بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) چیست؟

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) چیست؟

Engagements Icon
2


بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) به استراتژی بازاریابی اشاره دارد که در آن کسب‌وکارها تلاش می‌کنند محصولات، خدمات یا پیام‌های تبلیغاتی خود را به گروه خاصی از مخاطبان ارائه دهند. این گروه براساس ویژگی‌های خاصی مانند جمعیت‌شناسی، علایق، رفتارها، نیازها یا سایر مشخصات مشترک انتخاب می‌شوند. هدف این نوع بازاریابی، افزایش اثربخشی تبلیغات، کاهش هزینه‌ها و بهبود تجربۀ مشتری است.

طبق آمار، نرخ کلیک تبلیغات مبتنی بر داده‌های رفتاری مشتریان، ۵/۳ برابر بیشتر است! ۴۰ درصد مردم نیز بین تبلیغات هدفمند و تبلیغات تصادفی، اولی را انتخاب می‌کنند.

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی

در این مقاله، نحوهٔ بهره‌گیری از این استراتژی بازاریابی قدرتمند را همراه با هر آن‌چه که لازم است بدانید تا کسب‌وکارتان را رشد دهید، برای شما شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید تا Targeted Marketing را به‌طور کامل، فرا بگیرید.

اهمیت بازاریابی هدفمند

بازاریابی هدفمند، به استفاده از تبلیغات شخصی‌سازی شده برای جلب توجه مخاطب یا گروهی از مخاطبان هدف است که بر اساس تقسیم‌بندی‌های گوناگونی صورت می‌گیرد؛ به‌طوری که در Targeted Marketing، تلاش بر این است که هر فرد یا گروه، محتوای تبلیغاتی مختص خود را بر اساس ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، دریافت نماید.

اهمیت استفاده از بازاریابی هدفمند برای جذب مشتری و افزایش فروش، از آن جهت است که دریافت محتوای تبلیغاتی مختص به هر فرد، احتمال جلب توجه، رفع نیاز، آگاهی از برند شما و خرید محصولات یا خدمات از کسب‌وکارتان را بسیار بالاتر می‌برد.

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی

تاریخچهٔ Targeted Marketing

در ابتدای ماجرای تجارت و بازرگانی، از شیوه‌ای به نام «بازاریابی انبوه» (Mass Marketing) برای جذب مشتری استفاده می‌شد. در این روش، کسب‌وکارها تنها یک نمونهٔ تبلیغاتی که طراحی کرده بودند را در اختیار تمام مخاطبان هدف می‌گذاشتند و امیدوار بودند که در جلب توجه، موفق عمل کرده باشند.

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی

با گذر زمان، کسب‌وکارها به این نتیجه رسیدند که تخصیص بودجهٔ بازاریابی برای جذب مشتری بدون رعایت ویژگی‌های فردی و گروهی وی، تأثیر چشم‌گیری بر افزایش فروش آن‌ها ندارد. در همین زمان بود که گروهی از کسب‌وکارها، با مطالعهٔ الگوی رفتاری افراد متفاوتی که از یک ناشر، مجله تهیه می‌کردند، به یک استراتژی بازاریابی جدید، دست یافتند.

بازاریابی هدفمند، نخست به این شکل استفاده شد که برخی مدیران، از ناشر مد نظر درخواست کردند که مطالب مربوط به تبلیغات آن‌ها را تنها در بخش خاصی از مجلات، چاپ کند.

اولین نمونه تبلیغات هدفمند

کسب‌وکارهایی که برای اولین بار، به سراغ Targeted Marketing رفتند، تبلیغات خود را برای گروهی از افراد که مجلاتی با موضوع مد نظرشان را تهیه می‌کردند، شخصی‌سازی نمودند.

برای مثال، یک شرکت تولیدکنندهٔ محصولات آرایشی و بهداشتی لوکس، در این موقعیت، تصمیم گرفت که تنها در مجلاتی که زنان آن را بیشتر از مردان تهیه می‌کردند، تبلیغات هدفمند داشته باشد.

با مشاهدهٔ بازدهی بالا و فرآیند مقرون‌به‌صرفهٔ بازاریابی هدفمند، این استراتژی مارکتینگ به یکی از باارزش‌ترین روش‌ها برای جذب مشتری، تبدیل شد.

