شاید فکر کنید شرکتها و کارخانههای بزرگ و شناخته شده، نیاز به تبلیغات و بازاریابی ندارند، ولی برای فروش محصولات و خدمات همیشه نیاز به تبلیغ و معرفی محصول به مشتری است، تا مخاطبان بیشتری با کسبوکار شما آشنا شوند. مثلاً اگر برای خرید پفک به مغازه بروم حتماً از محصولات چیتوز میخرم، ولی کارخانههای مختلفی مثل چیتوز، دایتی، میهن و ... همچنان به دنبال روش های بازاریابی برای کارخانه ها هستند تا بتوانند مشتریهای بیشتری جذب کنند.
در این مطلب روش های مختلف بازاریابی برای کارخانه ها را مینویسیم، تا با استفاده از روشهای موثر مشتریان بیشتری را جذب کنند و فروش بالایی را داشته باشید.
روش های بازاریابی برای کارخانه ها
بازاریابی به روشهای مختلفی انجام میشود. با روند افزایش استفاده از اینترنت، بسیاری از کسبوکارها از بازاریابی دیجیتال برای معرفی و فروش محصول خود استفاده میکنند. بازاریابی دیجیتال یعنی همهٔ فعالیتهای که برای تبلیغ محصولات و خدمات در اینترنت،موبایل و بقیه ابزارهای دیجیتال انجام میشود.
بازاریابی ایمیلی
ارسال ایمیل یکی از راههای برقراری ارتباط با مشتریست. بسیاری از شرکتها تخفیف محصولات، پرسیدن نظر مشتریان در مورد محصول، ارسال فاکتور خرید و ... را با ایمیل برای مخاطبان ارسال میکنند. همهٔ افرادی که با اینترنت سروکار دارند، از ایمیل استفاده میکنند. بازاریابی ایمیلی برای مخاطب هدفمند است، چون میتوانید عکس، فیلم، فایل و لینک برای مخاطبان ارسال کنید. کاربرانی که با اینترنت سروکار دارند، ایمیلهای دریافتی را میخوانند.
بازاریابی شبکههای اجتماعی
شرکتها باید در شبکههای اجتماعی حضور داشته باشند، تا برند شرکت به مخاطبان مختلف معرفی شود. فعالیت در شبکههای اجتماعی مختلف مانند آپارات، یوتیوب، اینستاگرام، لینکدین و ... باعث فروش بیشتر و شناخت بهتر مشتری میشود. در شبکههای اجتماعی میتوانید نیاز مشتری را درک و با مشتری ارتباط بگیرید و سپس بر اساس ذائقه او محصول تولید کنید، که باعث افزایش فروش بیشتر میشود.
مثلاً شرکت اکتیو در صفحه اینستاگرام خودش معرفی محصولات، برگزاری مسابقه، نظرخواهی از مخاطبان، تولید ویدیوهای جذاب، انتشار اخبار و اطلاعیههای مختلف را در اختیار کاربران قرار میدهد. با روشهای مختلف با کاربران ارتباط برقرار کرده و شناخت بیشتری نسبت به مخاطبان پیدا میکند.
بازاریابی مصرفی (Business to customer marketing)
یکی دیگر از روش های بازاریابی برای کارخانه ها بازاریابی مصرفی است. بازاریابی مصرفی یا B2C ارتباط بین کسبوکارها با مصرفکنندگان است، که برای افزایش فروش و توسعه بازار انجام میشود. مثلاً شرکت لبنیاتی کاله را در نظر بگیرید، مشتری هدف محصولی مانند پنیر کاله، تقریباً همهٔ افراد هستند. ولی روشهای بازاریابی برای کارخانه کاله متفاوت است. زیرا تعدادی از مصرفکنندهگان محصولات کاله افراد عادی هستند، که از مغازهها خرید میکنند و برخی دیگر افرادی که محصولات را به صورت کلی میخرند و توزیع میکنند.
