مراکز بهداشتی و درمانی یک نقش حیاتی را در جامعه ایفا میکنند و سلامتی تمام مردم جامعه در گرو فعالیتهای آنها میباشد. بنابراین برای خدمترسانی هر چه بهتر این مراکز لازم است که یک ارتباط لحظهای میان آنان و بیماران وجود داشته باشد. پیامک دقیقاً داشتن چنین ارتباط سریع و کارآمدی را با بیماران میسر میکند. یک ابزار شخصی و موثر که اجازه میدهد یک رابطۀ طولانیمدت با بیماران خود داشته باشید و سطح رضایت آنها از خدمات خود را بالا نگاه دارید.
بازاریابی پیامکی برای هر تجارتی سودبخش است، بخصوص برای ارائهدهندگان خدمات بهداشتی و درمانی که بیمارستانها، دکترها، دندانپزشکان، فیزیوتراپان و ... را شامل میشوند. برقراری ارتباط با تمام بیماران و مطلع کردن آنها در مورد زمانهای ملاقات، ساعتهای کار کلینیک، آخرین اخبار و ... واقعاً کار مشکل و وقتگیری است. اما پیامک این مساله را برای شما حل میکند و باعث ایجاد صرفهجویی در وقت پرسنل و بودجۀ مرکز شما میشود. به علاوه، پیغامهای شما به صورت آنی و مستقیم به دست بیماران میرسد.
در ادامه برخی از کاربردهای پیامک برای مراکز بهداشت و درمان را مرور میکنیم و کمی هم از ایجاد یک لیست اشتراک برای این مراکز میگوییم.
کاربردهای پیامک برای مراکز بهداشتی و درمانی
مراکز درمانی میتوانند استفادههای بسیار متنوعی از پیامک داشته باشند و برای دستیابی به منظورهای مختلفی از آن بهره ببرند. در اینجا چندین ایده برای چگونگی استفاده از پیامک را برای شما میآوریم تا بیشتر با کاربردهای این ابزار ارتباطی آشنا شوید.- قرارهای ملاقات
قرار ملاقاتهای از دست رفته تبدیل به یکی از بزرگترین مشکلات اکثر مراکز درمانی شده است. این موضوع میتواند علاوه بر اتلاف وقت پرسنل، از نظر مالی نیز صدمۀ زیادی به مرکز شما بزند. چرا که همین بیماران هستند که پول پرداخت میکنند و باعث ایجاد درآمد میشوند. خوشبختانه پیامک یک روش موثر برای حل این مشکل پیش پایتان میگذارد. کافی است یک ارسال به بیمار خود انجام دهید، این قرار ملاقات را به او یادآوری کنید و از او بخواهید با پیامک این قرار را تائید کند. این یعنی حتی عدم حضور بیماران نیز با اطلاع قبلی خواهد بود و کارکنان شما میتوانند این وقت را به افراد دیگر اختصاص دهند که بیشتر به آن نیاز دارند. نکته فوقالعاده این است که میتوان ارسال این پیامکهای یادآوری را از قبل در سامانۀ ملیپیامک برنامهریزی کرد تا اینکار به صورت کاملاً خودکار انجام شود. به این ترتیب کارکنان میتوانند تمرکز بیشتری را بروی بخشهای دیگر بگذارند.
- ساعتهای کاری
در حین مناسبتهای ویژه مثل ایام عید و شهادت، ساعتهای باز و بسته شدن شما تا حدی با روزهای عادی تفاوت دارد. پیامک یک روش خوب برای خبر دادن این برنامۀ کاری متفاوت به بیماران است. شما به راحتی میتوانید یک پیامک انبوه به تمام بیماران خود بفرستید و این ساعتهای کاری جدید را به آنها اعلام کنید. حتی میتوانید یک قدم فراتر بروید و سیستم پاسخ خودکاری را راه بیندازید تا مخاطبان بتوانند با ارسال یک کلمه به خط اختصاصی شما، از ساعتهای کاریتان مطلع شوند.
- دورههای واکسیناسیون
تعداد افرادی که فراموش میکنند برای دریافت نوبت بعدی واکسن خود به کلینیک شما مراجعه کنند بسیار زیاد است. برای حل کردن این دست مشکلات میتوانید از پیامک برای یادآوری این نوبت واکسن به فرد استفاده کنید. وقتی که کسی نوبت اول واکسن هپاتیت را دریافت کرد، شمارۀ او را ثبت کنید و سامانه را تنظیم کنید تا رسیدن زمان نوبت دوم واکسن را به او هشدار دهد. به این ترتیب بیماران شما همواره آگاه و حواس جمع هستند و هیچ چیز مهمی را از دست نخواهند داد.