سیر تکامل بازاریابی هدفمند

مفهوم بازاریاب هدفمند در طول زمان تکامل یافته و در هر دوره، متناسب با ابزارها و فناوری‌های موجود، تغییر کرده است. سیر تکامل این رویکرد را می‌توان به مراحل زیر تقسیم کرد:

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی

تقسیم‌بندی تاریخی بازاریابی ویژگی‌ها
  1. بازاریابی سنتی
محصول‌محور، بازارهای محلی، تمرکز بر نیازهای عمومی
2. پیدایش تقسیم‌بندی بازار بر اساس تحلیل‌های جمعیت‌شناختی، ظهور تبلیغات انبوه، تمرکز بر تقسیم‌بندی ساده
3. توسعۀ تبلیغات مدرن و تکنولوژی ظهور تلویزیون، بازاریابی روان‌شناختی، تبلیغات مستقیم (Direct Marketing)
4. عصر دیجیتال و انقلاب داده‌ها ظهور اینترنت، بازاریابی ایمیلی، تحلیل داده‌های اولیه، بازاریابی مبتنی بر کلمات کلیدی
5. عصر داده‌های کلان و هوش مصنوعی تحلیل داده‌های کلان، شبکه‌های اجتماعی، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، تبلیغات برنامه‌ریزی‌شده (Programmatic Advertising)

آیندۀ بازاریابی هدفمند

با رشد نگرانی‌ها دربارۀ حفظ حریم خصوصی، قوانین جدیدی مانند GDPR و CCPA تصویب شده‌اند که نحوۀ جمع‌آوری و استفاده از داده‌ها برای راه‌اندازی بازاریابی هدفمند را محدود می‌کنند.

امروزه، برندها تلاش می‌کنند روش‌هایی اخلاقی و شفاف برای هدف‌گذاری مخاطبان اتخاذ کنند. علاوه‌بر این، با پیشرفت‌های بیشتر درزمینۀ هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) و واقعیت افزوده (Augmented Reality)، پیش‌بینی می‌شود که استراتژی‌های بازاریابی هدفمند، در آینده حتی شخصی‌تر نیز شوند.

تبلیغات هدفمند در خرم آباد، چگونه مشتریان بیشتری داشته باشیم؟حتما بخوانید: تبلیغات هدفمند در خرم آباد، چگونه مشتریان بیشتری داشته باشیم؟

مزایای بازاریابی هدفمند

ممکن است برای‌تان این سؤال پیش آمده باشد که:

«چرا استفاده از بازاریابی در مقایسه با دیگر متدهای مارکتینگ، می‌تواند انتخاب بهتری برای یک کسب‌وکار باشد؟»

در ادامهٔ مطلب، با ذکر برخی مزایای Targeted Marketing، پاسخ این سؤال را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

1. افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate)

نرخ تبدیل (Conversion Rate) یکی از معیارهای سنجش میزان موفقیت تبلیغات شما است. نحوهٔ محاسبهٔ نرخ تبدیل را در تصویر زیر، مشاهده می‌کنید.

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی

با بهره‌گیری از بازاریابی هدفمند، تعداد بیشتری از مخاطبان شما، به‌دلیل مرتبط بودن نیازهای‌شان با محصولات و خدمات برندتان، فعالیتی که از آن‌ها خواسته‌اید را به اتمام می‌رسانند. در نتیجه، با برطرف کردن نیازهای تعداد بیشتری از مخاطبان کمپین بازاریابی هدفمند، نرخ تبدیل خود را افزایش داده و تبلیغاتی موفق‌تر خواهید داشت.

2. کاهش هزینه‌های بازاریابی

فرض کنید که می‌خواهید برای کمپین تخفیفات ویژهٔ روز مرد، برای کسب‌وکارتان، یک فروشگاه لباس برند وارداتی مردانه، کمپین تبلیغاتی راه‌اندازی کنید. در این شرایط، ابتدا لازم است که کانال بازاریابی مد نظرتان را انتخاب نمایید؛ برای مثال، بازاریابی پیامکی.

