هر روز پیامکهای زیادی ارسال و دریافت میشود. پیامکی که از طرف بانک آمده است، پیامک زیبایی که به مناسبتی ارسال شده و میخواهید برای دیگران ارسال کنید. یکی دیگر که حاوی یک متن نامفهوم است و دوباره باید بررسی شود، یکی باید پیگیری شود و جواب داده شود. خلاصه دنیای پیامکها، یک دنیا، وسط دنیای مجازی است. اما مشکل وقتی پیش میآید که یا فرصت ندارید یا کمبود حافظه پیدا میکنید. حتی گاهی بهخاطر همین مسئله باید کلی هزینه زمانی یا مالی پرداخت کنید.
آمارها نشان داده بیش از 92 درصد از افراد در آمریکا و در کشور انگلستان 96 درصد از پیامک استفاده میکنند. در سال 1391 بیش از 10 میلیارد پیامک ارسال و دریافت شده است، یعنی 20% بیشتر از سال قبل. ولی در ایران آمار جامع و دقیقی در دست نیست. مثلا یکی از اپراتورها تعداد پیامکهای ارسالی در یک روز مناسبتی را تا 4میلیارد پیامک تخمین زده بود.
آموزش نحوه بک آپ گیری از پیامک گوشی اندرویدی
برای حفظ چنین دادههای ارزشمندی، پشتیبانگیری یا همان backup یکی از راههای مناسبی است که تا به حال پیشنهاد شده است. در این مقاله به معرفی چند روش برای بکاپ گیری از sms گوشی میپردازیم.
روش اول: استفاده از برنامه sms backup and restore
آخرین نرم افزار پیشنهادی google play که حتی از کافه بازار هم میتوانید آن را دریافت کنید sms backup and restore است. بخشی از امکانات این اپلیکیشن را در اینجا بررسی کردهایم.
این برنامه ،یک برنامه ساده اندروید است که پشتیبانگیری و بازیابی پیامهای متنی گوشی و تماس شما را میدهد.
از جمله امکاناتی که با استفاده از آن میتوانید برای بکآپ گرفتن داشته باشید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پشتیبانگیری SMS (متن) پیام، MMS و مکالمات
- پشتیبانگیری محلی با گزینههایی برای آپلود خودکار Google Drive، Dropbox، OneDrive یا ایمیل
- انتخاب زمانبندی برای پشتیبانگیری خودکار.
- استفاده ازفضای ابر.
- امکان جستجوی فایلهای پشتیبان و قابل بازیابی و انتقال پشتیبان به تلفن دیگر
- فرمت پشتیبان مستقل از نسخه اندروید است.
- انتقال سریع بین دوتلفن از طریق وایفای مستقیم و ایجاد فضای آزاد بر روی گوشی
- پشتیبان، XML را میتواند به فرمتهای دیگر تبدیل کرد و همچنین میتواند آنرا به یک کامپیوتر هم ارسال و مشاهده کند.
روش دوم: استفاده از امکانات پشتیبانی در gmail
با اکانت خود وارد جیمیل شده و در قسمت تنظیمات بخش imap را فعال کنید.
در مرحله بعد اپلیکیشن SMS backup را نصب کنید و پس از باز کردن برنامه با انتخاب گزینه connect حساب کاربری خود در گوگل(gmail) را انتخاب کنید.
با ورود حساب کاربری که در قسمت قبل ایجاد کردید، در پنجره زیر back up را زده تا عملیات پشتیبانگیری انجام شود .
پشتیبان گیری از پیامهای WhatsApp
اگر میخواهید پیامها و مکالمات WhatsApp را به کامپیوتر خود، یک دستگاه دیگر یا حتی به شخص دیگری ارسال کنید، میتوانید این کار را به طور مستقیم از برنامه WhatsApp در تلفن Android یا ios خود انجام دهید.
مطابق عکس در بخش تنظیمات و گفتگو گزینه ارسال را انتخاب کنید برای تکمیل ارسال ، چگونگی ذخیره چت خود را انتخاب کنید.
چگونگی پشتیبان گیری:
از بخش تنظیمات ابتدا چت و بعد گزینه پشتیبان را انتخاب کنید. برای انتخاب یا اضافه کردن حساب Google Drive خود روی “حساب” ضربه بزنید. در این قسمت میتوانید ویدئو راهم ارسال کنید.
روی “Back Up” ضربه بزنید تا مکالمات و رسانههای WhatsApp خود را به Google Drive نسخه پشتیبان تهیه کنید.
از این روش برای بازیابی پیامهای پشتیبانی شده درگوشی دیگری هم میتوانید استفاده کنید.
استفاده از نسخه 8 اندروید
در بخش تنظیمات و پشتیبانگیری طبق تصویر زیر sms backup ، را انتخاب کنید و نتیجه را در گوگل درایو خود ذخیره کنید.
پیامها در Google Drive شما در بخش حساب کاربری Google drive ذخیره خواهند شد. البته نسخههای جدیدتر Android به طور خودکار دادهها را ذخیره میکنند، اگر این گزینه را در هنگام راه اندازی اولیه گوشی فعال کرده باشید.
اگراز نسخه قدیمیتر Android استفاده میکنید ناچارید از روشهای معرفی شده قبلی استفاده کنید. یکی دیگر از مسائل مهم در روش فوق این است که پیامها را نمیتوان از Google Drive باز کرد یا به صورت پیش نمایش مشاهده کرد و این یعنی امکان چاپ آنها وجود ندارد. به طور کلی این روش انتخابهای زیادی برای پشتیبانگیری ندارد.
خروجی گرفتن از پیامکهای ملی پیامک
در صورتی که از سامانه پیام کوتاه ملی پیامک استفاده میکنید، در هر بار ارسال پیامک این امکان برای شما فراهم شده است تا بتوانید گزارش دقیق از پیامک ارسالی و حتی پیامکهای دریافتی خود را داشته باشید. این گزارشها اطلاعات زیر را در اختیار شما قرار میدهند.
- شماره فرستنده
- شماره گیرنده
- متن پیغام
- زمان ارسال
- وضعیت تحویل پیامک
حال هر زمان که نیاز داشتید میتوانید گزارش پیامکها را از بخش ارسال، دریافت یا بخشهای ارسال کشوری مشاهده کرده و در قالب یک فایل اکسل یا متنی آنها را دانلود کنید.
نتیجه گیری
همراه با پیشرفته شدن سیستم عاملها و سخت افزارها و یا حتی تکنولوژیهای روز، روشهای بک آپ گیری هم تغییر میکنند. همانطور که در بخشهای انتهایی مشاهده کردید در نسخههای جدید اندروید دیگر نیازی به استفاده از برنامه جانبی ندارید و این قابلیت در خود ادروید پیاده سازی شده است.
یا در سامانه ملی پیامک علاوه بر پشتیبانگیری و تمام سرویسهایی که از یک سامانه پیامکی انتظار میرود، امکاناتی نظیر گزارشگیری از بخش های مختلف در نظر گرفته شده است که گزارشات پیامک نیز بخشی از آن است. با مقایسه انواع روشها میتوانید به صرفهترین گزینه را با توجه به نیاز روز خود و مزایای و معایبی روشهای فوق داشته باشید.
در صورتی که شما هم روشهایی را برای گرفتن نسخه پشتیبان از پیامک سراغ دارید میتوانید از بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت نیاز به استفاده از خدمات ارسال پیامک از طریق اینترنت میتوانید با شماره تلفن 63404-021 تماس بگیرید تا کارشناسان ملی پیامک شما را راهنمایی کنند.