فهرست مطالب
- 1 - اینفلوئنسر کیست؟
- 2 - اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) چیست؟
- 3 - اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران
- 4 - چرا شرکتها به اینفلوئنسر مارکتینگ رو آوردند؟
- 5 - انواع اینفلوئنسر (از نظر کلی)
- 6 - انواع اینفلوئنسر (یک ذره دقیقتر)
- 7 - 5 اشتباه کسبوکارها در کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ
- 8 - قرارداد بستن با اینفلوئنسرها
- 9 - نتیجه گیری
فرض کنید شما واردکننده انواع سازهای موسیقی هستید و قصد دارید که محصولات خودتان را به مخاطبان معرفی کنید. برای انجام این کار دو راه پیش رویتان قرار دارد:
راه اول:
اینکه مستقیماً تبلیغ کنید. از خودتان تعریف کنید، تراکت پخش کنید، توی مجلات آگهی چاپ کنید، دست به دامن تبلیغات موبایلی شوید، از بازاریابی پیامکی کمک بگیرید و ...
راه دوم:
راه بعدی این است که با افراد شناخته شده در حوزۀ موسیقی مثلاً یک خواننده یا آهنگساز همکاری کنید تا محصول شما را در اینستاگرام یا سایر شبکههای اجتماعی به فالوورهایش توصیه کند.
این خواننده یا آهنگساز بهخاطر محبوبیت عمومی و همینطور وجهه قابلقبولی که در زمینۀ موسیقی دارد، مسلماً تاثیر زیادی روی مخاطبان میگذارد؛ در نتیجه باعث شناختهشدن برند شما میشود وفروشتان را هم بالا میبرد.
خب حالا با این تفاسیر ترجیح میدهید تبلیغات خودتان را به روش مستقیم انجام بدهید یا از یک شخص محبوب و متخصص در این زمینه کمک بگیرید؟
اینفلوئنسر کیست؟
قبل از اینکه اینفلوئنسر را رسماً تعریف کنم، بهتر است که اول برویم سراغ جواب سوال پاراگراف قبلی.
هم راه اول و هم راه دوم جای خودشان جواب میدهند و نتایج خوبی را هم میتوانند برای کسبوکار شما داشته باشند؛ منتها عوامل مختلفی این وسط مثل میزان بودجه و ... دخیل هستند که تعیین میکنند تا کدام روش را برای تبلیغ کسبوکارتان انتخاب کنید.
خب حالا دیگر بهتر است تا یک تعریف کلی از اینفلوئنسر که چندسالی میشود در ایران ظهور کرده و به اصطلاح راه و رسم بازاریابی را متحول کرده، داشته باشیم.
به طور خیلی خلاصه و مختصر، اینفلوئنسرها افراد تاثیرگذاری هستند که به علت شغل خاصشان یا دانش و تخصصی که در یک زمینه دارند، به شهرت رسیدند. معمولاً هم این افراد جایگاه اجتماعی قابل قبولی را در بین مردم جامعه دارند.
اگر نگاهی به افراد فامیل و دوستان خودتان کنید احتمالاً کسی را میشناسید که تاثیرگذاری بالایی در جمع فامیل یا جمع دوستانه داشته باشد و اینطور به نظر برسد که دیگران به نوعی از او حرفشنوی دارند. این اشخاص هم اینفلوئنسر هستند اما در یک جامعۀ کوچکتر.
اینفلوئنسرها از لحاظ میزان فالوور در چهار گروه کلی دسته بندی میشوند:
خواهشاً میکرو اینفلوئنسرها را دست کم نگیرید!
همانطوری که از تصویر بالا مشخص است، میکرو اینفلوئنسرها آن دسته از افراد عادی هستند که تعداد دنبالکنندگان آنها کمتر از سایر اینفلوئنسرهاست؛ اما در عوض ارتباط آنها با مخاطبانشان قویتر است. میکرواینفلوئنسرها ویژگیهایی دارند که باعث میشود مردم آنها را به خودشان و سبک زندگیشان نزدیکتر ببینند و به همین دلیل راحتتر به حرفشان اعتماد کنند. از آنجاییکه این افراد معمولاً خودشان را همانطور که هستند نمایش میدهند و کمتر تصنعی و ساختگی به نظر میرسند، فالوورهایشان در مقایسه با مگااینفلوئنسرها، بیشتر به حرف آنها گوش میدهند.