ارسال پیامک انبوه تبلیغاتی برای مخاطبینی که دارای یک ویژگی منحصربه‌فرد هستند، از طریق خرید پنل اس ام اس، ممکن است.

در این مثال، اگر بخواهید برای تمام افرادی که در منطقهٔ مورد نظرتان قرار دارند، پیامک تبلیغاتی بفرستید، نیازمند بودجهٔ کلانی بر اساس هزینهٔ اس ام اس انبوه و قیمت پنل اس ام اس هستید. با هدفمند کردن و نگاه ریزبینانه‌تری به جامعهٔ مخاطبان هدف، می‌توانید تنها برای زنانی که در بازهٔ سنی خاصی، برای مثال ۲۰ تا ۵۰ سال قرار دارند و در مناطق برخوردارتری زندگی می‌کنند، پیامک تبلیغاتی بفرستید؛ چرا که این افراد، احتمالاً بیشتر از دیگر مخاطبان هدف، برای تبریک روز مرد، پوشاک لوکس خریداری می‌کنند.

با انجام این کار، تعداد زیادی از مخاطبان که تنها ممکن است پیامک شما را بدون خواندن، رد کنند، را با صافی بازاریابی هدفمند، به جامعهٔ هدف متمرکزتری تبدیل می‌کنید که با وجود کوچک‌تر بودن، به احتمال بیشتری منجر به افزایش درآمد برای‌تان خواهد شد. همچنین، دیگر لازم نیست هزینهٔ تبلیغات برای افرادی که به احتمال قوی، قصد خرید از شما را ندارند، بپردازید.

3. بهبود بازده سرمایه‌گذاری (ROI)

نرخ بازده سرمایه‌گذاری (Return on Investment) یکی از مفاهیم پراهمیت در مارکتینگ است. این مفهوم برای دانستن میزان سرمایۀ عایدی هر سرمایه‌گذار بر اساس مقدار بودجه‌‍ای که هزینه کرده، به‌وجود آمده است. در حقیقت، ROI نسبت سود نهایی به هزینه‌های اولیۀ سرمایه‎‌گذاری است. با بهره‌گیری از بازاریابی هدفمند، می‌توانید بازده سرمایه‌گذاری را از طریق استراتژی‌های جذب مشتری، افزایش دهید.

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی

4. Targeted Marketing و بهبود تجربۀ مشتریان

هنگام استفاده از بازاریابی هدفمند، مخاطبان شما نیز سود بیشتری از کمپین تبلیغاتی‌تان می‌برند؛ چرا که اگر یک فرد از لحاظ منطقی و پس از مطالعه و بررسی الگوی رفتاری وی، در گروه خاص مد نظرتان قرار گرفته باشد، تبلیغات شما می‌تواند نیاز یا نیازهایی در او را برطرف سازد.

این به این معنا است که مخاطب هدف، با دیدن محتوای بازاریابی هدفمند شما، کلافه و عصبانی نمی‌شود؛ برعکس، خوشحال می‌شود که توانسته است راهی برای رفع نیاز خود را بر اساس ویژگی‌های شخصیتی، سن، جنسیت، محل زندگی و... با بهره‌گیری از محصولات و خدمات برند شما، رفع کند.

سایر مزایای بازاریابی هدفمند

Targeted Marketing، علاوه‌بر نکاتی که شرح دادیم، مزایایی که در این‌جا آمده‌اند را نیز برای برند شما، در بر خواهد داشت:

  1. افزایش تعامل با مشتریان
  2. افزایش وفاداری مشتریان
  3. دسترسی دقیق‌تر به مخاطبان هدف
  4. کاهش رقابت بی‌مورد
  5. امکان تحلیل و بهینه‌سازی مداوم
  6. پایداری بیشتر برند در بازار
  7. افزایش میزان رضایت مشتریان
  8. جذب مشتریان با ارزش بالا

چگونه بازاریابی هدفمند انجام دهیم؟

برای انجام بازاریابی هدفمند، به یک رویکرد سیستماتیک و برنامه‌ریزی‌شده نیاز دارید. اکنون زمان آن رسیده است که پس از بررسی مزایا، گام‌های کلیدی اجرای بازاریابی هدفمند را با هم مرور کنیم:

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی

  1. تحلیل داده‌ها و مشتریان فعلی

   راه‌اندازی تبلیغات هدفمند نیازمند شناخت و مطالعۀ مخاطبان هدف است. برای انجام این کار، می‌توانید از طرق مختلف، داده‌های مربوط به مشتریان فعلی و احتمالی را بررسی و دسته‌بندی نمایید. برخی از این روش‌ها را در ادامه برای‌تان آورده‌ایم.