شرکت کاله برای جذب نظر مشتریان باید از روشهای مختلفی مثل تبلیغات در تلویزیون، بیلبورد، رادیو، امکان عمومی و ... استفاده کند، تا نظر مشتریان را جلب و اعتماد آنها را بهدست آورد. اما برای فروش عمده باید از بازاریابی صنعتی استفاده کند.
بازاریابی صنعتی (Business to business marketing)
بازاریابی صنعتی یا B2B روشی است، که در آن شرکتها کالاها و خدمات مورد نیاز شرکت دیگری را فراهم میکنند. همانطور که در مورد شرکت کاله گفتیم، شرکتهایی برای توزیع مواد غذایی هستند، که محصولات کاله را خریداری و پخش میکنند و همچنین شرکتهایی محصولات اولیه مثل شیر را تهیه و در اختیار کاله قرار میدهند.
مشتریان هدف در بازاریابی صنعتی، زیاد نیستند. ولی باید برای آنها هم تبلیغات انجام داد و نظرشان را جلب کرد. چون در بازارایابی B2B، مشتریان همیشه و مداوم از شما خرید میکنند، نیاز به پشتیبانی و خدمات پس از فروش دارند، تا رابطهای عمیق با مشتری ایجاد شود و رابط به صورت پایدار حفظ شود.
روشهای جذب مشتری با بازاریابی صنعتی در هر کسبوکاری متفاوت است، ولی برخی از روشها عمومی و قابل استفاده هستند. در نمایشگاههای مرتبط با کسبوکار خود شرکت کنید و به معرفی محصولات بپردازید. در سیمنارهای مختلف شرکت کنید. اسپانسر رویدادهای علمی باشید. مثلاً نمایشگاه کار که هر سال برگزار میشود، بسیاری از شرکتها مانند یکویک، بارز، هایپر استار و ... در نمایشگاه شرکت میکنند.
پنل پیامکی برای کارخانهها
تا اینجا روش های بازاریابی برای کارخانه ها را نوشتیم، حالا در مورد روش کمهزینه و هدفمند بازاریابی پیامکی صحبت میکنیم. طبق تحقیقات ما در طول شبانه روز به طور متوسط 85 بار تلفن خود را چک میکنیم، که احتمال باز کردن و خواندن پیامک بالا است، بنابراین بازاریابی پیامکی یکی از روشهای بسیار تاثیرگذار برای جذب مشتری و افزایش فروش است. ما هم در ادامه مزایای استفاده از پنل پیامکی را مینویسیم.
با پیامک انبوه اطلاع رسانی کنید
یکی از امکانات کاربردی در پنل پیامکی ارسال پیامک انبوه است، یعنی به صورت همزمان اس ام اس را برای تعداد زیادی از مخاطبان ارسال کنید.
مثلاً شرکتی که در مرکز شهر دفتر فروش افتتاح کرده است، میتواند با استفاده از پیامک به تعداد زیادی از کاربران خبر راهاندازی دفتر فروش را اطلاعرسانی کند. وارد سامانه پیامکی شوید، روی امکان ارسال انبوه کلیک کرده و متن پیام را بنویسید. در قسمت وارد کردن شمارهها فایل شماره تلفن مشتریان (فایل اکسل یا متنی) را وارد کرده و سپس گزینه ارسال را بزنید. گاهی اوقات نیاز است به منطقهای خاص پیام بفرستید.
ارسال پیام از روی نقشه
سامانه پیامکی امکانی را در اختیار کاربران قرار میدهد، تا از روی نقشه برای مناطق مختلف اس ام اس ارسال کنند. با مثال فرستادن پیام از روی نقشه را بهتر درک میکنید، فرض کنید شرکت تکوين طب به مناسبت روز جهانی سرطان تصمیم دارد تا غربالگری سرطان را در مناطق مختلف مرکز شهر انجام دهد، کافیست وارد سامانه پیامکی شود و روی امکان پیامپ کلیک کند. نقشه تهران به صورت پیشفرض باز میشود، سپس میدان انقلاب را پیدا کرده و روی مناطق اطراف آن کلیک کند. شمارهها به تفکیک همراه اول و ایرانسل نمایش داده میشود. میتواند شماره دلخواه را انتخاب و پیامک ارسال کند.
