با وجود اینکه سال‌هاست تلفن همراه جای خود را در زندگی ما پیدا کرده ولی هنوز نتوانسته رقیب قدیمی‌اش یعنی تلفن ثابت را از میدان به در کند. تلفن‌های ثابت هنوز محکم و استوار در خانه‌های ایرانی حضور دارند که همراه با پیشرفت تکنولوژی به‌روز، مانیتوردار، شکیل‌ و بلاخره بی‌سیم شدند. در واقع کارایی‌هایی بیشتری پیدا کردند و در کنار همه این خصوصیات خوب، مشکلات جدید را همراه داشتند. یکی از این مشکلات، خرابی تلفن (نداشتن بوق)که هرچند کمتر از گذشته اتفاق می‌افتد ولی همچنان به قوت خود باقیست.

قدرت پیامک تبلیغاتی را دست کم نگیرید!

اگر به دنبال افزایش درآمد و گسترش کسب و کار خود هستید، با ثبت نام در ملی پیامک و ارسال پیامک تکی و انبوه، مشتریان جدیدی جذب و از آن ها نگهداری کنید و رابطه و تعاملی طولانی ایجاد کنید.
10% تخفیف!
MPC10
کپی کد
برای ارسال پیامک تکی و انبوه همین الان ثبت نام کنید
ثبت نام و ارسال پیامک آنی

وقتی تلفن خراب می‌شودريال با اینکه امروزه همه موبایل داریم، اما انگار زندگی مختل می‌شود. به همین بهانه، در این قسمت از وبلاگ ملی پیامک می‌خواهیم دربارۀ شایع‌ترین علل خرابی تلفن صحبت کنیم.

چرا تلفن قطع شد؟

یک روز بعد از انجام دادن کارهایمان، سراغ تلفن می‌رویم تا با یکی از اطرافیانمان صحبت یا کمی حال و احوال کنیم اما وقتی گوشی تلفن را بر می‌داریم، هیچ صدای بوقی نیست! حالا باید چه کاری کرد.

با خرابی تلفن مخابرات تماس بگیریم؟

در هنگام مواجهه با خرابی تلفن اولین راهی که به ذهن همه می‌رسد، تماس با مرکز پیگیری خرابی تلفن است. برای این منظور می‌توانید با تلفن ثابتی که البته سالم باشد، شماره 20117 را بگیرید و بعد از شنیدن صدای بوق شماره خط خراب خرابی تلفنخودتان را ثبت کنید یا اگر تلفن سالم در دسترس ندارید با تلفن همراه کد دستوری #۲۰۲۰ * را شماره‌گیری کنید و شماره خط خراب را ثبت کنید. با مراجعه به سایت مخابرات هم می‌توانید شماره تلفن خراب‌تان را برای پیگیری ثبت کنید.

اما صبر کنید! وقتی با مرکز خرابی تلفن تماس بگیرید، اولین پیغامی که می‌شنوید این است که اگر از عدم قطعی یا عدم وجود مشکلات سیم‌کشی داخلی خانه مطمئن هستید، شماره را ثبت کنید. اگر علت خرابی تلفن مربوط به منطقه مخابراتی باشد، با بررسی‌های مخابرات مشکل حل می‌شود اما از عدم وجود مشکلات سیم‌کشی داخلی خانه مطمئن هستید؟

چه مشکلاتی در سیم‌کشی داخلی باعث قطعی تلفن می‌شود؟

مخابرات مسئول رساندن سیم تلفن تا در منزل و دادن یک خط تلفن به شماست، یعنی سیم‌کشی داخلی ساختمان مربوط به مراحل ساخت منزل است. همه سیم‌های شرکت مخابرات در جعبه تلفن اصلی دیده می‌شوند که معمولاً این جعبه در ورودی ساختمان، زیرزمین و یا حیاط نصب می‌شود. با وصل کردن یک دستگاه تلفن به سیم‌های هر واحد می‌توان صدای بوق آزاد را شنید. اگر تمام خطوط بوق آزاد داشت، یعنی سیگنال مخابراتی دریافت می‌کنید و مشکل قطعی تلفن شما از سیم‌کشی داخل ساختمان است.

کابل‌ها را بررسی کنید

خراب شدن تلفن ثابتسیم‌کشی داخلی ساختمان اگر به‌صورت درست و با کابل‌های استاندارد باشد، در تماس تلفنی نویز ایجاد نمی‌شود و تماس بدون مشکل برقرار می‌شود. اما اگر در کابل‌ها پارگی یا قطعی وجود داشته باشد اختلال در تماس تلفنی به وجود می‌آید و گاهی حتی سبب قطعی تلفن خواهد شد. پس کابل‌ها را چک کنید تا مطمئن شوید مشکلی در آنها وجود ندارد.