  • تحلیل داده‌های جمعیتی

اطلاعاتی همچون سن، جنسیت، میزان تحصیلات، شغل، درآمد، سبک زندگی و علایق افراد را بررسی و دسته‌بندی کنید.

  • بررسی الگوهای رفتاری خرید

محصولات و خدماتی که هر یک از مخاطبان هدف‌تان خریداری کرده یا در سبد خرید خود دارند را تحلیل کنید. مورد پسندترین کانال‌های خرید (آنلاین، حضوری و…) مشتریان را بشناسید.

  • تحلیل میزان تعامل با برند

میزان تعامل مخاطبان هدف از طریق راه‌های مختلف را بررسی کنید. برای مثال، تعداد لایک، کامنت و اشتراک‌گذاری پست‌ها در فضای مجازی، میزان شرکت در نظرسنجی‌ها و مسابقات و بازدیدهای افراد از وب‌سایت و صفحات محصولات را تحت نظر بگیرید.

  • آنالیز داده‌های وب‌سایت

مهم‌ترین داده‌هایی که بر بازاریابی هدفمند هنگام فروش محصولات و خدمات از طریق وب‌سایت، مؤثر واقع می‌شوند، صفحات پر بازدید، مدت زمان ماندگاری هر فرد در سایت، مسیر حرکت کاربران در وب‌سایت، کلیدواژه‌های جستجو شده و دیگر موارد این‌چنینی هستند. برای بررسی این موارد، می‌توانید از ابزارهای تحلیل داده، مانند Google Analytics و Google Search Console استفاده نمایید.

  • تحلیل داده‌های مربوط به تراکنش

اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مشتریان را بررسی، ثبت و تحلیل کنید تا محبوب‌ترین و راحت‌ترین فرآیند را انتخاب نمایید. این اطلاعات تراکنش، شامل تاریخچۀ خریدها، روش‌های پرداخت، میزان و تعداد دفعات استفاده از کوپن‌ها و کدهای تخفیف و… می‌شود.

  • تحلیل بازخورد مشتریان

از مشتریان خود نظرات‌شان دربارۀ محصولات و خدمات را مستقیم یا غیرمستقیم، با بهره‌گیری از روش‌های مختلف، بپرسید. تحلیل مواردی همچون نظرسنجی‌های پیامکی یا ایمیلی، فرم‌های بازخورد، نظرات و نقدهای موجود در فضاهای آنلاین (مانند گوگل و دیگر سایت‌های معتبر) و شکایات و درخواست‌های مخاطبان از تیم پشتیبانی کسب‌وکارتان، شما را در تعیین بهتر جامعۀ هدف، یاری خواهد کرد.

2. تقسیم‌بندی بازار

مرحلۀ بعدی هنگام راه‌اندازی بازاریابی هدفمند، تقسیم‌بندی مشتریان و مخاطبان هدف است. تقسیم‌بندی بازار به شما کمک می‌کند که مخاطبان هدف خود را به گروه‌های کوچک‌تر و هماهنگ‌تری تقسیم کنید.

شما می‌توانید مخاطبان هدف خود را بر اساس تقسیم‌بندی‌های زیر، به گروه‌های متفاوتی تقسیم کرده و برای هر دسته، تبلیغات هدفمند و شخصی‌سازی شده، ارسال نمایید.

  • جغرافیایی: بر اساس کشور، استان، شهر یا محله.
  • جمعیت‌شناختی: بر اساس سن، جنسیت، تحصیلات، شغل، درآمد و وضعیت تأهل.
  • رفتاری: بر اساس الگوی رفتاری خرید مشتریان، مانند میزان خرید، وفاداری به برند، حساسیت به قیمت و ...
  • روانشناختی: بر اساس سبک زندگی، ارزش‌ها و علایق.

