پیامک سررسید یکی دیگر از ابزارهای پرکاربرد سامانۀ ملیپیامک است. در این راهنما، قصد داریم تمام آنچه برای آشنایی و استفاده از این ابزار لازم است را به صورت تصویری به شما آموزش دهیم.
پیامک سررسید چیست؟
همانطور که از نام این ابزار مشخص است، پیامک سررسید میتواند پیامکهای شما را در یک بازه زمانی مشخص به صورت دورهای برای مشتریان ارسال کند. به این شکل که شما در سررسید یک زمان خاص جهت ارسال پیامک تعیین میکنید و باقی کار را به سامانه میسپارید تا در زمان گفته شده پیامک را به طور خودکار ارسال کند.
پیامک سررسید چه کاربردهایی دارد؟
شما بسته به نیاز خود میتوانید استفادههای متنوعی از پیامک سررسید داشته باشید. برای مثال:
-
اطلاعرسانی تاریخ سررسید بیمه
با استفاده از این ماژول میتوانید تاریخ سررسید بیمه مشتریانتان را به آنها اطلاعرسانی کنید.
مثلا یک شرکت بیمه قصد دارد به مشتریانی که اعتبار بیمه آنها ده روز دیگر به اتمام میرسد پیامک یادآوری تمدید بفرستد.
این شرکت میتواند ده روز قبل از موعد پایان اعتبار بیمه برای ارسال پیامک اقدام و هر دو روز یک بار پیامک اطلاعرسانی را تکرار کند.
-
اطلاع از پایان سرویسهای سالیانه
این قابلیت ماژول سررسید به درد شرکتها و سازمانهایی میخورد که خدماتی با اشتراک سالیانه یا ماهانه ارائه میدهند.
این شرکتها میتوانند چند روز قبل از اتمام اشتراک سرویس، این موضوع را به مشتری اطلاع بدهند. به این ترتیب مشتری میتواند برنامهریزی لازم را انجام داده و نسبت به تمدید سرویس اقدام کند.
ماژول پیامک سررسید بهترین ابزار برای این کار است تا تمامی این یادآوریها به صورت خودکار انجام شوند.
توجه: تفاوت این ماژول با پیامک زماندار، در تنظیم زمان ارسال است. بدین صورت که در این قسمت علاوه بر تعیین تاریخِ اولین و آخرین ارسال، میتوانید تعداد دفعاتی را که میخواهید بین این دو تاریخ ارسال پیامک انجام شود، تعیین نمایید.
بنابراین ارسال دورهای پیامک تنها به حالت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه محدود نشده و حتی میشود هر دو یا سه روز یکبار، پیامک مورد نظر را به مخاطبین ارسال کرد.
آموزش: چگونه از پیامک سررسید استفاده کنیم؟
برای یادگیری نحوه استفاده از پیامک سررسید، کافی است قدم به قدم مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: ایجاد پیامک سررسید و وارد کردن تنظیمات اولیه
برای شروع وارد بخش ارسال زماندار سامانه بشوید و گزینۀ پیامک سررسید را انتخاب کنید. سپس روی گزینۀ ارسال جدید یا ارسال از طریق فایل اکسل کلیک نمایید.
روش اول
بعد از کلیک بروی گزینه ارسال جدید پنجرهای به شکل زیر برای شما باز میشود. در ادامه، تکتک بخشهای این قسمت را به شما توضیح میدهیم.
- عنوان: انتخاب عنوان، صرفاً جهت تفکیک پیامکهای مختلف است و در متن پیامک شما هیچ تاثیری ندارد. با این حال، انتخاب یک عنوان متناسب به شما کمک خواهد کرد بعدها این ارسال را راحتتر پیدا کنید.
- شماره فرستنده: در این قسمت یکی از شمارههای اختصاصی خود را انتخاب کنید. این همان شمارهای است که با آن پیام مربوطه به مخاطب ارسال میشود.
- متن پیامک: در این بخش متن پیامک خود را مینویسید. توجه کنید که اگر از این بعداً میخواهید استفاده کنید، پس از تایپ متن پیامک روی مثلث بالا سمت چپ کلیک کنید و از گزینۀ درج متن به متون سریع استفاده کنید. متن پیامک شما در ماژول متون سریع ذخیره خواهد شد.
- گیرندگان: شما به ۳ طریق میتوانید شمارههای خود را انتخاب کنید.
- فایل اکسل: اگر میخواهید شمارهها را از فایل اکسل وارد کنید، حتما آنها را درون فایل اکسل نمونه بارگذاری کنید و از هیچ فایل اکسل دیگری استفاده نکنید.
