از بازاریابی پیامکی جواب نگرفته‌اید؟ پنل اس ام اس دارید، کلی خرج کرده‌اید و در نهایت بازخورد آنچنانی نگرفته‌اید؟ آیا شما هم بی‌هوا مشتریانتان را به رگبار پیامک‌های تبلیغاتی می‌بندید و باز هم بی‌نتیجه است؟ تصور می‌کنید ارسال sms آنقدرها هم پربازده نیست و باید راهی دیگر را امتحان کنید؟ قبل از هر چیز، پیشنهاد می‌کنم ویدئوی 4 اصل مهم برای ارسال پیامک تبلیغاتی را مشاهده کنید:

 

من این مقاله را در جواب تمام همین سوال‌های شما نوشته‌ام؛ برای تمام کسب‌وکارهایی که از پنل پیامک استفاده می‌کنند، اما جواب لازم را نگرفته‌اند و البته کسانی که قصد تهیه یک سامانه پیامکی را دارند و یا به تازگی با بازاریابی پیامکی آشنا شده‌اند.

اصولی که در این مقاله برایتان آورده‌ام بسیار ساده‌اند، اما مهم‌ترین چاشنی‌های بازاریابی پیامکی شما هستند. بازاریابی پیامکی بدون این رعایت این اصول شبیه سالاد سزاری است که سس خوشمزۀ آن همراهش نیست. در حقیقت سالاد سزار بدون سس سزار، چیزی جز مشتی کاهو و مرغ نیست، هیچکس به خوردن آن رغبت ندارد و حاضر نیست پولی بابت آن پرداخت کند. تنها یک شیشه سس کوچک، آنرا به بهترین سالاد دنیا تبدیل می‌کند. حالاست که آدم‌ها حاضرند جیب‌های خود را خالی کنند و هر قیمتی بابت این سالاد خوشمزه بپردازند.

و حالا به شما دستور سس سزار سامانه‌ پیامکی را خواهم گفت؛ رعایت همین نکات ساده بهترین سس برای بازاریابی پیامکی شماست.

4 نکتۀ اساسی سس سزار برای ارسال اس ام اس

پیش از ارسال پیامک تبلیغاتی به موارد زیر توجه کنید.

1- تعداد ارسال پیامک، نمک سس شماست

مهم‌ترین مسئله در مورد تعداد ارسال این است که شما متناسب با کسب‌وکار خود برای ارسال پیامک برنامه‌ریزی داشته باشید. برنامه‌ریزی در این رابطه چه معنا و مفهومی دارد؟ شما باید بر اساس کسب‌وکار خود و نیازهای مشتری، مشتریان را دسته بندی کنید. لازم نیست هر زمان که می‌خواهید پیامک انبوه ارسال کنید، برای تمام مشتریان پیامک ارسال کنید (به جز زمان‌هایی که فراخوانی برای تمام مشتریان دارید، مثلا حراج‌های فروشگاه لباس).

اگر بخواهید در هر ارسال تمام مشتریان خود را خطاب قرار دهید:

  • به تدریج مشتریان شما از پیامک‌های شما خسته می‌شوند و از اشتراک پیامکی شما انصراف می‌دهند.
  • هربار مزاحم بخشی از مشتریان هستید: هر بخشی از بیزینس شما نیاز یک دسته را برطرف می‌کند، در نتیجه برای سایر مشتریان اهمیت ویژه‌ای ندارد. فرض کنید شما یک شرکت دیجیتال مارکتینگ دارید، پیامک‌های تبلیغات گوگل برای تمام کاربران شما جالب نیست. چراکه خیلی از مشتریان شما ممکن است اصلا سایتی نداشته باشند که بخواهند در گوگل تبلیغ کنند. بنابراین ارسال پیامک‌های تبلیغات گوگل برای این دست مشتریان هیچ سودی ندارد و تنها مزاحمت برایشان ایجاد می‌کند.

اگر قصد دارید یک بازاریابی پیامکی فوق‌العاده راه بیاندازید باید کمترین مزاحمت را برای مشتریان ایجاد کنید. بنابرین اصلا لازم نیست پیامک‌های تبلیغات گوگل را برای این مشتریان ارسال کنید.

  • برندینگ کسب‌وکار خود را به خطر می‌اندازید: شاید تصور کنید برندینگ یک پروژۀ عظیم است که نیاز به هزینه‌های هنگفت دارد. اما چیزهای خیلی کوچکی هستند که در برندینگ شما تاثیرات بزرگی دارد.

همین که شما نیازهای مشتریان مختلف را بشناسید و متناسب با این نیازها پیامک ارسال کنید، یعنی برندینگ! همین که مشتری می‌بیند شما او را می‌فهمید، برای شناسایی نیاز او وقت گذاشته‌اید و متناسب با نیازهای او اس ام اس ارسال می‌کنید، قطعا ذوق‌زده خواهد شد و این دقیقا برندینگ است. برندینگ تنها یک پپسی نیست که تمام بیلبوردهای شهر را احاطه کرده. برندینگ دنیایی است که شما در ذهن مشتریان خود می‌سازید؛ جایی که به مشتری ارزش می‌دهید و مشتری از این ارزش خوشحال است و از بودن کنار شما لذت می‌برد.

