بانک شماره، مهمترین بخش یک سامانۀ پیامکی است. حتماً میدانید که شمارهها مدام در حال تکمیل و بهروزرسانی هستند و اگر سامانۀ پیامکی که انتخاب میکنید از این تغییرات عقب باشد، ممکن است آن نتیجهای را که از تبلیغات پیامکی انتظار دارید دریافت نکنید.
در این بخش قصد دارم شما را با یکی از امکانات سامانۀ ملی پیامک آشنا کنم که به وسیلۀ آن میتوانید به دستههای مختلف بانک شماره دسترسی داشته باشید، به راحتی مخاطبان هدفتان را شناسایی کنید و برای آنها پیامک تبلیغاتی بفرسید. این امکان فوقالعاده «منطقۀ هدفمند» نام دارد که در ادامه بیشتر با آن آشنا میشوید.
منطقه هدفمند چیست؟
منطقه هدفمند، بانک شمارههای سامانۀ ملی پیامک است. هر سامانهای میبایست به همراه پنل پیامکی که به شما میدهد، شمارههایی را نیز در اختیارتان بگذارد. در سامانههای معتبر و حرفهای این شمارهها بر اساس نیازهای کاربران دستهبندی شدهاند.
در سامانۀ ملی پیامک کافی است وارد بخش "منطقه هدفمند" شوید و بر حسب مخاطبان هدف خود، شمارههای مورد نظرتان را انتخاب کنید. در این قسمت شمارهها به تفکیک شهرها و استانهای کشور، مناطق پستی، اپراتورها (همراهاول و ایرانسل)، انواع پیش شمارهها (۹۳۷، ۹۲۲،۹۳۵،۹۳۰،۹۳۳،۹۰۱ و... ) محلات، مشاغل، اصناف کشور و اصناف استانها جداسازی شدهاند.
منطقه هدفمند به درد چه کسانی میخورد و چه مزایایی دارد؟
در اینکه منطقه هدفمند برای همۀ افرادی که اس ام اس های تبلیغاتی ارسال میکنند مناسب است، شکی نیست! اما بیایید ببینیم مزایای وجود منطقۀ هدفمند و بانک شمارههای دستهبندی شده چیست؟
فرض کنید میخواهید کسب و کار جدیدی را افتتاح کنید و نیاز دارید که به مردم ساکن در یک سری مناطق خاص زمان و مکان افتتاحیه اطلاعرسانی کنید. بهترین کار چیست؟ بهترین کار این است که در سامانه پیامکی، وارد منطقۀ هدفمند شوید، مناطق مورد نظرتان را انتخاب کنید و پیامکتان را فقط برای آنها ارسال کنید. شاید بپرسید که این کار چه حُسنی دارد؟ خب دلایلی که ما استفاده از منطقه هدفمند پیامکی را به شما توصیه میکنیم عبارتند از:
کاهش هزینهها
- وجود دستهبندیهای اصولی در بانک شمارهها، از هدر رفتن هزینههای اضافی تبلیغ جلوگیری میکند. (به عبارت دیگر ارسال پیامک به صورت در هم و بر هم و به نقاطی که فایدهای برای شما ندارند، فقط باعث هدر رفتن هزینههایتان میشود و دستاوردی برای شما ندارد.)
شناخته شدن در جای مناسب
این نوع تبلیغات در شروع کار به شما کمک میکند تا در همان محله، منطقه و یا شهری که میخواهید، به راحتی شناخته شوید و مشتریان خود را پیدا کنید.
نحوه کارکرد منطقه هدفمند
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، منطقه هدفمند در زیرگروه ارسال قرار دارد و با کلیک بر روی آن وارد بخش اصلی منطقه هدفمند میشوید.
در ابتدای این صفحه مطالبی برای راهنمایی شما قرار داده شده که توصیه میکنم حتماً آنها را مطالعه کنید. در ادامه دو گزینۀ ارسال جدید و جستجو را مشاهده میکنید.
ارسال جدید
با کلیک روی ارسال جدید پنجرۀ جدیدی باز میشود که در ابتدای آن داخل کادر زرد رنگ توضیحاتی نوشته شده است. توصیه میکنیم این توضیحات را کامل بخوانید تا با نحوۀ کار سامانه به خوبی آشنا شوید.
۱ – دانلود نقشه کد پستی : با کلیک روی این قسمت صفحهای برای شما باز میشود که می توانید با انتخاب شهر مورد نظرتان کد پستی آن شهر را پس از دانلود روی نقشه ببینید. این امکان به درد کسانی میخورد که بخواهند صرفاً طبق کد پستی پیامکشان را ارسال کنند. (نقشههای ما شامل این شهرها میشوند: شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، یزد، کرج، تبریز، تربت حیدریه، ارومیه و زنجان)
۲_ عنوان: عنوان برای دستهبندی پیامکهای شما به شکل دلخواهتان است و برای مخاطبانتان ارسال نمیشود.