محل سیم‌های فرعی تلفن را چک کنید

همه سیم‌های تلفن ساختمان در ورودی کابل مخابرات ساختمان قرار می‌گیرد و برای هر واحد به‌صورت جداگانه سیم‌کشی تلفن انجام می‌شود که از طریق نصب پریز تلفن قابل استفاده است. عبور سیم‌های فرعی تلفن که داخل هر واحد کشیده می‌شود، به‌صورت روکار از زیر فرش‌ها و کنار دیوارها موجب آسیب به سیم تلفن و قطعی آن می‌شود. پیش از تماس با مخابرات از سالم بودنسیم‌های فرعی مطمئن شوید.

پریز تلفن را چک کنید

مشکل خرابی تلفناگر پریز تلفن، اتصال یا خرابی داشته باشد، اختلال، نویز و قطعی تلفن را همراه دارد. اگر تلفن‌تان قطع است برای اطمینان از عدم خرابی پریز تلفن، تلفن را به پریز دیگری وصل کنید. اگر مشکل خرابی پریز باشد، با این تست مشخص خواهد شد.

سوکت تلفن را چک کنید

گاهی پیش می‌آید که قطعی تلفن به دلیل قطعی سوکت سر سیم آن است. بهتر است از یک سیم سوکت‌دار دیگر استفاده کنید تا مطمئن شوید مشکل از سوکت نباشد.

همیشه قطعی تلفن به دلیل خرابی نیست!

گاهی تلفن توسط خود شرکت مخابراتی قطع می‌شود. دلایل مختلفی برای این نوع قطعی وجود دارد که رایج‌ترین آن عدم پرداخت به‌موقع قبض تلفن است. اما دلایل دیگری که می‌توان برای قطعی تلفن از سمت مخابرات بیان کرد، عبارتند از:خرابی تلفن

  • قطع به سبب سوءاستفاده از تلفن و ایجاد مزاحمت‌ برای مشترکان دیگر
  • قطع به علت دخالت در سیم‌کشی و تغییر مکان غیرمجاز و گرفتن انشعاب
  • قطع به دستور مراجع قضایی به سبب وجود شاکی
  • قطع تلفن‌های غیرمجاز
  • قطع به علت بدهی سایر خطوط

که در تمام این موارد برای حل مشکل لازم است مالک خط تلفن شخصاً به شرکت مخابراتی منطقه مراجعه کند.

اگر مشکل خرابی تلفن حل نشد چه کاری انجام دهیم!؟

مشکل خرابی تلفناگر مشکل قطعی خط تلفن، داخلی نبود و بعد از 24 ساعت مشکل هم‌چنان برطرف نشد، باید به مرکز مخابرات منطقه خودتان مراجعه کنید یا با واحد ارتباط مردمی شرکت مخابرات استان خودتان تماس بگیرید.
شماره تماس واحد ارتباط مردمی شرکت مخابرات استان تهران ۲۰۹۰ است.

جمع‌بندی

خرابی تلفن مشکل حادی نیست ولی باعث سردرگمی و کلافگی می‌شود. در بسیاری از موارد مشکل قطعی و خرابی تلفن مربوط به مخابرات نیست ولی طبق عادت همیشه اولین راهی که برای حل این مشکل به ذهن ما می‌رسد تماس با شماره 20117 است.

اما بد نیست در کنار ثبت شماره در سیستم خرابی تلفن مخابرات، بررسی‌های دیگری را هم انجام بدهیم. در این مطلب بعضی از ساده‌ترین راه‌ها را برای بررسی خرابی تلفن نوشتم. اما اگر مشکل با این بررسی‌ها و یا حتی از طریق شرکت مخابرات هم حل نشد، لازم است که حتماً از یک متخصص کمک بگیرید.

چه دلایلی برای خرابی تلفن وجود دارد؟
به دنبال رشد کسب و کارتان هستید؟ ملی‌پیامک به شما امکان جذب، نگهداری و تعامل با مشتری را می دهد.
ثبت نام و ارسال پیامک ثبت نام در کمتر از 1 دقیقه
در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید! ارسال دیدگاه

تیم تحریریه ملی پیامک

هر آنچه در ملی پیامک می خوانید، حاصل یک کوشش تیمی است؛ کوششی در جهت یافتن درست‌ترین پاسخ به مسائل و انتقال آن به شما. ما امیدواریم تلاش‌های مجموعه ما بتواند تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت فضای دیجیتال ایران داشته باشد.
درباره تیم ما بیشتر بدانید