3. تعریف پرسونای مشتری

پرسونای مشتری یک نمای خیالی و فرضی از مشتری‌های شما است. با تعریف یک پرسونا، می‌توانید درک عمیق‌تری از نیازها، خواسته‌ها و چالش‌های مشتریان خود پیدا کنید تا بازاریابی هدفمند را مطابق آن‌ها، اجرا نمایید.

پرسونای مشتری می‌تواند هر داده‌ای که به شما در شناخت شخصیت مخاطبین هدف کمک کند را در بر داشته باشد. برای مثال، می‌توانید از موارد زیر برای تعیین و تعریف پرسونای مشتری استفاده کنید:

  • اطلاعات شخصیتی: سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، شغل و درآمد.
  • اهداف و چالش‌ها: مشتری شما چه مشکلاتی را می‌خواهد حل کند؟ چه چیزی برای وی مهم است؟
  • الگوهای رفتاری: مخاطب هدف، چگونه محصولات یا خدمات را جست‌وجو می‌کند؟ چه کانال‌هایی را ترجیح می‌دهد؟
  • ارزش‌ها و نگرش‌ها: این فرد، چه باورهایی دارد؟ چه ارزش‌هایی برای او مهم است؟
  • نقل قول‌ها: نقل قول‌های مستقیم از زبان مشتری فرضی برای ایجاد ارتباط عاطفی.

نمونه پرسونای مشتری

برای آشنایی بیشتر با مفهوم پرسونا یا نمایۀ مشتری، به مثال زیر توجه کنید:

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی - پرسونای مشتری

نمایه‌ای از پرسونای مخاطب هدف این مقاله - (خوانندگان احتمالی مقاله)

خرید پنل اس ام اس اصفهان | ارسال پیامک انبوه تبلیغاتی در اصفهانحتما بخوانید: خرید پنل اس ام اس اصفهان | ارسال پیامک انبوه تبلیغاتی در اصفهان

4. انتخاب کانال‌های بازاریابی مناسب

کانال یا مسیر بازاریابی برای Targeted Marketing، مطابق با نیازهای شما، کسب‌وکارتان و مخاطبان هدف، انتخاب می‌شود. انتخاب یک کانال بازاریابی مناسب، به شما کمک می‌کند که به بهترین شکل، با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کنید.

برخی کانال‌های بازاریابی هدفمند را در جدول زیر، برای‌تان آورده‌ایم:

نام کانال بازاریابی هدفمند شرح
شبکه‌های اجتماعی انتخاب شبکه‌های اجتماعی مناسب، بر اساس حضور مخاطبان هدف شما در آن‌ها
بازاریابی پیامکی ارسال پیامک‌های کوتاه و جذاب شخصی‌سازی شده
ایمیل مارکتینگ ارسال ایمیل‌های هدفمند و شخصی‌سازی شده به لیست مخاطبان
موتورهای جستجو استفاده از سئو (SEO) و تبلیغات کلیکی برای افزایش دیده شدن (Impression Rate) در نتایج جست‌وجو
بازاریابی ویدیویی استفاده از پلتفرم‌های اشتراک ویدیو مانند یوتیوب برای ایجاد محتوای آموزشی یا تبلیغاتی

تفاوت بازاریابی انبوه و هدفمند

بازاریابی انبوه، در مقابل بازاریابی هدفمند قرار می‌گیرد. تفاوت اصلی این دو روش مارکتینگ در جامعۀ هدفی که قصد فروش محصولات به آن را دارند، خلاصه می‌شود. طبیعی است که Targeted Marketing با تمرکز بیشتری که روی مشتریان دارد، روش موفق‌تری برای افزایش آگاهی از برند و درآمدزایی برای کسب‌وکار شماست؛ با این حال، در ادامه، مزایا و معایب بازاریابی انبوه و هدفمند را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم تا در انتخاب بهترین روش، تصمیم بهتری بگیرید.