- فایل متنی: از این قسمت میتوانید به صورت دستی شمارههای خود را وارد کنید یا اینکه از فایل پیشفرض موجود استفاده کنید.
- دفترچه تلفن: شما میتوانید از شمارههایی که داخل ماژول دفترچه تلفن پنل خود ذخیره کردهاید استفاده کنید. دقت داشته باشید که میتوانید یک یا چند گروه از مخاطبان خود را انتخاب کنید، اما در صورت انتخاب یک گروه تمام شمارههای آن گروه با هم انتخاب میشوند و نمیتوانید صرفا بعضی شمارهها را انتخاب کنید.
- تنظیمات پیشرفته:با کلیک برروی تنظیمات پیشرفته سه گزینۀ "ارسال به شماره های غیرتکراری" ، "ارسال به کلیه شماره ها" و "ارسال به شماره های مشترک(تکراری)" برای شما نمایش داده میشود که به صورت پیشفرض گزینۀ "ارسال به شمارههای غیر تکراری" فعال است که در این حالت پیامک شما برای شمارههایی که در چند گروه ممکن است تکرار شده باشند ارسال نخواهد شد. شما با توجه به نیاز خود میتوانید از سایر گزینههای این تنظیم استفاده کنید.
- تاریخ اولین ارسال: در این بخش تاریخ شروع ارسال پیامک سررسید را وارد نمایید.
- تکرار ارسال: در این قسمت میتوانید بازه زمانی تکرار هر ارسال را مشخص کنید.
مثلاً اگر میخواهید پیامک تا تاریخ اتمام ارسال هر دو روز یکبار ارسال شود این بخش را برروی 2 روز تنظیم کنید. شما حتی میتوانید روز را به هفته، ماه و سال هم تغییر دهید.
- تاریخ خاتمه ارسال: در این بخش تاریخ اتمام ارسال را مشخص میکنید. از این تاریخ به بعد دیگر هیچ پیامک سررسیدی برای مخاطبان وارد شده در بخش گیرندگان ارسال نمیشود.
- ساعت ارسال: در این قسمت ساعت ارسال پیامک خود را تنظیم کنید.
در آخر برروی گزینه ثبت کلیک نمایید.
روش دوم
اگر قصد دارید با وارد کردن فایل اکسل اطلاعات را در این بخش ثبت کنید و ارسال خود را انجام دهید باید برروی گزینه ارسال از طریق فایل اکسل کلیک نمایید.
صفحهای به شکل زیر برای شما باز میشود.
- شماره فرستنده: از این قسمت یکی از شمارههای اختصاصی خود را انتخاب کنید. این همان شمارهای است که با آن پیام مربوطه به مخاطب ارسال میشود.
- فایل اکسل: در این بخش باید فایل اکسل کامل شده خود را بارگذاری نمایید به نکات زیر توجه نمایید:
- برای ارسال ابتدا فایل نمونهرا دانلود و از همان فایل استفاده کنید؛ یعنی تمامی تغییرات خود را در این فایل اعمال کنید.
- دقت کنید که نام جدولی که شمارهها در آن قرار دارند باید Sheet1 باشد.
- دقت کنید که سطر اول فایل اکسل خوانده نمیشود بنابراین میتوانید از آن برای درج عنوان استفاده کنید.
- در ستون "دوره زمانی" مقدار دوره زمانی را بر اساس مقدارهای مشخص شده زیر وارد نمایید. (در ستون عدد متناسب را وارد نمایید)
1 > روز 2 > هفته 3 > ماه 4 > سال
سپس برروی گزینه تایید کلیک کنید.
مرحلۀ دوم: وضعیت ارسال و دریافت گزارش ارسال
بعد از ثبت پیامک سررسید رکورد ارسال ثبت شده را در بخش پایینی همین ماژول میتوانید ببینید. امکان ویرایش و حذف این ماژول نیز وجود دارد.
وضعیت ارسال در ابتدا "منتظر ارسال" بوده که بعد از انجام ارسال برای اولین بار به "انجام شده منتظر ارسال بعدی" تغییر خواهد کرد.
از طریق ویرایش میتوانید مواردی مانند عنوان، متن، شماره ارسال، مخاطبین و تاریخ و ساعت ارسال را تغییر دهید و مجدداً ثبت را بزنید.
برای مشاهده گزارش ارسال باید به بخش پیامها و بعد از آن به بخش ارسالی مراجعه کنید.