حتما بخوانید: راهنمای تبلیغات در منطقه آزاد جلفادر نتیجه حواستان به میکرو اینفلوئنسرها باشد، چون می توانم بگویم که آینده اینفلوئنسر مارکتینگ در دستان همین میکرو اینفلوئنسرهاست. تا یادم نرفته بگویم که هزینۀ دریافتی آنها هم برای تبلیغات خیلی کمتر از سلبریتیها و مگا اینفلوئنسرهاست و خب این از نظر اقتصادی خیلی به نفع کسبوکار شما میشود.
اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) چیست؟
با توجه به تعریفی که از اینفلوئنسر نوشتم، احتمالاً خودتان میتوانید حدس بزنید که اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و چطور باعث افزایش فروش کسبوکارها میشود. اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی از طریق افراد تاثیرگذار، یکی از روشهای مدرن بازاریابی و تبلیغات به حساب میآید که در یکی دو سال اخیر به شدت مورد توجه کسبوکارهای مختلف قرار گرفته است.
در این روش از بازاریابی، خدمات و کالاهای خودمان را از طریق افرادی که به دلایل مختلف میتوانند روی نظر مردم تاثیر بگذارند معرفی میکنیم. این نوع تبلیغات معمولاً به صورت غیرمستقیم مطرح میشوند. یک چیزی شبیه پیشنهاد یا توصیه از طرف یک آدم مطلع؛ اما گاهی هم کاملاً بیپرده و مستقیم هستند.
مقبولیت اینفلوئنسرها بین مردم جامعه یا حداقل بخش مورد نظر ما (مخاطب ما) باعث میشود تا افراد به توصیه آنها عمل کنند.
معمولاً اینفلوئنسر مارکتینگ را با روشهای دیگر بازاریابی اشتباه میگیرند، برای همین در ادامه دو مورد از رایجترین سوتفاهمها را توضیح میدهم.
تفاوت اینفلوئنسر مارکتینگ با بازاریابی شبکههای اجتماعی
شاید با خودتان بگویید که اینفلوئنسر مارکتینگ که همان بازاریابی شبکههای اجتماعی است! باید خدمتتان عرض کنم که خیر! این دوتا باهم فرق دارند.
بازاریابی شبکههای اجتماعی مجموعهای از روشهای مختلف است که برای تبلیغ مستقیم یک محصول یا خدمت بهکار گرفته میشود، درحالیکه اینفلوئنسر مارکتینگ صرفاً از طریق یک یا چند اینفلوئنسر اجرایی میشود و معمولاً هم بهصورت غیرمستقیم است.
از طرف دیگر اینفلوئنسر مارکتینگ ممکن است در فضایی خارج از شبکههای اجتماعی هم انجام شود؛ مثل تلویزیون، رادیو، وبسایتهای اینترنتی، بیلبوردها و ...
تفاوت اینفلوئنسر مارکتینگ با بازاریابی دهان به دهان
اینفلوئنسر مارکتینگ و بازاریابی دهان به دهان خیلی شبیه هم به نظر میرسند، اما در اصل دو روش کاملاً مجزا و متفاوت هستند. برای اینکه خوب متوجه فرقشان شوید به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید که قبلاً به یک رستورانی رفتید که از کیفیت منو، پذیرایی و همچنین فضا و طراحی آن راضی بودید. بهخاطر همین موضوع تصمیم میگیرید که آن را به دوستان و آشنایان خودتان معرفی کنید تا آنها هم تجربه لذتبخشی مشابه شما داشته باشند.
وقتی با آبوتاب از این رستوران تعریف میکنید، مسلماً دوستانتان هم مشتاق میشوند تا حداقل برای یکبار هم که شده به آن رستوران بروند!
درصورتیکه آنها هم مثل شما از کیفیت غذا راضی باشند، آن رستوران را به سایر دوستان و آشنایان خودشان پیشنهاد میدهند. به این زنجیره تعریف و تمجید اصطلاحاً بازاریابی دهان به دهان میگوییم.