- پیشنهادهای ویژه
اگر که شما یک کلینیک ماساژ، فیزیوتراپی، دندانپزشکی یا ... دارید و میخواهید یک پیشنهاد یا تخفیف ویژه به مشتریان خود ارائه دهید، این بسیار مهم است که مطمئن شوید تمام مشتریان از این موضوع مطلع هستند. اما چگونه باید اینکار را انجام دهید؟ با ارسال یک پیامک انبوه به تمام بیماران اینکار به راحتی میسر میشود. مزیت اصلی ارسال پیامک این است که میتوانید آن را فقط و فقط به مشتریان خود ارسال کنید و در نتیجه مطمئن باشید که مخاطبان درستی را هدف قرار دادهاید. در ادامۀ این مطلب در مورد چگونگی جمعآوری شمارۀ مشتریان و ایجاد یک لیست اشتراکی بیشتر توضیح میدهیم.
- معاینه کامل
سلامتی بدن ما اهمیت بسیاری دارد و این حیاتی است که حداقل هر شش ماه یکبار سری به دکتر یا دندانپزشک خود بزنیم و از سلامت فیزیکی خود مطمئن شویم. اما افراد به ندرت به اهمیت این موضوع توجه میکنند و آن را جدی میگیرند. بنابراین میتوانید از پیامک برای یادآوری این موضوع به آنها استفاده کنید. کافی است سامانه را بگونهای تنظیم کنید که در زمان مقرر یک پیامک خودکار برای تمام بیماران فرستاده شود و به آنها یادآوری کند که نیاز به چکآپ کامل دارند. به این ترتیب هم میزان سلامتی افراد جامعه افزایش پیدا میکند، هم افراد بیشتری به کلینیک شما سر میزنند.
- نکات هفتگی سلامت
ارسال کردن نکات هفتگی سلامت به بیماران میتواند راهی عالی برای افزایش آگاهی مخاطبان و همچنین حفظ یک رابطۀ مستحکم و پایدار با آنها باشد. پیامک یک شکل بسیار شخصی از ارتباط است و ارسال چنین نکاتی کمک میکند تا نام کلینیک شما مرتباً برای بیماران تکرار شود و در نتیجه در ذهن آنها ماندگار شود. این یعنی دفعۀ بعدی که به دنبال یک مرکز درمانی بودند، نام شما به عنوان اولین گزینه به ذهن آنها خطور خواهد کرد.
- نتایج آزمایش
اینکه بیماران با کلینیک شما تماس بگیرند تا از مشخص شدن یا نشدن نتایج آزمایش خود مطلع شوند، امری بسیار عادی است و مطمئناً هر روز تماسهای بسیاری با این مضمون دریافت میکنید. لذا وقت بسیاری صرف پاسخ دادن به این تماسها میشود. اما کلینیک شما میتواند با ارسال پیامک به این بیماران مشکل را حل کند. هنگامی که نتایج آزمایش بیمار مشخص شد یک پیامک برای بیمار ارسال کنید و این موضوع را اطلاع دهید. این یعنی وقت هیچ کدام از دو طرف گرفته نخواهد شد و در نهایت هم بیمار و هم پرسنل رضایت خواهند داشت. شما همچنین میتوانید یک کد رهگیری به آزمایشدهنده ارائه بدهید که با ارسال آن به خط اختصاصی شما از وضعیت آزمایش خود مطلع شود.
- نوبتدهی پیامکی
سامانۀ ملیپیامک به شما اجازه میدهد تا امکان دریافت نوبت از طریق پیامک را نیز به بیماران خود ارائه دهید. به این ترتیب آنها میتوانند با ارسال یک کلمۀ کلیدی به خط اختصاصی شما در همان روز یک نوبت برای خود دریافت کنند و دیگر نیاز نباشد از پشت تلفن یا حضوری نوبت بگیرند. این باعث صرفهجویی در وقت هر دو طرف میشود و فرصت میدهد تا وقت خود را صرف مسائل مهمتر بکنید. به علاوه شما میتوانید بعد از نوبتدهی، از مشتری بخواهید که این قرار ملاقات را تائید کنید و با اینکار از حضور او سر ساعت مطمئن شوید.