مزایا و معایب بازاریابی انبوه و هدفمند

در جدول زیر، به مقایسۀ بازاریابی انبوه و Targeted Marketing با بررسی مزایا و معایب آن‌ها پرداخته‌ایم:

ویژگی بازاریابی انبوه بازاریابی هدفمند
تعریف روشی برای رساندن پیام بازاریابی به یک جمعیت بزرگ و گسترده، بدون در نظر گرفتن تفاوت‌های فردی روشی برای رساندن پیام بازاریابی به یک گروه کوچک و خاص از مخاطبان که دارای ویژگی‌های مشترک هستند
هدف افزایش آگاهی از برند، پوشش گستردۀ بازار ایجاد ارتباط شخصی‌تری با مشتریان و افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate)
مزایا هزینۀ کم‌تر به ازای هر مخاطب، پوشش گستردۀ بازار، افزایش آگاهی از برند نرخ تبدیل بالاتر، بازگشت سرمایۀ بیشتر، شخصی‌سازی پیام‌ها، بهبود تجربۀ مشتری
معایب پیام‌های کلی و غیرشخصی، پراکندگی منابع، کاهش بازگشت سرمایه هزینۀ بالاتر به ازای هر مخاطب، نیاز به داده‌های دقیق، پیچیدگی بیشتر در اجرای کمپین
ابزارهای مورد استفاده تلویزیون، رادیو، مجلات، بیلبوردها، ایمیل‌ها و پیامک انبوه شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جست‌وجو، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی محتوامحور، بازاریابی پیامکی و…
مخاطب عموم مردم گروه خاصی از مشتریان با ویژگی‌های مشترک

در بسیاری از موارد، ترکیب بازاریابی انبوه و هدفمند می‌تواند نتایج بهتری را برای کسب‌وکار شما به‌همراه داشته باشد.

مقایسه در صنایع مختلف

انتخاب میان بازاریابی انبوه و هدفمند در صنایع مختلف، به عوامل متعددی از جمله نوع محصول، مخاطب هدف، بودجه و اهداف بازاریابی بستگی دارد. در جدول زیر، به بررسی مزایا و معایب هر یک از این روش‌ها در صنایع مختلف می‌پردازیم.

صنعت کاربرد بازاریابی انبوه کاربرد بازاریابی هدفمند
صنایع غذایی معرفی محصولات جدید، افزایش آگاهی از برند راه‌اندازی کمپین‌های سفارش پیشنهادی و کد تخفیف بر اساس رژیم غذایی، سبک زندگی، سفارش‌های پیشین و علایق مشتریان
صنایع فناوری به‌دلیل پیچیده و تخصصی بودن مسائل مربوط به تکنولوژی، بازاریابی انبوه پیشنهاد نمی‌شود. حفظ مشتریان وفادار، ارائۀ خدمات پس از فروش، آموزش و اطلاع‌رسانی شخصی‌سازی شده
صنایع مد و پوشاک ایجاد ترندهای جدید، افزایش آگاهی از برند استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده از روی الگوی رفتاری خرید مشتریان، برای ارائۀ پیشنهادات شخصی‌سازی شده، ایجاد تجربۀ خرید بهتر، تشکیل ارتباط شخصی با مشتریان
صنایع خودرو معرفی مدل‌های جدید، ایجاد آگاهی از برند استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده از روی رفتار و انتخاب‌های مشتریان، برای ارائۀ پیشنهادات سفارشی
صنایع مالی چون محصولات مالی پیچیده هستند و نیاز به توضیح و ارائۀ اطلاعات دقیق دارند، پیشنهاد نمی‌شود. ارائۀ محصولات و خدمات مالی سفارشی به مشتریان با توجه به نیازها و شرایط مالی آن‌ها

ابزارهای مؤثر در بازاریابی هدفمند

راه‌اندازی کمپین‌های Targeted Marketing، به‌تنهایی امکان‌پذیر نیست؛ چرا که این مدل بازاریابی، بر اساس کردآوری و تحلیل داده‌ها، پیش می‌رود. به همین خاطر، در ادامه، برخی از ابزارهای تأثیرگذار بر Targeted Marketing که شما را در بهره‌گیری از این متد، یاری می‌کنند را برای‌تان شرح خواهیم داد.

