همین حالا موبایل خود را بردارید و به آخرین پیامک تبلیغاتی که دریافت کردهاید نگاه کنید. چه چیزی باعث شد آن را باز کنید؟ احتمالاً یکی از این سه عامل: تخفیف ویژه، احساس فوریت یا شخصیسازی پیامک با نام شما.
در این راهنما، 5 مرحلۀ اساسی برای طراحی یک کمپین پیامک تبلیغاتی موفق را آموزش میدهیم که برندهای بزرگی مانند Zara و اسنپفود از آنها استفاده میکنند. با ما همراه باشید تا بهترین کمپین پیامکی را برای کسبوکارتان راهاندازی کنید!

کمپین پیامکی چیست؟
زمانی که از طریق ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه با مشتریهای خود در ارتباط هستید و محصولات و خدمات خود را به آنها معرفی میکنید، در حقیقت، از یک کمپین پیامکی بهره بردهاید. برای راهاندازی یک کمپین پیامکی موفق، به خرید پنل اس ام اس نیاز دارید.
پنل پیامکی نرمافزار تحت وبی است که به کمک آن میتوان اس ام اسهای تبلیغاتی و خدماتی انبوه، تکی و هدفمند را برای مخاطبان ارسال کرد.
به نقل از یک کارشناس تجارت الکترونیک (E-commerce) در وبسایت مارکتینگ هوشمند Omnisend:
«بازاریابی پیامکی هالهای از شفافیت را به فرآیند سفارش و ارسال محصولات و خدمات اضافه میکند. این کانال ارتباطی، حس اطمینان خاطر بینظیری به مشتری میبخشد. این سطح از اعتمادسازی را نمیتوان صرفاً از طریق برندسازی و تبلیغات سنتی ایجاد کرد، مگر اینکه سالها در بازار حضور داشته باشید.»
چرا کمپین تبلیغات پیامکی کاربردیترین ابزار بازاریابی است؟
پیامک تبلیغاتی سلاح مخفی بازاریابی دیجیتال است. برخلاف ایمیلهایی که در صندوق ورودی مشتریان گم میشوند، 98% پیامکها در 3 دقیقۀ اول خوانده میشوند. این کانال تبلیغاتی مستقیم، شخصیترین راه برقراری ارتباط با مشتریان است.
مطالعات نشان میدهد که مغز انسان پیامک را به عنوان یک کانال رسمی و معتبرتر از پیامرسانهای اجتماعی پردازش میکند. وقتی مشتری پیامکی دریافت میکند، ناخودآگاه آن را مهمتر از یک نوتیفیکیشن عادی از اینستاگرام یا تلگرام در نظر میگیرد. این ویژگی ذاتی پیامک، آن را به سلاحی مخفی در بازاریابی تبدیل کرده است.
مراحل راهاندازی کمپین پیامکی
حال که با مفهوم کمپین تبلیغاتی مبتنی بر بازاریابی پیامکی آشنا شدید، بهتر است مراحل اجرای یک کمپین اس ام اس تبلیغاتی موفق را بشناسید:
گام اول: هدفگذاری استراتژیک و شناسایی دقیق مخاطبان
دیجیکالا در کمپین معروف یلدای خود دقیقاً میدانست چه میخواهد: افزایش 30 درصدی فروش در بازۀ زمانی 48 ساعته. این هدف مشخص و قابل اندازهگیری بود. نکتۀ کلیدی در راهاندازی یک کمپین پیامکی موفق با تعیین هدف نهایی، مانند دیجیکالا، در اینجاست که میبایست بهجای ارسال پیام یکسان به تمام مشتریان، مخاطبان را بر اساس سابقۀ خرید محصولات هدیه و دیگر ویژگیها در سالهای گذشته تقسیمبندی کرد.