حالا فرقش با اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
در اینجا صاحب رستوران و کارکنانش هیچ تلاش یا هزینهای را بهصورت مستقیم برای تبلیغات انجام نمیدهند و این کیفیت بالای خدمات است که به جذب مشتری کمک میکند.
اگر صاحب همین رستوران برای معرفی غذایش با یک شخص معروف یا یک تستر همکاری میکرد و با صرف هزینه از او میخواست که رستورانش را در شبکههای اجتماعی توصیه کند؛ این میشد اینفلوئنسر مارکتینگ.
اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران
همانطوری که گفتم اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران نوپاست و فقط چند سال است که کسبوکارها به این نتیجه رسیدند تا از این روش بازاریابی برای فروش بیشتر محصولات و خدماتشان استفاده کنند.
حتما بخوانید: نمونه متن تبریک عید فطر برای کسبوکارهاالبته قبلاً شرکتهایی بودند که برای معرفی محصولات خودشان از افراد معروف در تیزرهای تلویزیونی یا بیلبوردها استفاده کردند، اما اینفلوئنسر مارکتینگ به معنای امروزی آن قدمت چندانی ندارد و میتوانیم بگوییم که شروع آن مصادف شد با همهگیر شدن شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران.
اگر نگاهی به فعالیت اینفلوئنسرهای ایرانی بیندازیم متوجه میشویم که فعالیتشان بیشتر در اینستاگرام است، اگرچه استفاده از شبکههای اجتماعی دیگری مثل توئیتر هم بین اینفلوئنسرها رواج پیدا کرده اما فعلاً تاثیرگذاری آن قابل قیاس با اینستاگرام نیست.
بهخاطر همین اثرگذاری بالا، شرکتها به اینفلوئنسر مارکتینگ علاقهمند شدند و این عشق و علاقه تا جایی پیش رفت که برای جذب مخاطب در اینستاگرام سر و دست میشکنند!
چرا شرکتها به اینفلوئنسر مارکتینگ رو آوردند؟
کاملاً مشخص است که دلیل اصلی آن، ظهور شبکۀ اجتماعی اینستاگرام است. رشد سرسام آور تعداد کاربران این اپلیکیشن در کشورمان باعث شد تا اینستاگرام به یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در ایران تبدیل شود. جالب است بدانید که ماهانه حدوداً یک میلیارد نفر در کل جهان از اینستاگرام استفاده میکنند. اگرچه آمار دقیقی از تعداد کاربران ایرانی در دست نیست اما بر اساس تخمینها قطعاً بیش از 20 میلیون کاربر اینستاگرام در ایران وجود دارند که تقریباً میشود چیزی حدود 30% جمعیت کل کشور. ایرانیها روزانه حداقل دو ساعت از وقت خودشان را در شبکههای اجتماعی میگذرانند که این آمار عمدتاً به شبکۀ اجتماعی اینستاگرام مربوط میشود.
با توجه به این میزان از محبوبیت اینستاگرام و رشد سریع آن در ایران، منطقی است که همۀ شرکتها تلاش کنند تا از روشهای مختلفی از جمله اینفلوئنسر مارکتینگ برای تبلیغات و معرفی برند خودشان استفاده کنند. جالب است بدانید که اینستاگرام به عنوان مهمترین رسانه اجتماعی برای اجرای اینفلوئنسر مارکتینگ انتخاب شده است.
انواع اینفلوئنسر (از نظر کلی)
گام اول در اینفلوئنسر مارکتینگ پیدا کردن یک اینفلوئنسر مناسب است که شاید سختترین قسمت کار هم باشد. با توجه به تعداد زیاد اینفلوئنسرهایی که در کشورمان وجود دارند، بسیار مهم است که مناسبترین شخص را بر اساس هدف و نوع کسبوکار خودتان انتخاب کنید. در ادامه انواع اینفلوئنسرها را از لحاظ کلی باهم بررسی میکنیم.