  1. تحلیل داده‌های مشتریان با Google Analytics

تا پیش از این نیز به محبوبیت ابزار Google Analytics برای راه‌اندازی Targeted Marketing، اشاره کردیم. کاربردهای این ابزار فدرتمند در هنگام استفاده از استراتژی بازاریابی هدفمند، عبارت‌اند ار:

  • تقسیم‌بندی مخاطبان: Google Analytics به شما امکان تقسیم‌بندی مخاطبان بر اساس ویژگی‌های مختلفی مانند سن، جنسیت، علایق و الگوی رفتاری خرید آن‌ها را می‌دهد.
  • funnel analysis: ابزار آنالیز داده‌های گوگل، می‌تواند به تجزیه و تحلیل مسیر حرکت کاربران در سایت و شناسایی نقاط ضعف و قوت وب‌سایت شما و مقالات آن، میزان ماندن فرد در هر صفحه، پربازدیدترین صفحات، دستگاه مورد استفاده توسط کاربران‌تان و… بپردازد.
  • گزارش‌های سفارشی: Analytics، گزارش‌های سفارشی برای پاسخ به سؤالات خاص کسب‌وکارتان را در اختیارتان می‌گذارد.

این امکانات، شما را در شخصی‌سازی تبلیغات برای گروه‌‎های مختلفی از مخاطبان هدف که در نظر دارید، یاری می‎‌کنند.

بازاریابی هدفمند (Targeted Marketing) | تعریف، روش‌ها و نکات کلیدی

2. CRM و نرم‌افزارهای مدیریت مشتری

CRM یا نرم‌افزار مدیریت ارتباط با مشتری، ابزاری است که به شما کمک می‌کند روابط خود با مشتریان را مدیریت کنید. با استفاده از CRM، می‌توانید اطلاعات کاملی از هر مشتری را در یک فضا، مانند یک اپلیکیشن، ذخیره کرده و به‌راحتی، به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. همچنین می‌توانید از CRM برای ارسال پیامک‌های شخصی‌سازی شده و ایجاد کمپین‌های بازاریابی هدفمند با چشم‌انداز پیگیری و افزایش تعامل برند با مشتریان، استفاده کنید.

3. ابزارهای تبلیغات آنلاین مانند Facebook Ads و Google Ads

Facebook Ads و Google Ads دو ابزار قدرتمند برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی هدفمند هستند. ابزارهای آنلاینی همچون تبلیغات گوگل ادوردز و فیسبوک ادز، کاربران را بر اساس علایق و نیازهای‌شان دسته‌بندی کرده و تبلیغات هدفمند شما را تنها به افرادی نشان می‌دهند که به احتمال زیادی از شما محصولی را تهیه خواهند کرد.

با استفاده از این ابزارها، می‌توانید تبلیغات خود را به مخاطبان خاصی نشان دهید که به محصولات یا خدمات شما علاقه‌مند هستند.

برای مثال، اگر یک فروشگاه لباس آنلاین زنانه دارید، می‌توانید تبلیغات خود را با استفاده از Google Ads، به خانم‌هایی که در بازۀ سنی مد نظرتان قرار داشته، به مد علاقه دارند و عباراتی مانند «خرید لباس» و «آنلاین شاپ لباس زنانه» را در موتورهای جست‌وجو، Search می‌کنند، نشان دهید تا احتمال افزایش فروش را بالا ببرید.

4. بازاریابی هدفمند با پنل اس ام اس

استفاده از امکانات یک پنل پیامکی برای ارسال اس ام اس انبوه به مخاطبان هدف، یک کانال تأثیرگذار برای جذب مشتری از طریق بازاریابی هدفمند است.

ابزارهای بازاریابی پیامکی امکان ارسال پیامک هدفمند به مشتریان خاص را فراهم می‌کنند. این ابزارها برای یادآوری اس ام اسی خریدها، ارسال کد تخفیف پیامکی و ایجاد تعاملی مستقیم برای درگیر کردن مخاطب، بسیار مؤثر هستند.

قدرت پیامک تبلیغاتی را دست کم نگیرید!

