چقدر باشد.
اضافه کردن فرستنده به دفترچه تلفن
با زدن تیک این گزینه مشخص میکنید فردی که جواب سوال را میفرستند به صورت خودکار به گروههایی در دفترچه تلفن شما اضافه شود. اگر این گزینه را تیک بزنید، مطابق تصویر زیر، میتوانید گروه دفترچه تلفن را هم انتخاب کنید.
ارسال به مخاطبین دفترچه تلفن
با زدن تیک این گزینه مشخص میکنید که داوطلب این آزمون فقط از اعضای دفترچه تلفن باشد. در نهایت وقتی تمام تنظیمات را انجام دادید، روی گزینه «ثبت» کلیک کنید.
رکورد ثبت آزمون
پس از اینکه آزمون مورد نظر را با شرایط دلخواه تنظیم کردید، میتوانید رکورد آن را همان صفحه مشاهده کنید. در این قسمت میتوان تنظیمات و ویرایشهای مختلفی روی آزمون ساخته شده انجام داد که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد.
اضافه کردن سوالات
پس از اینکه تمام مراحل بالا را انجام دادید، باید سوالات را به آزمون پیامکی خود اضافه کنید. برای اضافه کردن سوالات باید دوباره به قسمت «مدیریت سوالات» بروید و سوال مورد نظر خود را انتخاب کنید. حالا روی دکمه «عملیات» کلیک کنید و سپس «درج در آزمون» را انتخاب کنید.
حالا منوی کوچکی به صورت کشویی برایتان باز میشود که باید در اینجا آزمون مورد نظر را انتخاب کنید. پس از انجام این مراحل، روی دکمه «درج در آزمون» کلیک کنید.
حالا با ارسال کلیدواژه از طرف داوطلبان امتحان شروع میشود و سوالات یکی پس از دیگری برای افراد ارسال میشود.
دریافت گزارش پیامهای ارسالی و دریافتی
پس از اینکه سوالات ارسال شدند و داوطلبان به سوالات پاسخ دادند، میتوانید پیامکهای دریافتی و ارسالی خود را در ماژول پیامهای دریافتی مشاهده کنید.
پیامهای دریافتی
برای مشاهده پیامهای دریافتی باید از صفحه نخست وارد ماژول «پیامها» شوید و سپس روی «دریافتی» کلیک کنید. این پیامها درواقع همان پیامکهایی هستند که داوطلبان به عنوان کلیدواژه یا جواب سوالات آزمون برای شما ارسال کردهاند.
پیامهای ارسالی
درست مانند پیامهای دریافتی، جهت مشاهده پیامهای ارسالی هم باید ابتدا از منوی سمت راست وارد ماژول «پیامها» شوید و سپس روی «ارسالی» کلیک کنید. هر پیامکی که شما برای داوطلبان آزمون ارسال کرده باشید، در این قسمت نشان داده میشود.
جمعبندی
در این راهنما سعی کردیم ماژول آزمونها را گام به گام برای شما انجام دهیم تا بتوانید در آینده مسابقات و امتحانهای خود را به صورت پیامکی برگزار کنید. امیدواریم با خواندن این راهنما بتوانید به اهداف خود برسید. اگر در این مسیر با مشکلی روبرو شدید یا سوالی برایتان پیش آمد، برایمان تیکت ارسال کنید. همچنین میتوانید با تماس با شماره 02163404 سوالات خود را به صورت تلفنی با کارشناسان ما مطرح کنید.