حتما بخوانید: راهنمای کامل اجرا و مدیریت تبلیغات هدفمند در جویباراز روی نقشه میتوانید برای شهرهای بزرگ که نقشه دارند، پیام ارسال کنید، ولی برای شهرهای کوچک از کدپستی استفاده کنید.
استفاده از امکان پیامک منطقهٔ هدفمند
اس ام اس بالا را ببینید، شرکت مبل برای کاربران 20 درصد تخفیف در نظر گرفته، ساعت کاری، شماره تماس و آدرس را برای کاربران ارسال کرده است. پیامک باید برای کاربران شهر اردکان ارسال شود. وارد سامانه پیامکی شوید، روی گزینه منطقهٔ هدفمند کلیک کنید. متن پیام را بنویسید، سپس از بانک کدپستی استانهای کشور، شهر یزد و بعد شهر اردکان را پیدا کنید و شمارهها را انتخاب و ارسال پیام را بزنید، تا پیامک به مخاطبان شهر اردکان فرستاده شود.
ارسال پیام با امکان اصناف و مشاغل
یکی دیگر از روش های بازاریابی برای کارخانه ها در بازاریابی پیامکی، ارسال پیام با استفاده از اصناف و مشاغل است. بعضی از مواقع مشتری هدف پیامک، برخی از مشاغل خاص هستند و باید اس ام اس برای آنها ارسال شود، مانند:
در پیامک بالا مخاطب هدف ساختمانسازان، پیمانکاران، پیمانکاران عمرانی و ساختمانی هستند، پس باید شماره این مشاغل را داشته باشید، تا بتوانید برایشان پیامک بفرستید.
با امکان بانک اصناف و مشاغل ملی پیامک، به شمارهٔ همهٔ مشاغل در سطح کشور دسترسی دارید. وارد سامانه پیامکی شوید و از قسمت اصناف و مشاغل، شغلهای مربوط را انتخاب و اس ام اس ارسال کنید. پیام به صورت هدفمند ارسال شده و مخاطبان با شما تماس میگیرند.
دستهبندی مشتریان با دفترچه تلفن
با امکان دفترچه تلفن، شمارهها را ذخیره و گروهبندیهای مختلفی انجام دهید، تا راحت به مخاطبان دسترسی داشته باشید.
مثلاً در پیامک بالا، شرکت فروزان بیرجند شماره کارمندان را ذخیره و دستهبندی کرده است، زمانی که میخواهد پیام اطلاعرسانی به کارمندان کشتارگاه بفرستد، از دفترچه تلفن گروه کشتار را انتخاب و اس ام اس اطلاعرسانی را ارسال کرده است.
نتیجه روش های بازاریابی برای کارخانه ها
در این مطلب روشهای مختلف بازاریابی را نوشتیم، تا بهتر برای محصولات و خدماتتان مشتری پیدا کنید و فروش را افزایش دهید.
همانطور که گفتیم بازاریابی پیامکی بهترین و مقرونبهصرفهترین نوع بازاریابی برای مشتریان است. امکانها و خدماتی که در قسمت بازاریابی پیامکی نوشتیم را میتوانید همراه با امکانات بیشتر و با تعرفه مناسب از سامانه ملی پیامک تهیه کنید. اگر نیاز به مشاوره دارید، با شماره 02163404 تماس بگیرید و از کارشناسان ملی پیامک، مشاوره رایگان دریافت کنید.
الی
ممنون از مطالب خوب تون 😊
زهره تاجیک
درود بر شما،
ممنونم همیشه موفق و پیروز باشید.
سعید بهزادی
ممنون از مطالب مفیدتون و خدمات خوبی که ارائه می دین
ادمون امینی
بسیار عالی و مفید