اجازه بدهید از یک تجربۀ شخصی برای شما بگویم. زمانی بود که من اصفهان زندگی می‌کردم و عاشق عکاسی بودم، آن موقع کارهای عکاسی را دنبال می‌کردم که در دانشگاه تهران تدریس می‌کرد. یکبار با آموزشگاهی تماس گرفتم و درخواست کردم که اگر می‌توانند برای تدریس آن استاد را به آموزشگاه دعوت کنند. منشی آموزشگاه با خوشرویی گفت که پیشنهاد مرا بررسی خواهند کرد و شماره موبایل مرا از من گرفت.

آن آموزشگاه هیچوقت آن استاد را دعوت نکرد، اما در عوض هربار که ورکشاپ عکاسی و یا تور عکاسی داشتند برای من اس ام اس می‌فرستادند. من در یکی از آن کارگاه‌ها شرکت کردم. فوق‌العاده بود و بخشی از مسیر عکاسی مرا شکل داد. در حقیقت این آموزشگاه فوق‌العاده هوشمندانه عمل کرده بود، بدون اینکه مرا با بمباران پیامک‌های تبلیغاتی اشباه کند، فقط بر اساس علاقه‌مندی من برای من پیامک فرستاده بود و آنچنان اعتمادی نسبت به آموزشگاهش برای من ایجاد کرده بود که من در هر زمینۀ دیگری که آن آموزشگاه فعالیت داشت، آنرا به دیگران معرفی می‌کردم. در حقیقت من کلی مشتری برای آنجا فرستادم.

تمام اینها تنها به خاطر یک پیامک نبود، به خاطر فکر و برنامه‎ریزی است که در پسِ ارسال آن پیامک وجود داشت.

اگر تازه کار هستید و نمی‌دانید دقیقا چه تعداد ارسال انجام دهید و هنوز نیازهای مشتریان خود را شناسایی نکردید، پیشنهاد ما این است که برای اولین پیامک خود حداقل ده هزار نفر را مخاطب قرار دهید و با توجه به بازخورد این پیامک، تعداد ارسال مناسب در هر نوبت را مشخص کنید.

تعداد مناسب برای ارسال پیامک

2- زمان ارسال، سیر سس سزار است

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات ارسال پیامک، زمان ارسال است. برای درک اهمیت این موضوع تصور کنید شما یک رستوران دارید و می‌خواهید منوی ناهارتان را تبلیغ کنید. بدیهی است که اگر شب ارسال پیامک خود را انجام دهید، کمترین بازخورد را خواهید گرفت. بنابرین زمان ارسال را متناسب با کار خود انتخاب کنید.

اگر در این مورد ایده‌ای ندارید اصلا نگران نباشید، مطمئناً به مرور زمان و با کسب تجربه در این نوع بازاریابی، می‌توانید بهتر زمان ارسال مناسب را مشخص نمایید. برای اطلاع بیشتر در این زمینه می‌توانید به مقالۀ اهمیت زمان ارسال در بازاریابی پیامکی در وبلاگ ما مراجعه کنید.

3- فاصله زمانی، فلفل است که مکمل نمک سس شماست

این مورد دقیقا مکمل همان آیتم تعداد ارسال است. در حقیقت اگر شما حرف‌های مرا در مورد تعداد ارسال درک کرده باشید، می‌بینید که من باز دارم به نوعی همان حرف را می‌زنم، اما این مسئله آنچنان مهم است که من باز آنرا به عنوان آیتم جداگانه آورده‌ام.

خواهش می‌کنم، تمنا می‌کنم، استدعا دارم از ارسال پیامک‌های پیاپی برای یک مخاطب خودداری کنید و او را تحت فشار قرار ندهید. دقیقا همین لحظه است که شما یک مشتری فوق‌العاده را از دست می‌دهید. همین لحظه‌ای که مشتری خود را کلافه می‌کنید و او تصمیم می‌گیرد که کلا پیامک‌های تبلیغاتی‌اش را ببندد. اصلا برای اینکه این مسئله خوب برایتان جا بیافتد یک مثال بهتر می‌زنم.

تصور کنید می‌خواهید توجه یک جنس مخالف را برای امر خیر جلب کنید، اگر هر روز و هر روز به او توجه نشان بدهید، ناخودآگاه اعصابش را به هم می‌ریزید و او را تماما از خود دلزده می‌کنید. اما اگر کمی ناز کنید، کمی بی توجه باشید و فقط گاهی به او توجه کنید، قطعا جواب بهتری می‌گیرید. اس ام اس تبلیغاتی هم کارکرد مشابهی دارد (البته با اندکی تفاوت!).