این مثال به خوبی نشان میدهد که تقسیمبندی مخاطبان چقدر حیاتی است. شما نیز میتوانید پیش از اجرای کمپین پیامک تبلیغاتی، بر اساس معیارهای مختلفی مانند موارد زیر، مخاطبان هدف را دستهبندی کنید:
- خریدهای گذشته
- موقعیت جغرافیایی
- الگوی بررسی وبسایت فروشگاه آنلاین شما و کلیکهای پیشین
- مناسبتهای خاص (تولد، سالگرد اولین خرید و...)
- و…
گام دوم: تدوین متن پیام جذاب و طراحی CTA مؤثر
طراحی متن پیامک تبلیغاتی تأثیرگذار، نیازمند پیروی از الگوی طلایی جذب مشتری است. این الگو از بخشهای مختلفی ساخته شده که در ادامه، به شرح آنها میپردازیم.بخش اول: شروع جذاب و صمیمی
«محمد عزیز، دلتنگتیم!»
این جملۀ ساده اما تأثیرگذار، بلافاصله توجه مشتری را جلب کرده و حس صمیمیت ایجاد میکند.بخش دوم: پیشنهاد ویژه و ارزش افزوده
«30% تخفیف روی سبدهای خرید رها شده!»
تخفیفهای مشروط به گروههای خاصی از مشتریان (مانند خانمها، افراد میانسال و…) یا اعضای باشگاه مشتریان شما، بسیار مؤثرتر از تخفیفهای عمومی عمل میکنند. همچنین، قرار دادن حدأقل یک نوع پیشنهاد ویژه یا ارزش افزوده در متن پیامک، کمپین اس ام اس مارکتینگ شما را برای مخاطبان هدف، جذابتر خواهد کرد.بخش سوم: CTA واضح و کاربردی
«همین امروز سفارشت رو تکمیل و ثبت کن!»
دستورالعمل کال تو اکشن شما باید آنقدر ساده و مستقیم باشد که مشتری دقیقاً بداند انجام چه کاری را از او میخواهید.کال تو اکشن، CTA یا فراخوان به عمل، نوعی دعوت از مخاطبان برای طی یک فرآیند خاص است که در نهایت منجر به سود کسبوکار خواهد شد. CTA به مخاطب اعلام میکند که دقیقاً از او چه میخواهید و برای یک تجربه کاربری بهتر، او را در چه مسیری هدایت میکنید.
بهتر است CTA قدرتمندتان را در انتهای متن پیامک، همراه با آدرس فروشگاه، وبسایت یا دیگر راههای ارتباطی با کسبوکارتان، قرار دهید.
گام سوم: زمانبندی هوشمندانه برای تبلیغ کمپین با پیامک
راهاندازی کمپین پیامکی برای جذب مشتری، افزایش فروش، تثبیت برند و… نیازمند رعایت بهترین زمان ارسال پیامک تبلیغاتی است. با استفاده از امکانات گوناگون در پنل پیامکی خود، میتوانید اس ام اسها را برای تاریخ و ساعت مد نظرتان زمانبندی و بهصورت خودکار، ارسال کنید.
برای مثال، برخی الگوهای زمانی مهم برای راهاندازی کمپینهای پیامکی عبارتاند از:
- پیامکهای یادآوری، 24 ساعت قبل از قرار ملاقات بیشترین تأثیر را دارند.
- ارسال پیامک در ساعت 10 تا 12 صبح (زمانی که مردم معمولاً برنامهریزی روزانۀ خود را انجام میدهند) بازدهی بهتری دارد.
گام چهارم: اجرای تستهای A/B
هر کسبوکاری احتیاج به زمانبندی، نمونه متنها، میزان شخصیسازی و دیگر ویژگیهای مخصوص به خود، با بررسی رفتارهای مخاطبانش را دارد. در اینجاست که اهمیت تستهای A/B برای اجرای کمپین پیامک تبلیغاتی، مشخص میشود. برای راهاندازی چنین آزمایشی، میتوانید با استفاده از موارد زیر، دو نسخه از پیامک مد نظرتان را روی گروههای هدف مختلف، تست کنید:
- زمانهای مختلف روز را آزمایش کنید
- متنهای مختلف را با هم مقایسه کنید
- فرمتهای گوناگون (با ایموجی، بدون ایموجی، با لینک، بدون لینک و...) را امتحان کنید.