اگر به دنبال افزایش درآمد و گسترش کسب و کار خود هستید، با ثبت نام در ملی پیامک و ارسال پیامک تکی و انبوه، مشتریان جدیدی جذب و از آن ها نگهداری کنید و رابطه و تعاملی طولانی ایجاد کنید.
10% تخفیف!
MPC10
کپی کد
برای ارسال پیامک تکی و انبوه همین الان ثبت نام کنید
ثبت نام و ارسال پیامک آنی

امکانات پنل پیامکی برای بازاریابی هدفمند

بهره‌گیری از امکاناتی که سامانۀ ارائه‌دهندۀ خدمات پیامک انبوه تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی ملی پیامک در اختیارتان می‌گذارد، روشی مقرون‌به‌صرفه در راستای افزایش آگاهی از برند، حفظ مشتریان وفادار و افزایش درآمد است. برخی از این امکانات را در ادامه برای‌تان آورده‌ایم:

  • بانک‌های شماره تلفن اختصاصی
  • ارسال پیامک از روی نقشه (پیامپ)
  • شخصی‌سازی پیامک‌های تبلیغاتی
  • ارسال اس ام اس بر اساس کد پستی
  • دریافت شماره تلفن بر اساس دکل‌های مخابراتی و ارسال اس ام اس زنده (ارسال پیامک BTS و LBS)
  • قابلیت ارسال لینک در پیامک
  • ارسال کد تخفیف اختصاصی
  • و…

جمع‌بندی و نکات پایانی

بازاریابی هدفمند از مؤثرترین روش‌های جذب مشتری و افزایش فروش است که مزایای بسیاری را در اختیار کسب‌وکار شما می‌گذارد. در این مقاله، تمام تلاش‌مان را کردیم تا شما را با جزئیات و اهمیت Targeted Marketing، آشنا کنیم تا بهترین مسیر کسب درآمد از طریق کانال‌های متفاوت بازاریابی هدفمند، مانند اس ام اس مارکتینگ در ملی پیامک، را در پیش بگیرید. در صورتی که سؤالی در این باره دارید، از طریق بخش نظرات این مطلب، با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

چگونه می‌توان از بازاریابی هدفمند برای افزایش فروش استفاده کرد؟
با استفاده از بازاریابی هدفمند می‌توانید محصولات و خدمات مرتبط‌تر، تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه و تجربۀ خرید شخصی‌سازی شده‌ای را به مشتریان ارائه دهید.
چالش‌های اجرای بازاریابی هدفمند برای کسب‌وکارها چیست؟
برخی از چالش‌های رایج در اجرای بازاریابی هدفمند عبارتند از:
  • جمع‌آوری داده‌های دقیق و به‌روز
  • انتخاب ابزارهای مناسب
  • حفظ حریم خصوصی مشتریان
  • اندازه‌گیری میزان اثربخشی کمپین‌ها
چگونه پیامک تبلیغاتی هدفمند ارسال کنم؟
با خرید پنل اس ام اس و استفاده از انواع امکانات برای شخصی‌سازی تبلیغات مانند پیامک منطقه هدفمند، ارسال پیامک از روی نقشه، بانک‌های شماره تلفن تفکیک‌شده و… می‌توانید بازاریابی هدفمند پیامکی را همین امروز، آغاز نمایید.
به دنبال رشد کسب و کارتان هستید؟ ملی‌پیامک به شما امکان جذب، نگهداری و تعامل با مشتری را می دهد.
ثبت نام و ارسال پیامک ثبت نام در کمتر از 1 دقیقه
بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه

تیم تحریریه ملی پیامک

هر آنچه در ملی پیامک می خوانید، حاصل یک کوشش تیمی است؛ کوششی در جهت یافتن درست‌ترین پاسخ به مسائل و انتقال آن به شما. ما امیدواریم تلاش‌های مجموعه ما بتواند تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت فضای دیجیتال ایران داشته باشد.
درباره تیم ما بیشتر بدانید
بدون دیدگاه
بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!
ارسال دیدگاه

ارسال پیامک از اینترنت

ارسال و دریافت پیامک تکی و انبوه با شماره های اینترنتی
مشاهده تعرفه ها فعالسازی در کمتر از 1 دقیقه

ثبت نام

در کمتر از 1 دقیقه ارسال پیامک را شروع کنید.

شرایط و قوانین را مطالعه کرده و قبول دارم.

پنل خود را انتخاب کنید