سلبریتیها
سلبریتیها افراد مشهوری هستند که به دلیل شغل خاصشان بسیاری از افراد جامعه آنها را میشناسند. مزیت مهم استفاده از این نوع اینفلوئنسرها شهرت و محبوبیت آنها در بین مردم است؛ چراکه سلبریتیها دنبالکنندگان زیادی را در شبکههای اجتماعی دارند و بهخاطر همین موضوع تعداد زیادی از مخاطبان، تبلیغات شما را میبینند. اگر هدف اصلی کسبوکار شما این باشد که برند خودتان را تبدیل به یک برند نام آشنا در بین مردم کنید، سلبرتیها جواب میدهند. اما توجه کنید که برای افزایش فروش و بازگشت سرمایه و هزینهای که میکنید باید خیلی در انتخاب سلبرتی دقت کنید؛ چون این افراد معمولاً قیمت بالایی دارند و اگر شما مخاطبان خودتان و آنها را درست نشناسید، نتیجۀ راضیکنندهای نمیگیرید.
مثلاً اگر شما فروشنده پنلهای خورشیدی هستید، خواهشاً بهنوش بختیاری را بهعنوان اینفلوئنسر انتخاب نکنید. 😊 پس به تناسب کسبوکار خودتان به پرستیژ سلبریتیها و همچنین حوزۀ تخصصی آنها توجه داشته باشید.
اینقدر که این مطلب مهم است، ترجیح میدهم یک مثال دیگر هم بزنم و بعد این پاراگراف را ببندم تا مطلب حسابی برای شما جا بیفتد. یک ورزشکار معروف را هم در نظر بگیرید، حضور این ورزشکار معروف در تبلیغات مکمل یا لباس ورزشی بسیار بهتر و تاثیرگذارتر است تا اینکه رب گوجه فرنگی یا دبه خیارشور دستش بدهید تا تبلیغ کند!
افراد متخصص
دسته دوم افراد متخصصی هستند که بهخاطر داشتن دانش خاصی، جایگاه قابل توجهی را در آن حوزه دارند. به همین دلیل بسیاری از مردم سعی میکنند تا در حوزههای تخصصی مختلفی که نیاز به مشاوره و راهنمایی دارند از توصیههای این افراد استفاده کنند. استفاده از تاثیرگذاری این نوع از اینفلوئنسرها وابستگی زیادی با حوزه کسبوکار شما دارد؛ مثلاً اگر کسبوکار شما در حوزۀ لوازم آرایشی است میتوانید تبلیغات خودتان را به اینفلوئنسرهای معروف این حوزه (مثلاً صدف بیوتی، ملینا تاج و ...) بسپارید.
تولیدکنندگان محتوای سرگرمکننده
تولیدکنندگان محتوا لزوماً در یک حرفه تخصص ندارند، اما هنر آنها تولید محتوای جذاب و سرگرمکننده است. این دسته از اینفلوئنسرها معمولاً یکسری عکس یا ویدیوهای کوتاه در اینستاگرام منتشر میکنند. این ویدیوها از انیمیشن و دابسمش گرفته تا دوربین مخفی و کلیپهای طنز بهشدت مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی قرار میگیرند.
بعضی از این اینفلوئنسرها به دلیل خلاقیت در تولید محتوا توانستهاند فالوئرهای میلیونی برای خودشان دستوپا کنند؛ مثلاً سروش رضایی که بیشتر ما او را به اسم سوریلند میشناسیم.
حالا که بحث ویدیو شد اجازه بدهید یک آماری هم در این مورد به شما بدهم. بر اساس تحقیقاتی که سایت wyzowl در مورد وضعیت ویدیو مارکتینگ در سال 2020 منتشر کرده، 86 درصد مردم ترجیح میدن که بیشتر محتوای ویدیویی از کسبوکار شما ببینند. پس با این حساب کاملاً منطقی است که اینفلوئنسر مارکتینگ هم در سالهای بعدی به این سمت و سو برود و محتواها بیشتر بهصورت ویدیویی تولید شوند. برای اینکه بیشتر از قدرت ویدیوهای تبلیغاتی باخبر شوید نگاهی به نمودار زیر بیندازید.