گام پنجم: تحلیل دقیق نتایج و بهینهسازی مستمر
بررسی دادههای گوناگون دربارۀ نتایج کمپینهای پیامکی، شبکههای اجتماعی، چاپی و… اطلاعات ارزشمندی دربارۀ مشتریان به شما میدهد. برای مثال، ممکن است پس از تحلیل نتایج یک کمپین، به موارد زیر برسید:
- پیامکهای همراه با ایموجی غذا 🍔 ۲۰ درصد کلیک بیشتری دریافت کردند.
- پیشنهادهای مبتنی بر موقعیت مکانی کاربر ۲۷ درصد مؤثرتر بودند.
- پیامکهای ارسالی در ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۳:۳۰ (زمان ناهار) بیشترین نرخ تبدیل را داشتند.
این دادهها میتوانند نقشۀ راهنمایی برای حرکت بهسوی یک کمپین پیامکی موفق در آینده باشند.
چه مواردی را بررسی کنیم؟
اگر میخواهید دادههای مربوط به کمپین پیامک تبلیغاتی خود را بررسی کنید، میتوانید تحلیل این موارد را در اولویت قرار دهید:
- نرخ باز شدن (Open Rate): نشاندهنده جذابیت خط اول پیامک
- نرخ کلیک (CTR): اثربخشی CTA و پیشنهاد شما
- نرخ تبدیل (Conversion Rate): کیفیت کلی کمپین
- بازگشت سرمایه (ROI): نهاییترین معیار موفقیت
کاربردهای کمپین تبلیغاتی با پیامک در کسبوکارهای مختلف
نحوۀ دقیق اجرای بهترین کمپین پیامکی، وابسته به محصولات، خدمات و مشتریان شما است؛ اما اگر بهدنبال کاربردهای رایج بازاریابی پیامکی برای انواع برندها و کسبوکارها هستید، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
1. تحریک به اقدام و فروش فوری
یکی از کارآمدترین استفادهها از پیامک تبلیغاتی، ارائۀ کدهای تخفیف با محدودیت زمانی است. این تکنیک که به «ایجاد حس فوریت» در مشتری متکی است، میتواند در مدت زمان کوتاهی، نتایج چشمگیری برایتان ایجاد کند.
برای مثال، یک فروشگاه اینترنتی میتواند با ارسال پیامکی حاوی عبارت «۴۰٪ تخفیف فقط برای ۲۴ ساعت آینده» مشتریان را به اقدام فوری ترغیب کند.
2. بازیابی مشتریان از دست رفته
مشتریانی که مدتی است از شما خرید نکردهاند، طلای پنهان کسبوکار شما هستند. ارسال پیامک شخصیسازی شده بر اساس سابقۀ خرید، نام مشتری، تاریخ تولد، شغل و… میتواند این مشتریان از دست رفته را دوباره بهسمت شما بازگرداند.
یک پیامک ساده مانند نمونۀ زیر، توجه مشتری را جلب کرده و او را مجدداً به فروشگاه شما هدایت میکند:
سوالات متداول
- گزارش لحظهای نرخ بازشدن و کلیک
- امکان تقسیمبندی پیشرفته مخاطبان و ارسال پیامک سن و جنسیت
- ابزارهای تست A/B
- سیستم تحلیل مسیر مشتری پس از کلیک روی لینکها
امید اکبری
الان من یک سایت ارایشی بهداشتی دارم بازار هدف من میشن خانوما بعد سن شون میشه رده سنیه 18 تا 45 اینا
خب الان باید چجوری پبامک بزنم بهشون؟
علی اصغر تهرانی
الان چجوری میشه از تو سایتتون پیامک فرستاد ؟