۳ _ فرستنده: این بخش مربوط به شمارههای اختصاصی و عمومی شما است و با کلیک روی کادر مقابل شمارهها باز شده و شما میتوانید از بین آنها، خط مورد نظر خود را انتخاب کنید.
نکته: توجه داشته باشید که نمی توانید در این قسمت از خطوط خدماتی و خطوط عمومی استفاده کنید و تنها می توانید از خطوط اختصاصی استفاده کنید. (خطوط خدماتی خطوطی هستند که با آنها می توانید به کسانی که پیامک های تبلیغاتی خود را مسدود کرده اند و یا اصطلاحاً لیست سیاه مخابرات پیامک ارسال کنید.)
۴_ نحوه ارسال: در این قسمت نیز با کلیک روی کادر میتوانید نحوه ارسال را (ترتیبی یا تصادفی) انتخاب کنید. در ارسال تصادفی پیامک به شمارههای تصادفی ارسال میشود و با ارسال ترتیبی باید در مرحلۀ بعدی ردیف را تنظیم کنید.
۵_ فیلتر شمارهها: با کلیک روی این قسمت می توانید بانک شمارهها را فیلتر کنید.
به تصویر زیر توجه کنید:
در این تصویر، سامانه فقط شمارههای ۹۱۲ که با ۱ شروع می شوند را انتخاب کرده و در مرحله بعد تعدادشان را به شما نشان میدهد.
حال نوبت به مرحلۀ اصلی، یعنی بانک شمارهها میرسد.
به تصویر بالا دقت کنید. با کلیک بر روی علامت مثبت سمت راست عناوین بانک شمارهها، زیرشاخههای موجود در آن بانک باز شده و قابل مشاهده است. اگر هم میخواهید بفهمید که شمارههای مدّنظر شما در اینجا موجود است یا نه میتوانید از جستجو استفاده کنید.
توجه داشته باشید که اگر میخواهید انتخاب کنید حتما تا آخرین زیرشاخه، مثبت ها را باز کنید.
مانند تصویر زیر :
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید برای انتخاب بانک شمارههای اعتباری آذرشهر ابتدا میبایست بانک استانهای کشور را باز کنید، سپس آذرشهر و پس از آنکه هیچ زیر شاخه ای باقی نماند و صفر شد، مربع کناری اعتباری را پس از منفی کردن، تیک بزنید.
بعد از انتخاب بانک شماره نوبت به نوشتن متن پیامک میرسد.
توجه کنید که تعداد کاراکترهای متن پیامکی شما محدود است. هر پیامک فارسی ظرفیت ۷۰ کاراکتر و هر پیامک انگلیسی ظرفیت ۱۶۰ کاراکتر دارد. اگر بیشتر از این تعداد شد هزینه پیامکی شما هم بیشتر میشود.
پس برای همین همیشه به زیر کادر و اعدادی که هنگام نوشتن شما به شکل معکوس کم می شوند و همینطور عدد داخل پرانتز که نشان دهنده تعداد بخشهای پیامکهای شماست توجه داشته باشید. اگر پیامک شما دو بخشی شود بدین معنی است که هزینه ۲ پیامک از شما کسر می شود.
حال دکمه مرحله بعد را بزنید.
در این قسمت هم نوشتههایی برای راهنمایی شما وجود دارد که بد نیست نگاهی به آنها بیندازید.
در تصویر بالا، داخل اولین کادری که صفر دارد، باید تعدا شمارههای درخواستیتان را وارد کنید. مثلا اگر ۱۰۰۰ را وارد کنیم به ۱۰۰۰ شماره از ۳۹۷۳ شمارۀ بانک محلههای استان تهران، منطقه ۱، الهیه، که در مرحله قبل انتخاب کردهایم ارسال میشود. (البته ما در مرحله قبل فیلتر شمارهها را هم لحاظ کردهایم که همان ۹۱۲۱ بود. پس در اینجا تعداد شمارههای ۹۱۲ محله الهیه، که کد ۱ دارند، نمایش داده می شود.)