همانطور که میبینید در سال 2020، 92% از کسبوکارها معتقد هستند که ویدیو مارکتینگ بخش مهمی از استراتژی بازاریابیشان را تشکیل میدهد. شما چطور؟
انواع اینفلوئنسر (یک ذره دقیقتر)
خب تا اینجا دستهبندی کلی اینفلوئنسرها را باهم دیدیم و توضیح کوتاهی هم در مورد هر کدامشان خواندیم. اگر سلبریتیها را به عنوان یک دسته مشخص کنار بگذاریم، افراد متخصص و تولیدکنندگان محتوای جذاب و سرگرمکننده هر کدامشان زیرمجموعهای دارند که حوزه فعالیتشان را مشخص میکند. در ادامه وارد جزییات هر کدام از این دستهها میشویم و در بینشان مثالها و تصاویری هم از اینفلوئنسر مارکتینگ برندها میبینیم.
حتما بخوانید: کلمات کلیدی: چگونه و چه موقع از آنها استفاده کنیم؟اینفلوئنسرهای متخصص
همانطوری که گفتم افراد متخصص یک دستۀ کلی بود که در بالا توضیح دادم، حالا دستهبندی ریزتر و جزئیتر را همراه با چند مثال از اسامی اینفلوئنسرهایی که در این حوزه فعالیت میکنند، میبینیم:
ورزش و سلامتی
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: بنیامین جهرمی، پیکاسو معین، پیروز بشردوست، سپیده توکلی، فاطمه محمدی و ...
آرایشی و زیبایی
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: صدف بیوتی، ملینا تاج، الناز گلرخ، سپیده فتاحی، مهشید میاشی، شبنم نظیف و ...
مد، پوشاک و مدلینگ
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: آرش فاتح، رامینا ترابی، رویا شیخی، هومی فرشید و ...
آشپزی
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: آذر ماهیصفت، آشپزی الی، امیر جابری، فلورا هادی، نسرین کشاورز و ...
گردشگری
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: آرش آروین، اشکان بروج، محمدحسین محمودزاده، ملیکا بکایی، پیمان یزدانی و ...
عکاسی
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: امیر گلریز، ترنجم، علیرضا خطیبی، مینا شیری، مهدی استبرقی، فراز رضایی و ...
گیمر
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: Aria Keoxer، غزاله نقدی، Dark_Hell 92 ،QT.Tinna و ...
اینفلوئنسرهای محتوای جذاب و سرگرمکننده
اگر یادتان باشد یکی از دستهها شامل افرادی میشد که ویدیوهای خندهدار یا مطالب سرگرمکننده تولید میکردند، این دسته هم سبکهای مختص به خودش را دارد که در ادامه میبینید.
ویدئوی سرگرمکننده
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: جواد خواجوی، آرش استیلاف، سروش رضایی، میلاد قاسمیخواه، عرفان علیرضایی، علی صبوری و ...
سبک زندگی
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: هدی حقشناس، ژاله، محمد ترابی، دالیا، هاجر رزمپا، آریوس ملودی و ...
سبک زندگی کودک
معروفترین اینفلوئنسرهای این سبک: النا بیلان، آیدا پورنسب، پانیذ اسماعیلی، ساناز آراسته، مونا صیادی و ...
خب سبکهای مختلف این روش بازاریابی را هم که گفتیم و چندتا از اینفلوئنسرهای مربوط به هر کدام از این سبکها را هم نام بردیم، دیگر وقتش رسیده که برویم سراغ اشتباههای رایج برندها در اینفلوئنسر مارکتینگ!
5 اشتباه کسبوکارها در کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ
فرض کنید که ما یک بودجهای را برای اینفلوئنسر مارکتینگ در نظر گرفتیم و میخواهیم که به امید خدا کمپین را شروع یا همان ران کنیم. قبل از اینکه استارت کار را بزنیم، بهتر است یک نگاهی به اشتباهات بقیه بیندازیم تا متوجه شویم که چرا بعضی وقتها اینفلوئنسر مارکتینگ جواب نمیدهد.
حتما بخوانید: راهکارهای اساسی برای افزایش تعداد مشترکین خبرنامه پیامکی1- نامشخص بودن هدف و مخاطب
اشتباه اول همان خشت اول است که چون نهد معمار کج، تا ثریا میرود دیوار کج! توجه داشته باشید که قبل از هر چیزی باید اول هدف خودتان را از راهاندازی کمپین مشخص کنید. هدف از راهاندازی یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند معرفی برند باشد، جذب مخاطب باشد، یا افزایش فروش باشد یا هر هدف بازاریابی دیگری که در ذهن شما جولان میدهد. با مشخص شدن هدفتان میتوانید صفر تا صد کمپین خودتان را بر همین اساس، طراحی کنید و پیش ببرید. شناسایی مخاطب خودتان و مخاطب اینفلوئنسر انتخابیتان هم کمک زیادی به شما میکند تا کمپین موثرتری را اجرا کنید. اگر هدف مشخصی نداشته باشید و مخاطب را درست نشناسید، وقت و هزینهتان هدر میرود و آنجور که باید و شاید، نتیجه نمیگیرید.