- ارتباط با پرسنل
البته پیامک تنها برای ارتباط با بیماران کاربرد ندارد، بلکه در ارتباط با پرسنل نیز میتواند همینقدر مفید واقع شود. این ابزار میتواند نقش بسیار موثری در ارتباط با پرسنل و خصوصاً پزشکان ایفا کند و بار سنگین کار را تا حد زیادی کاهش دهد. با استفاده از پیامک شما میتوانید کلیۀ اخبار جدید را به اطلاع پرسنل خود برسانید، زمان و مکان جلسات را به آنها یادآوری کنید، به مناسبتهای مختلف برای آنها پیام تبریک ارسال کنید، در مورد تغییرات انجام شده در شیفتبندی به آنها اطلاع دهید، پیامهای اضطراری را برایشان ارسال کنید، آنها را به بخش فرا بخوانید و ...
- دریافت انتقادات و پیشنهادات
احتمالاً تاکنون متوجه شدهاید که سامانۀ ملیپیامک، علاوه بر ارسال، امکان دریافت پیامک را نیز به شما میدهد. بنابراین شما میتوانید از بیماران خود بخواهید نظر خود را در مورد بخشها و خدمات مختلف برایتان ارسال کنند. مطمئناً این پیشنهادات و انتقادات در بهبود بخشیدن هر چه بیشتر خدمات تاثیر بسزایی خواهند داشت. شما حتی میتوانید با مشخص کردن چند گزینه برای مخاطبان، اقدام به برگزاری یک نظرسنجی بکنید، بگذارید ما برای شما نتایج این نظرسنجی را مشخص کنیم و به این ترتیب یک آمار کلی از سطح رضایت مشتریان بدست آورید.
جمعآوری یک لیست اشتراک
البته برای داشتن یک بازاریابی پیامکی موفق لازم است یک لیست از بیماران و همچنین سایر افرادی که به خدمات شما نیازمند هستند را جمعآوری کنید. در اینجا راهکارهایی برای جمعآوری یک لیست اشتراک قوی از مخاطبان را به شما ارائه میدهیم.
- در هنگام ویزیت بیمار میتوانید به صورت رو در رو از او درخواست کنید تا به لیست اشتراک شما بپیوندد. یا اینکه میتوانید از منشی خود درخواست کنید تا اینکار را انجام دهد. به همین ترتیب، بیمارستانها و درمانگاهها نیز میتوانند از پزشکان و پرسنل خود درخواست کنند تا بیماران را به دریافت اشتراک دعوت کنند.
- بروی تمامی فرمهای مختلف و همچنین وبسایت مرکز خود امکان ثبتنام برای خبرنامۀ پیامکی را بگنجانید و توضیح کوتاهی نیز در مورد مزایای این خبرنامۀ پیامکی بدهید. همچنین خوب است اگر اعلام کنید که در ماه چند پیامک به مشترک ارسال خواهید کرد و مشترک شما چگونه میتواند از این خبرنامه انصراف دهد.
- این سیستم جدید خبررسانی را در مرکز خود تبلیغ کنید. پوسترهایی بچسبانید که در دیدرس بیماران باشد و به راحتی خوانده شود. روی پوسترهای خود مزیتهای عضویت در این خبرنامۀ را ذکر کنید و از مخاطبان دعوت کنید تا با ارسال کلمۀ کلیدی مربوطه به خط اختصاصی شما، این اشتراک پیامکی را دریافت کنند.
- سالن انتظار هر مرکز درمانی یک مکان عالی برای جلب توجه افراد است. کافی است اعلامیهها و برگههای تبلیغاتی را در این محوطه قرار دهید. بیماران و همراهان آنها در حالی که نشستهاند و به دنبال راهی برای سرگرم کردن خود هستند، مطمئناً متوجه این برگهها خواهند شد و آنها را کامل مطالعه میکنند.
* * *
بازاریابی پیامکی یک راه ایدهآل برای برقراری ارتباطی لحظهای با بیماران میباشد. این ابزار میتواند در وقت و پول مرکز شما به میزان قابل توجهی صرفهجویی کند و دیگر لازم نخواهد بود که پرسنل وقت زیادی را برای تائید قرارهای ملاقات پشت تلفن بگذرانند یا اینکه مجبور شوند برای بیماران نامه ارسال کنند. پیامک همچنین باعث میشود نام شما دهان به دهان بچرخد و افراد بیشتری از وجود مرکز شما آگاه شوند. اما مزیت اصلی استفاده از پیامک این است که تضمین میکند که پیغام شما به دست مخاطب خواهد رسید، مهم نیست او کجا باشد یا گوشی موبایل او چه باشد.
در صورتی که میخواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید میتوانید با بخش پشتیبانی ملیپیامک (به شماره تلفن ۸۸۰۰۳۳۷۳) تماس گرفته و سوالات خود را مطرح کنید.