هفتۀ پیش مشغول گشت و گذار در اینترنت بودم و در زمینۀ بازاریابی پیامکی مطالعه میکردم که به مطلب جالبی برخورد کردم. نویسنده در این مورد صحبت کرده بود که چرا پیامک برای ارتباط با جوانان ابزار بسیار مناسبی است و چگونه میتوان به درستی از آن استفاده کرد. این مطلب برایم بسیار جالب بود و بنابراین تصمیم گرفتم آن را برای وبلاگ ملیپیامک ترجمه کنم. در ادامه این ترجمه را برای شما میآورم:
چند روز پیش به یک پیتزا فروشی زنجیرهای رفته بودم و داشتم همراه دوستانم از غذا لذت میبردم. در حین خوردن شام متوجه چند جوان شدم که قبل از دریافت صورتحساب، گوشی موبایل خودشان را به پیشخدمت نشان میدهند. اکنون موضوع برایم جالب شده بود و توجه بیشتری به اطراف خودم میکردم. چند دقیقه بعد همین صحنه با یک خانواده تکرار شد. فرزند جوان این خانواده گوشی خود را به پیشخدمت نشان میداد. من میدانستم که این رستوران در زمینۀ بازاریابی آنلاین فعالیت بسیاری دارد و بسیاری از دوستانم بودند که در گذشته از وبسایت این رستوران، کوپون تخفیف “دو تا در ازای یکی” دریافت کرده و آن را پرینت گرفته بودند. بنابراین تصمیم گرفتم ته توی قضیه را در آورم.
از آنجایی که من در زمینۀ بازاریابی پیامکی فعالیت دارم، واقعاً مشتاق شده بودم که این رستوران چه پیشنهاد ویژهای برای مشتریان خود دارد و چگونه این پیشنهاد را به آنها ارائه میدهد. بنابراین از گوشی هوشمند خودم استفاده کردم تا در اینترنت به دنبال کپون تخفیف این رستوران بگردم و موفق هم شدم. این رستوران یک کپون تخفیف 25% برای سفارش دو پیتزای بزرگ در نظر گرفته بود. سریعاً شماره تلفن خودم را وارد کردم و برای این تخفیف ثبتنام کردم و همان لحظه یک پیامک تائید برایم ارسال شد:
با سفارش دو پیتزای بزرگ 25% تخفیف شامل حال شما خواهد شد. هنگامی که تقاضای صورتحساب میکنید این کد را به گارسون ما نشان دهید: [کد تخفیف] – تاریخ انقضا: [تاریخ]
وقتی که غذایمان را تمام کردیم، این پیامک را به گارسون نشان دادم و او کد مربوطه را در دستگاه خود وارد کرد تا صحت آن را بررسی کند و بعد از آن هم یک تخفیف 25% به ما هدیه داده شد. به علاوه یکی از دوستانم گفت که برای این سرویس ثبتنام خواهد کرد تا این تخفیف را دریافت کند. آنچه میتوانیم از این داستان یاد بگیریم این است که تبلیغات پیامکی چقدر در ارتباط با قشر جوان موثر است. کافی است یک پیشنهاد ترغیبکننده داشته باشید تا این جوانان با کمال میل در اشتراک پیامکی شما عضو شوند. این نسل بسیار درگیر تکنولوژی هستند، پس با یک کپون تخفیف خوب میتوانید کاری کنید که شما را به تمام دوستان خود معرفی کنند.
با پیامک آنها را تشویق به خرج کردن کنید
در مثال بالا یک کپون تخفیف 25% درصدی برای مشتری در نظر گرفته شده بود. این یک پیشنهاد فوقالعاده است، مخصوصاً برای کسانی که بودجۀ آنها محدود است (از جمله دانشجویان) و یک راه مطمئن برای کشاندن مشتری به رستوران است تا با هزینۀ کمتر از یک غذای خوب لذت ببرد. اما کپونهای تخفیف فقط یک تاکتیک بازاریابی پیامکی به حساب میآیند و پیامک کاربردهای بسیار متنوع دیگری نیز دارد. در اینجا به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- ارائه یک هدیه در کنار خرید اصلی
- کپون “یکی بخر، دو تا ببر”
- اطلاعرسانی از آخرین رویدادها
- برگزاری مسابقه و نظرسنجی
و …
البته، درست مثل تمام پیشنهادهای خوب دیگر، هنگام ارسال پیامک باید مخاطب محصولات و خدمات خود را در نظر داشته باشید. یک رستوران محلی میتواند به مشتریان خود یک نوشیدنی رایگان در کنار غذایشان ارائه دهد. یک فروشنده کامپیوتری میتواند محصولات جدید خود (یا موجود بودن یک محصول قدیمی) را به اطلاع مشتریان برساند. یک کافه میتواند در مورد کنسرتی به مشتریان بگوید که قرار است در کافه برگزار شود. و …
پیامکهای شما واقعاً خوانده میشوند
روزنامۀ آمریکایی New York Times گزارش داده است که استفاده از ایمیل در بین قشر جوان (افراد زیر 34 سال) در حال کاهش است و به این نکته اشاره کرده است که آنها ترجیح میدهند برای ارتباط از پیامک استفاده کنند. همچنین در تحقیقی که توسط eMarketer در آمریکا انجام شد، بیش از نصف شرکتکنندگان در ردۀ سنی 18 تا 34 سال اطلاع دادند که شمارۀ موبایل خودشان را برای دریافت کپون و پیشنهادهای مختلف در اختیار کسب و کارها قرار دادهاند. آمار دیگری نیز در این زمینه جالب توجه است و آن اینکه بیش از 95% از پیامکها توسط دریافتکنندگان باز میشوند. با توجه به تمام اینها، اشتباه بزرگی است اگر که یک کسب و کار بازاریابی پیامکی را نادیده بگیرد و از آن برای دسترسی به مخاطبان جوانتر استفاده نکند.
فروغ شهابی
عااااااااااااااالی بود ? ? ?
الینا الهبیگی
خوشحالیم که خوشتون اومد
نگار صالحی
سلام
ممنون از مطلب جالبتون،خیلی به دردم خورد.