از ردیف: این کادر برای وقتی است که میخواهید در دو نوبت پیام ارسال کنید. در مثال بالا ما می خواهیم به ۱۰۰۰ شماره ابتدایی از ۳۹۷۳ شماره پیامک بزنیم. و چون در مرحله قبل نحوه ارسال را ترتیبی قرار داده ایم در این قسمت ترتیب را ۱ می گذاریم تا اگر درآینده خواستیم به بقیه شماره ها ارسال کنیم به نحوی که تکراری نباشد، بتوانیم به راحتی ردیف ۱۰۰۱ را انتخاب کنیم.
باز هم دکمه مرحله بعد را می زنیم
اگر دو مرحله قبل را به درستی طی کرده باشید، به مرحلۀ آخر (مانند تصویر بالا) میرسید.
متن پیامک در کادر زرد رنگ قرار میگیرد. تعداد گیرندگان و تعداد بخشها که مربوط به تعداد کاراکترهای متن پیامک شما میشود، نوع پیامک فارسی، هزینۀ ارسال که به پیامک محاسبه میشود و مربوط به پیش شماره خط اختصاصی شما است (تعرفۀ پیامکی خطوط اختصاصی را می توانید در بالای صفحه پنل > تعرفه پیامک، مشاهده کنید.) و همینطور زمان ارسال را می توانید تعیین کنید. با زدن دکمه ارسال، پیام های شما ارسال شده و دوباره به صفحه منطقه هدفمند باز میگردید.
در این صفحه رکورد ارسالی شما ایجاد می گردد.
راهنمای تصویر بالا:
ترتیب: نشاندهندۀ شماره درخواست شما برای منطقه هدفمند است.
کد ارسال: شماره شناسایی که با آن میتوانید ارسالهایتان را از پشتیبانیِ سامانه پیگیری کنید.
عنوان: با کلیک بر روی آن میتوانید اطلاعات ارسالتان را مشاهده کنید، از جمله کد ارسال، شماره فرستنده (همان خط اختصاصی که با آن ارسال کرده اید)، نوع ارسال (ترتیبی یا تصادفی) و توضیحات ( اگر ارسال های شما توسط سامانه تایید نشود دلیل آن را در این قسمت می توانید ببینید.) را مشاهده کنید.
شاخه ها: با کلیک بر روی آن میتوانید به خاطر بیاورید که دقیقا به کجا و از چه ردیفی ارسال کرده اید.
زمان درخواست ارسال: زمانی که شما پیامک را فرستادید
زمان ارسال: زمانی که درخواست ارسال شما توسط سامانه تایید شده است.
تعداد درخواستی: تعداد شمارههایی که شما درخواست داده بودید برای ارسال.
ارسال شده: تعداد پیامکهایی که ارسال شدهاند و اصطلاحاً از سامانه عبور کرده و به مخابرات رسیدهاند.
ارسال نشده: تعداد شمارههایی که پیامک به آنها نرسیده است. (این شمارهها در لیست سیاه مخابرات هستند و پیامکهای تبلیغاتی خود را بستهاند.)
وضعیت ارسال: یا در حال ارسال است یا تایید شده است یا تایید نشده است (که در آن صورت باید به قسمت عنوان> توضیحات، مراجعه کرد).
وضعیت: نشاندهندۀ کسر شدن مبلغ بابت ارسال شماست.
با کلیک بر روی این علامت در انتهای رکورد میتوانید از ارسالتان در قالب یک فایل اکسل گزارشگیری نمایید. فراموش نکنید که قبل از زدن این علامت بالای نوار آبی رنگ، دانلود گزارش به همراه گزارش تحویل باشد را تیک بزنید تا گزارش شما کامل باشد.
این علامت نیز برای ارسال مجدد پیامهای ارسال نشده است. زمانی که ارسالتان تایید نشد، میتوانید با پشتیبانی تماس بگیرید و پس از بر طرف شدن مشکل، با زدن این دکمه مجدداً ارسالتان را انجام دهید.
این علامت نیز جهت ویرایش است . منتها قبل از اینکه ارسال های شما تایید شود. اگر تایید شد امکان ویرایش این ارسال را ندارید.
این علامت نیز به معنی حذف رکورد است.
در زیر رکورد ایجاد شده گزینههایی جهت دانلود کردن در قالب فایل اکسل و همینطور چاپ رکوردها وجود دارد.
و اما آخرین گزینه: گزینه کناری ارسال جدید یعنی جستجو
جستجو: این بخش برای جستججوی پیام مورد نظرتان از بین ارسالهای مختلف است. در اینجا میتوانید تمام پیامهای ارسال شده، منتظر ارسال، منتظر تایید، در حال ارسال و ... را بر اساس تاریخ، شماره و یا کلیدواژه جستجو کرده و مشاهده کنید. برای آموزش کامل ویدئو هم میتوانید کلیپ آموزشی زیر را ببینید: