فهرست مطالب
- 1 - نگاه کلی به بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی
- 2 - کدام را انتخاب کنیم: بازاریابی ایمیلی یا بازاریابی پیامکی؟
- 3 - مقایسه آمار جهانی بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی
- 4 - ورود ایمیل مارکتینگ به عرصه تبلیغات (تاریخچه بازاریابی ایمیلی)
- 5 - اس ام اس مارکتینگ وارد میشود! (تاریخچه بازاریابی پیامکی)
- 6 - معرفی بهترین سرویس ارائه دهنده بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی
- 7 - استراتژی مناسب، کلید طلایی تبلیغات پیامکی و ایمیلی
اگر به تازگی کسبوکارتان را راه انداختید و هنوز چیز زیادی دربارۀ بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی نمیدانید، جای درستی آمدید. ما امروز میخواهیم درباره مهمترین اصول و نکاتی صحبت کنیم که شما در حوزه تبلیغات دیجیتال به آن نیاز دارید.
اما با این دو روش چگونه کسبوکار میتواند جای خودش را در دنیا پیدا کند؟ همواره مشتریان جدیدی داشته باشد و به فروش قابل قبولی برسد؟ برای رسیدن به جواب این سوالها در ادامه با ما همراه شوید تا نگاه تازهتری به بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی داشته باشیم.
نگاه کلی به بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی
در دهه گذشته، ایمیل به عنوان یکی از روشهای اصلی بازاریابی آنلاین و دیجیتال مطرح بود و توسط کسبوکارهای مختلفی مورد استفاده قرار گرفت. شکی هم نیست که این ابزار توانست مشتریان زیادی را طی سالهای گذشته به سمت خودش جذب کند، اما در حال حاضر ایمیل مارکتینگ آن قدرها هم پر طرفدار نیست.
جهان جذاب بازاریابی ایمیلی را کشف کنید! با مطالعه مقاله «بازاریابی ایمیلی چیست؟» به دنیای پرفایده این روش بازاریابی قدم بگذارید.
حالا این روزها، یک رقیب جدید به نام پیامک در صحنه دیجیتال مارکتینگ حاضر شده که توانسته به آرامی جایی برای خود در دنیای بازاریابی پیدا کند. اس ام اس مارکتینگ نشان داده که میتواند واقعا یک ابزار ارزشمند در تجارت باشد.
میخواهید بیشتر درباره بازاریابی پیامکی بدانید؟ مقاله «بازاریابی پیامکی چیست؟» را مطالعه کنید تا اطلاعات کاملی در این زمینه کسب نمایید.
کدام را انتخاب کنیم: بازاریابی ایمیلی یا بازاریابی پیامکی؟
امروزه با انبوهی از ابزارهای تبلیغاتی، ممکن است انتخاب بین روشهای بازاریابی مشکل باشد و افراد را سردرگم و گیج کند. اما نگران نباشید! ما در ادامه چند ویژگی مهم و حیاتی را بررسی میکنیم که باید هنگام انتخاب روش تبلیغاتی به آن توجه کنید. پس از مقایسه بین این ویژگیها و بازخوردهای آنان، میتوانید تصمیم بگیرید کدامیک از روشهای بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی برای شما مناسب هستند.
نرخ باز شدن بازاریابی پیامکی بیشتر است!
یکی از مهمترین شاخصها در بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی، نرخ باز شدن است. بهطور کلی بازاریابی پیامکی از نظر نرخ باز شدن بسیار بهتر از بازاریابی ایمیلی است. بهطوری که میانگین باز شدن پیامکهای تبلیغاتی 98 درصد و این میزان در ایمیل تنها 19.8 درصد است. به همین دلیل، کمپینهای پیامکی ابزار قدرتمندتری برای ایجاد ارتباط و تعامل با مخاطبان است.
از سوی دیگر، تلفن همراه افراد همیشه در یک فاصله کوتاه با آنان قرار دارد و مدام آن را چک میکنند. بنابراین مشتریان بالقوه شما خیلی سریع پیامکهای خود را باز میکنند. در مقابل به طور میانگین 90 دقیقه طول میکشد تا افراد ایمیلهای خود را باز کنند.
نرخ کلیک در بازاریابی ایمیلی کمتر است!
شاخص مهم بعدی در میزان موفقیت کمپین تبلیغاتی، نرخ کلیک یا همان CTR است. با استفاده از این شاخص میتوان موفقیت یک متن تبلیغاتی را با محاسبه تعداد گیردندگانی که روی لینک کلیک کردهاند، اندازهگیری کرد. خواندن پیامکهای تبلیغاتی زمان محدودی از افراد میگیرد و بنابراین نرخ کلیک آن هم بالا میرود. به طور میانگین نرخ کلیک اساماسهای تبلیغاتی، 30 درصد است. اما ایمیلهای تبلیغاتی برای نسل امروزی که به خواندن توییتهای 240 کاراکتری و تماشای ویدئوهای 30 ثانیهای اینستاگرام عادت دارد، طولانی و حوصلهسربر است. بنابراین نرخ کلیک آن هم پایینتر و حدودا 1.7 درصد است.
هزینه بازاریابی ایمیلی ارزانتر است!
بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی هر دو ابزارهای تبلیغاتی مقزونهبهصرفهای محسوب میشوند. اما بالاخره کدامیک از نظر هزینه ارزانتر هستند؟ از آنجا که برای ارسال پیامک تبلیغاتی به یک پنل و خط اختصاصی نیاز داریم، و البته هزینه هر پیامک هم جدا حساب میشود، بازاریابی ایمیلی گزینه ارزانتری است. البته این در صورتی است که از یک درگاه مخصوص برای ارسال ایمیل استفاده نکنید و خودتان تمام ایمیلها را تک تک بفرستید.
محدودیت متن تبلیغ در بازاریابی پیامکی
همانطور که میدانید در ایمیل محدودیت خاصی برای تعداد کاراکتر وجود ندارد. بنابراین دستتان برای شخصیسازی متن تبلیغاتی بسیار باز است و میتوانید خیلی راحت، هر ایمیل را برای افراد شخصیسازی کنید و حتی برای او داستانسرایی کنید. حتی میتوانید با استفاده از طرحهای گرافیکی، رنگها و فونتها مخاطب را تحت تاثیر قرار دهید.
از سوی دیگر پیامکها به 70 کاراکتر محدود میشوند و حتی اگر پیامک دو یا سه بخشی بفرستید، باز هم به پای طول و درازی ایمیل نمیرسد. بنابراین شخصیسازی پیامکهای تبلیغاتی مشکلتر است. البته این به آن معنا نیست که شما نمیتوانید با استفاده از پیامک یک متن تبلیغاتی تاثیرگذار برای مشتریان خود بفرستید. بلکه باید کمی خلاقیت داشته باشید و برای نوشتن متن پیامک انرژی صرف کنید.
حتما بخوانید: قوانین و مقررات تبلیغات انتخابات مجلس 1402مقایسه آمار جهانی بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی
به طور کلی اگر بخواهید بین بازاریابی ایمیلی و بازاریابی پیامکی، یکی را برای کسبوکار خود انتخاب کنید، بد نیست نگاهی به آمار جهانی این دو نیز بیاندازید.
آمار جهانی مربوط به بازاریابی ایمیلی
اما آمار جهانی درباره بازاریابی ایمیلی چه میگوید؟ بر اساس گزارش وب سایت optinmonster در سال 2024، آخرین دادهها وضعیت ایمیل مارکتینگ در حال حاضر به صورت زیر خلاصه میشود:
- به طور میانگین %26 تا 78% از ایمیلهای تبلیغاتی باز میشوند.
- تا به حال 4.5 میلیارد حساب کاربری ایمیل در دنیا تا سال 2024 ساخته شده است.
- طبق دادههای بازاریابی ایمیلی سال ۲۰۲۳ از Klaviyo ، کمپینهای ایمیل سبد خرید رها شده دارای نرخ باز شدن 53.57 درصد هستند.
- به صورت میانگین 8% درصد افراد روی لینکهای داخل ایمیل کلیک میکنند.
دادههای مربوط به بازاریابی پیامکی در دنیا
در حال حاضر ارسال پیامک تبلیغاتی توسط بسیاری از کسبوکارها استفاده میشود. برای آن دسته از صاحبین مشاغل هم که بازاریابی پیامکی را مناسب نمیدانند، بررسی دادههای رسمی زیر را طبق گزارش سایت slicktext توصیه میکنم:
- 98% پیامکها توسط مخاطب باز میشوند.
- 8.31 میلیارد موبایل فعال در دنیا وجود دارد.
- 90% از مشترکین خبرنامههای پیامکی، عضویتشان را مفید میدانند.
- 87% بیزینسها و برندها از پلتفرم پیامک برای ارتباط با مشتریان خود استفاده میکنند.
- 57% از مشتریان علاقه به عضویت در خبرنامه پیامکی نشان داده و تنها 5% از مشترکین از خبرنامههای پیامکی انصراف دادهاند.
- بیش از 90% از مشتریان ادعا میکنند که میخواهند پیامهای متنی را از مشاغل و کسبوکارها دریافت کنند.
علاوهبر این، بیشتر پیامکها در 5 ثانیه اول بعد از دریافت خوانده میشوند. بنابراین در دنیایی که بیشتر از همیشه به روی تجربه مشتری تمرکز دارد، پیامک دسترسی به یک جنبه مهم از تبلیغات یعنی زمانبندی دقیق را در اختیار صاحبان کسبوکار میگذارد.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتری درباره اس ام اس مارکتینگ هستید، پیشنهاد میکنیم مطالب وبلاگ ملی پیامک، کتابچه بازاریابی پیامکی، مینی دوره رایگان اس ام اس مارکتینگ و البته کانال آپارات ملی پیامک را دنبال کنید. در این مطالب ما تجربه چندین ساله خود از تبلیغات پیامکی را با شما به اشتراک میگذاریم تا بتوانید به بهترین نحو ممکن از این ابزار تبلیغاتی استفاده کنید.
ورود ایمیل مارکتینگ به عرصه تبلیغات (تاریخچه بازاریابی ایمیلی)
قبل از فراگیری ایمیل، بازاریابان برای توزیع و تبلیغ محصولات خود آگهی و کاتالوگ و تراکت چاپ میکردند. اما در سال 1991 و با تولد اینترنت نه فقط زندگی مردم، بلکه دنیای تبلیغات هم دچار تغییر و تحولات عظیمی شد که بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی تنها بخش کوچکی از آن هستند.
اولین سرویس ارائهدهنده ارسال ایمیل Hotmail بود. با گسترش استفاده از این سرویس و اسقبال مردم از ارسال آسان پیام به صورت آنلاین، کسبوکارها سراغ تبلیغات ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ رفتند. تبلیغات ایمیلی در همان روزهای اول، بازده و نتیجه بسیار خوبی داشت، اما به مرور مردم از دریافت ایمیلهای بیربط و تبلیغات انبوه که اصطلاحا هرزنامه یا اسپم گفته میشود، خسته شدند.
قانون ارسال ایمیل تبلیغاتی برای جلوگیری از اسپمینگ
در شروع سال 2000 قوانین جدیدی در رابطه با استفاده از ایمیل در دنیا حاکم شد. این قوانین محدودیتهایی را برای ایمیل مارکتینگ ایجاد کرد که مهمترین آنها شامل موارد زیر میشد:
- کسب اجازه از متقاضی برای عضویت در خبرنامه ایمیلی و ارسال ایمیلهای تبلیغاتی
- امکان لغو عضویت در خبرنامه و انصراف دادن مشتری از دریافت هرگونه پیام
- ممنوعیت ارسال بیرویه ایمیلهای تبلیغاتی
در چنین شرایطی بود که سرویسهای مختلف ایمیل، فیلترهای تشخیص اسپم را تقویت کردند و در نهایت تا حدودی نحوه ارسال ایمیل تبلیغاتی تحت کنترل در آمد. در حال حاضر هم، اگرچه شبکههای اجتماعی وارد دنیای تبلیغات شدهاند و استفاده از بازاریابی پیامکی افزایش یافته، اما هنوز بسیاری از کسبوکارها از ایمیل مارکتینگ استفاده میکنند. از همین طریق با مشتریان خود در ارتباط هستند و با خبرنامه ایمیلی شروع جشنواره فروش یا کد تخفیف ارسال میکنند.
اس ام اس مارکتینگ وارد میشود! (تاریخچه بازاریابی پیامکی)
حالا به قسمت دوم بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی یعنی اس ام اس مارکتینگ میرسیم. بعنی روشی که به جای ایمیل از گوشی موبایل و همین پیامکهای ساده استفاده میکند تا پیامی را به دست مشتری برساند. اما ارسال پیامکهای تبلیغاتی از چه زمانی شروع شد؟
اوجگیری بازاریابی پیامکی تا حد زیادی شبیه ایمیل است. جای تعجبی هم ندارد، چون بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی تقریبا شبیهند و ما در دورهای به سر میبریم که برای چک کردن ایمیل از تلفن همراه بیشتر از کامپیوتر استفاده میشود.
براساس تاریخچه ارسال پیامک، اولین پیامک در سال 1992 از یک کامپیوتر به گوشی موبایل ارسال شد، اولین پیامکِ گوشی به گوشی هم در سال 1993 فرستاده شد. بنابراین ایمیل و پیامک تقریباً هر دو 20 ساله هستند. پیامک هم مثل ایمیل به سرعت، به عنوان یک ابزار کاربردی در بازاریابی مورد استفاده قرار گرفت تا جایی که صندوق ورودی گوشیهای موبایل مملو از پیامک تبلیغاتی شد. یعنی دقیقاً همان مسیر اشتباهی که ایمیل مارکتینگ طی کرد!! همین باعث شد تا قوانین سختگیرانه مجدد شروع به کنترل ارسال پیامکهای تبلیغاتی کند تا مزاحمان فرار را به قرار نرجیح دهند!
محدودیت در ارسال پیام تبلیغاتی
با تصویب قوانین مشخص، ارسال پیامک تبلیغاتی برای لیست سیاه مخابرات ممنوع شدند. یعنی ارسال بیرویه پیامک باعث شد تا بعضی از مخاطبان دریافت هرگونه پیامک تبلیغاتی را مسدود کنند و به بلک لیست معروف شوند.
در حال حاضر کسبوکارها بر اساس اصول و استراتژی مشخصی از اس ام اس مارکتینگ استفاده میکنند. برنامه مدونی در ارسال پیامک دارند و با سرویسی به نام خبرنامه پیامکی از مشتری میخواهند تا در صورت تمایل برای دریافت پیامک، عضو سامانه شود.
معرفی بهترین سرویس ارائه دهنده بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی
حالا که با کلیت بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی و تفاوتهای آنها آشنا شدید، قصد داریم دو تا از بهترین سامانههای ارائهدهنده خدمات پیامک انبوه و ایمیل انبوه را به شما معرفی کنیم. در ادامه مطلب همراه ما باشید.
بهترین سامانه ارسال ایمیل انبوه
یکی از بهترین سرویسدهندههای ایمیل انبوه برای استفاده در اهداف بازاریابی ایمیل، سایت sender است که از جمله ویژگیهای بارز آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قیمت مناسب ارسال ایمیل انبوه
- استفاده آسان برای همه
- انواع قالبهای آماده
- امکان ارسال ایمیل انبوه با دامنه شخصی
- ریسپانسیو برای نسخه موبایل و PC
- امکان حذف لوگوی sender با خرید اشتراک
بهترین سامانه ارسال پیامک انبوه
اگر تصمیم گرفتهاید که از بازاریابی پیامکی برای ارتباط با مشتریان و تبلیغات برند خود استفاده کنید، سامانه ملی پیامک با در اختیار گذاشتن امکانات پنل پیامکی زیر در کنار کسبوکار شما خواهد بود:
- دارای بیش از 80 امکان متنوع برای پنل پیامکی
- امکان اتصال به افزونههای پیامکی
- پشتیبانی 24/7 تلفنی و تیکتی
- ضمانت 30 روز بازگشت وجه
- امکان اتصال به وب سرویس پیامکی و دارای نمونه کد آماده برای 14 زبان برنامهنویسی
- بانک شماره موبایل جنسیت، مناطق، اصناف و مشاغل(آپدیت سال 1402)
استراتژی مناسب، کلید طلایی تبلیغات پیامکی و ایمیلی
یادتان باشد که علیرغم محدودیتهای اعمال شده در حوزه بازاریابی پیامکی و بازاریابی ایمیلی هنوز بسیاری از مردم مشتاق خواندن پیامهایشان هستند و بسیاری هم از دریافت هرگونه پیام تبلیغاتی یا کدهای تخفیف خوشحال میشوند. تنها چیزی که در این میان باید حواستان را نسبت به آن جمع کنید رعایت اصول تدوین استراتژی و برنامه مناسب برای ارسال پیام است.
اگر تا اینجای مقاله برای شما مفید بوده و تصمیم به ارسال پیامک تبلیغاتی گرفتید، میتوانید برای مشاوره بیشتر با تیم پشتیبانی ملی پیامک صحبت کنید. از ساعت 8 صبح تا 10 شب با 02163404 تماس بگیرید و سوالهای خود را بپرسید.
رضا
اصولا تا به حال به این فکر کردهاید که ارسال پیامکها و ایمیلهای تبلیغاتی برای مشترکین تلفن همراه تا چه حد آزار دهنده است؟ همیشه از آدمهایی مثل شما با آن عینکهای کائوچویی و ریش پرفسوری و تلاشی که برای باسواد و با اعتماد به نفس داشتن نشان میدهند نفرت داشتهام.
پشتیبانی
رضا جان، اگر متن رو با دقت مطالعه میکردی متوجه میشدی که ما هم با ارسال پیامک یا ایمیل بدون اجازۀ مشتری موافق نیستیم و فکر میکنیم اگر از مشتری برای ارسال اجازه گرفته شود به نفع هر دو طرف خواهد بود.