2- ارائه محتوای ضعیف
کسبوکار شما در هر حوزهای که باشد و هر اینفلوئنسری را که انتخاب کنید؛ در نهایت این محتوای جذاب است که مشتری را به سوی شما میکشد. محتوای ضعیف ضربۀ جبرانناپذیری را به هویت برندتان وارد میکند. در رابطه با سلبریتیها می توانید کار طراحی محتوا را خودتان بر عهده بگیرید و از حضور این افراد در ویدیوی تبلیغاتی استفاده کنید. البته بعضی سلبریتیها بهخوبی با روشهای تولید محتوای جذاب و انجام تبلیغات آشنایی دارند و نیازی به تولید محتوای اختصاصی توسط خودتان نیست.
درصورتیکه در طول کمپین از تولیدکنندگان محتوا استفاده میکنید باید بهخوبی برایشان توضیح بدهید که هدف شما از تبلیغات چیست تا محتوای نهایی کاملاً منطبق با خواستۀ شما تهیه شود. تجربه نشان داده که محتواهای داستانی قدرت جذب مخاطب بیشتری دارند و مردم را بیشتر درگیر خود میکنند؛ ضمن اینکه ویدیوهای سرگرمکننده و خلاقانه هم از دیگر محتواهایی هستند که میتوانید روی آنها فکر کنید.
3- عدم رعایت اصل صداقت
محتوای دروغین و اخبار اصطلاحاً زرد ممکن است توجه کاربران را جلب کنند، اما در اصل باعث زیر سوال رفتن اعتبار شما و اینفلوئنسر میشود و واکنش منفی کاربران را در پی دارد. آن چیزی که باعث موفقیت در اینفلوئنسر مارکتینگ می شود رعایت اصل صداقت است و مخاطبان تنها زمانی به اینفلوئنسر اعتماد میکنند که بدانند محتوای شفاف و معتبر در اختیارشان گذاشته شده است.
4- افتادن در تله فالوئرهای فیک
زیاد دیده شده که اینفلوئنسرها با گرفتن فالوئرهای فیک یا تقلبی از شرکتها و برندهای مختلف سواستفاده میکنند. طبیعتاً فالوئرهای تقلبی نمیتوانند از شما خرید کنند چون اصلاً وجود خارجی ندارند! پس حواستان باشد که اول صفحۀ اینفلوئنسر مورد نظرتان را خوب چک کنید و بعد از مطمئن شدن از واقعی بودن فالوئرهایش همکاری را شروع کنید. مثلاً اگر بیشتر فالوئرهای یک صفحه دارای نام کاربری نامتعارف باشند و یا پروفایلشان بدون عکس باشد، میتوانیم حدس بزنیم که فیک هستند.
علاوهبر تعداد فالوئر باید به موضوع اینگیجمنت Engagement هم توجه ویژهای داشته باشید. این اصطلاح در رابطه با نرخ تعامل فالوئرهاست و درصد مشارکت آنها را نشان میدهد. جالب است بدانید پیجهایی که تعداد فالوئر آنها کمتر است از نرخ مشارکت بالاتری برخوردار هستند.
برای فهمیدن میزان اینگیجمنت یک صفحه در اینستاگرام میتوانید تعداد لایکها و کامنتهای آن را بررسی کنید. با استفاده از فرمول زیر نرخ مشارکت یا Engagement Rate یک پیج را محاسبه کنید:
۱۰۰ * تعداد فالوئر/ (تعداد لایک + تعداد کامنت )= Engagement Rate
همچنین یک سری سایت مثل phlanx وجود دارند که با وارد کردن آدرس پیج میتوانید میزان تعامل کاربران را خیلی راحت به دست بیاورید.