می‌توانید فاصله زمانی بین پیامک‌های خود را با توجه به توان خرید و فاصله بین خریدهای مشتریان تعیین نمایید. مثلاً اگر یک فروشگاه لباس دارید، بهتر است در ماه فقط یکبار به آنها پیامک بفرستید. یک شعار تکراری اما خوب در این زمینه وجود دارد: “به جای ارسال بیشتر به یک مشتری، به مشتریان بیشتری ارسال کنید.

زمان مناسب برای ارسال پیامک

4- تنوع در متن پیامک، سرکه نهایی سس است

تنوع همیشه جواب می‌دهد. تنوع همیشه جواب می‌دهد. تنوع همیشه جواب می‌دهد.

حتی شما هم از تکرار این جملات خسته شدید و از دست منِ نویسنده عصبانی هستید. در جملات دوم و سوم منتظر چیزهای دیگری بودید و وقتی برآورده نشد حتی ممکن بود خواندن این متن را هم متوقف کنید. با این اوصاف چگونه از مشتریان خود انتظار دارید نسبت به پیامک‌های یکنواخت و تکراری شما عکس‌العمل نشان بدهند و به آن علاقه نشان دهند.

در این دنیای رنگارنگ که هر روز با هجوم ایده‌های جدید و تکراری روبرو هستیم، هر چیز تکراری و یکنواخت محکوم به مرگ است. پس لازم است متن پیامک‌های شما هم متفاوت، خلاقانه و متنوع باشد.

پیشنهادات متنوعی به مشتریان ارسال کنید و نگذارید با دریافت پیامک‌های تکراری، از برند شما دلزده شوند. در هر نوبت ارسال، یک پیشنهاد جدید و جذاب برای دریافت‌کنندگان پیامک خود داشته باشید. بگذارید آنها با اشتیاق منتظر پیامک‌های شما باشند تا ببینند پیشنهاد بعدی شما چیست.

به این ترتیب، مشتریان در چرخه تجارت شما حفظ خواهند شد و همچنان به خرید از شما ادامه می‌دهند.

بهترین روش استفاده از سامانه پیامک

پیشنهاد ما در ملی پیامک به شما دلبندان چیست؟

بهترین راهکار این است که در طولانی‌مدت، یک برنامه روزانه ارسال برای خود تنظیم کنید. کافی است مخاطبان خود را تقسیم‌بندی کنید و روزانه به بخشی از آنها پیامک بفرستید. به این ترتیب، هر روز تعداد محدودی مشتری از طریق پیامک جذب شما می‌شوند و با سیل عظیم اما موقتی آنها در یک روز، روبرو نمی‌شوید. البته لازم است به فاصله زمانی میان پیامک‌ها نیز توجه داشته باشید و به نحوی برنامه‌ریزی خود را انجام دهید که تعداد ارسال ماهیانه شما به هر مشتری معقول باشد

و آخرین حرف من

خواهش می‌کنم نگویید بازاریابی پیامکی برای کسب‌وکار من جواب نمی‌دهد. در عوض بگویید چه چیزی است که من به آن فکر نکرده‌ام که باعث شده ناموفق باشم. اگر بتوانید پاسخ این سوال را پیدا کنید، قطعا مشکلات بخش‌های دیگر بیزینس خود را هم می‌توانید برطرف کنید. این به این معناست که شما فکر کردن و تحلیل کردن بلدید. خلاقیت چیزی نیست که ذاتی باشد. شما می‌توانید یاد بگیرید که خلاق باشید. پس خلاق باشید و بیزینس خود را فوق‌العاده بسازید.

***

اگر علاقه دارید یک کمپین پیامک تبلیغاتی راه اندازی نمایید، با ما تماس بگیرید. کارشناسان فنی ملی پیامک می توانند بر اساس نوع فعالیت و تجارت شما برای شما، روش و شیوه های تبلیغاتی تعیین نمایند و برای کسب درآمد بیشتر شما را یاری کنند.

در صورتی که به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید یا سوالی برایتان پیش آمده است، با بخش پشتیبانی ملی‌پیامک به شماره تلفن ۰۲۱۶۳۴۰۴ تماس بگیرید.

 

 

هنگام ارسال پیامک سس سزار فراموش نشود
به دنبال رشد کسب و کارتان هستید؟ ملی‌پیامک به شما امکان جذب، نگهداری و تعامل با مشتری را می دهد.
ثبت نام و ارسال پیامک ثبت نام در کمتر از 1 دقیقه
در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید! ارسال دیدگاه

تیم تحریریه ملی پیامک

هر آنچه در ملی پیامک می خوانید، حاصل یک کوشش تیمی است؛ کوششی در جهت یافتن درست‌ترین پاسخ به مسائل و انتقال آن به شما. ما امیدواریم تلاش‌های مجموعه ما بتواند تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت فضای دیجیتال ایران داشته باشد.
درباره تیم ما بیشتر بدانید