5- عدم ارزیابی و تحلیل کمپین
ارزیابی عملکرد و تحلیل، نقطه عطف داستان است! تصور نکنید که با اجراشدن کمپین دیگر کار تمام است، مهمترین بخش در یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ بررسی میزان تاثیرگذاری آن است. این کار به شما کمک میکند تا در آینده بهتر عمل کنید و کیفیت کارتان بالا برود. مهمترین موضوع در تحلیل کمپین، بررسی میزان درگیری مخاطب است. هر اندازه که مخاطبان بیشتر درگیر کمپین بازاریابی شما شوند به همان میزان اثرگذاری این کمپین برای شناخته شدن برند شما و افزایش فروشتان بیشتر است. برای ارزیابی و تحلیل کمپین بازاریابی خودتان می توانید از Kpi یا شاخصهای کلیدی عملکردی که در ادامه میگویم استفاده کنید:
- میزان Impression
- میزان Reach
- نرخ مشارکت فالوئرها
- میزان رشد فالوئرها
- میزان به اشتراک گذاری
- میزان فروش
- میزان منشن شدن برند
- و ...
حالا که تمام موارد مهم را بررسی کردیم، بهتر است تا در مورد نحوه قرارداد بستن با اینفلوئنسرها هم یک صحبتی باهم داشته باشیم.
قرارداد بستن با اینفلوئنسرها
معمولاً اینفلوئنسرها نرخ خودشان را دارند و درصورتیکه با هر کدام از آنها تماس بگیرید؛ یکسری ارقام و اعداد از پیش تعیینشدهای را تحویلتان میدهند؛ اما در بعضی از موارد نیاز است که وارد مذاکره شوید و در مورد نحوۀ همکاری و مبلغ آن به توافق برسید.
مثلاً ممکن است شما فقط برای یک تبلیغ خاص، فقط در قالب یک پست یا استوری قصد همکاری داشته باشید و یا اینکه بخواهید در طی مدت زمان مشخصی و برای زنجیرهای از تبلیغات با اینفلوئنسر انتخابیتان کار کنید. مسلماً اعداد و ارقام و هزینهها برای هر کدام از مواردی که گفتم باهم فرق دارند و گاهی نیاز به مذاکره و چانه زدن است.
بعد از اینکه توافقات اولیه انجام شد، وقتش میرسد که برنامۀ کمپین و اهدافتان را کامل با اینفلوئنسر در میان بگذارید و در خصوص محتوای تولیدی هم باهم گفتگو کنید. یک نکتهای که این وسط وجود دارد این است که خیلی سعی نکنید محتوای تولیدی طبق نظر و سلیقۀ خودتان باشد؛ چراکه اینفلوئنسرها بهتر از هر کسی میدانند که چه چیزی به مذاق مخاطبشان خوش میآید.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردم تا چیزهایی را که واجب است تا شما در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ بدانید، به زبان ساده و سلیس فارسی بگویم. البته انگار یک موردی جا افتاده!
حتما بخوانید: 3 اصل ابتدایی برای یادگیری نحوه کار بازاریابی پیامکیبهتر است این را هم بدانید که کار کردن با اینفلوئنسرها مخصوصاً آنهایی که بههرحال شهرتی برای خودشان در اینستاگرام بهم زدهاند؛ ممکن است در اول راه چندان ساده نباشد! اما خیالتان راحت باشد که به مرور زمان و در طول کمپینهای بعدی تجربه بیشتری به دست میآورید و نتایج بهتری را هم میگیرید.
البته در این راه میتوانید از آژانسهای بازاریابی هم برای اجرای کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ کمک بگیرید تا همهچیز طبق اصول خودش پیش برود. آژانسهای دیجیتال مارکتینگ بهغیراز اینفلوئنسر مارکتینگ میتوانند در موارد دیگری هم به شما مشاوره بدهند تا مناسبترین و بهینهترین روش تبلیغات را برای خودتان انتخاب کنید. پیشنهاد میکنم برای آشنایی با خدمات مختلف این آژانسهای بازاریابی نگاهی به مطلب انواع خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ بیندازید.
حالا یک سوال. شما تا الان کمپینی را اجرا کردید؟ تجربهای در این زمینه دارید؟ لطف کنید کامنت بگذارید تا بقیه کاربران هم از آن استفاده کنند.