آیا با ماژول امتیازدهی که یکی از پرکاربردترین ابزار در سامانۀ ملیپیامک است، آشنایی دارید؟
در این راهنمای تصویری و قدم به قدم، قصد داریم تمام آنچه برای آشنایی و استفاده از این ابزار لازم است را به شما آموزش دهیم.
امتیازدهی چیست؟
این ماژول از نظر ظاهری مشابه نظرسنجی است اما برخلاف نظرسنجی که هرمخاطب میتواند فقط یک گزینه را انتخاب کند، در امتیازدهی هرمخاطب میتواند به یک یا چند گزینه امتیاز دهد.
امتیازدهی چه کاربردهایی دارد؟
شما در ماژول امتیازدهی این امکان را خواهید داشت که چند گزینه در این ابزار ثبت نمایید و به همهی گزینههای موجود امتیاز دهید.
به طور مثال فرض کنید صدا و سیما میخواهد بداند که کدام یک از شبکههای تلویزیون بین مردم محبوبیت بیشتری دارد با استفاده از ماژول امتیازدهی میتوان گزینههای مورد نظر یعنی همان نام شبکهها را ثبت کرد تا مردم بتوانند به این شبکهها امتیاز دهند و درنهایت نتیجه را در قالب یک نمودار نمایش داده شود تا شبکهی محبوب مردمی مشخص گردد.
آموزش: چگونه از امتیازدهی استفاده کنیم؟
برای یادگیری نحوه استفاده از امتیازدهی، فقط کافیست مراحل زیر را قدم به قدم اجرا کنید.
مرحله اول: ایجاد امتیازدهی و وارد کردن تنظیمات اولیه
برای شروع، وارد بخش امکانات سامانه بشوید و گزینۀ امتیازدهی را انتخاب کنید. سپس روی گزینۀ درج امتیازدهی جدید کلیک کنید.
بعداز کلیک بروی گزینه "درج امتیازدهی جدید" کلیک کردید، یک پنجره به شکل زیر برای شما باز میشود. در ادامه، تکتک بخشهای این پنجره به جزئیات کافی برای شما توضیح داده شده است.
- سوال/عنوان: انتخاب عنوان، صرفاً جهت تفکیک امتیازدهی های مختلفدر سامانه است و در متن پیامک شما تاثیری ندارد. با این حال، انتخاب یک عنوان متناسب به شما کمک خواهد کرد بعدها امتیازدهی مورد نظر خود را راحتتر پیدا کنید.
- شماره گیرنده: از این قسمت شماره اختصاصی موردنظر خود را برای دریافت جوابها انتخاب کنید. این شماره، شمارهای است که مخاطبین گزینه مورد نظر را به آن ارسال میکنند.
- لوگوی نمودار: از این قسمت میتوانید لوگوی مورد نظر خود را به منظور درج در نمودار نتایج امتیازدهی، بارگذاری کنید.
- با انتخاب گزینه "ذخیره آمار دریافت" کلیه پاسخهای دریافتی از جانب مخاطبین در سامانه ذخیره خواهد شد.
- با انتخاب گزینه "شماره تکراری مُجاز" شمارههایی که در امتیازدهی شرکت کردهاند مجدد میتوانند در همین امتیازدهی شرکت کنند.
- اعمال بازه زمانی: چنانچه قصد دارید این امتیازدهی فقط برای یک بازه زمانی مشخص فعال باشد، از این قسمت تاریخ شروع و پایان فعالیت را مشخص کنید. در صورت عدم تغییر مقادیر پیش فرض، امتیازدهی شما باید به صورت دستی غیر فعال شود.
در پایان این مرحله روی ثبت کلیک نمایید.
مرحله دوم: ثبت تنظیمات نهایی
در همان قسمت رکورد مربوط به امتیازدهی ایجاد شده نمایش داده خواهد شد. که موارد مهم را در ادامه توضیح خواهیم داد.
- گزینهها: با کلیک بر روی "گزینه ها"، صفحهای به شکل زیر برای شما نمایش داده میشود.
- عنوان گزینه: این عنوان متنی است برای مشخص کردن هر یک از گزینهها. مثلاً: شبکه نسیم، شبکه تماشا و...
- کلیدواژه: مقداری است که مخاطبین به ازای گزینه مورد نظر باید به سامانه ارسال کنند. مثلاً برای گزینه شبکه نسیم عدد 5 در نظر گرفته شده و در قسمت کلیدواژه وارد میشود.
- ارسال کننده: درصورتی که قصد ارسال پیامک در جواب پیامک مخاطب داشته باشید، متن مورد نظر از شماره انتخابی در این قسمت، ارسال خواهد شد.
- رنگ: رنگ مورد نظر برای نمایش نتایج گزینه در نمودار را از این قسمت انتخاب نمایید.
- متن پیامک: درصورتی که قصد ارسال پیامک در جواب پیامک مخاطب داشته باشید، متن مورد نظر در این قسمت تایپ شود، در غیر اینصورت آن را خالی رها کنید. (مثلاً: امتیاز شما با موفقیت ثبت شد.)
در نهایت با کلیک روی ثبت، گزینه مورد نظر ایجاد شده و در همان صفحه قابل مشاهده، ویرایش و حذف میباشد. به همین ترتیب سایر گزینهها را ثبت کنید.
- پاسخها: در این بخش میتوانید پاسخها یا گزینههای ارسال شده توسط مخاطبین را ببینید. با انتخاب گزینه مورد نظر تعداد شرکتکنندگان و تعداد آراء هر گزینه نمایش داده خواهد شد. در ضمن امکان پرینت و دریافت خروجی اکسل از نتایج هم وجود دارد.
- نمودار: دراین قسمت شما میتوانید نتایج امتیازدهی خود را به صورت نمودارهای مختلف مشاهده کنید. قابل ذکر است شما در این بخش امکان ساخت نمودار خود را با وارد کردن تنظیمات اولیه خواهید داشت.
دقت داشته باشید اینکار به منزله شروع امتیازدهی نیست و شما باید ابتدا سوال خود را از طریق پیامک یا هرروش دیگری به مردم ابلاغ کنید سپس در امتیازدهی شما شرکت کنند.
به تصویر روبه رو توجه کنید، پیامک ارسالی از سمت شما بدین معناست که:
به گزینه 5 امتیاز 10، به گزینه 7 امتیاز 6 و به گزینه 9 امتیاز 8 داده شده است.
- امتیازهای فوق را میتوان به شکل روبرو هم نوشت و ارسال کرد: ۴:۱,۳:۲,۲:۹,۱:۳
- همچنین به جای کاراکتر : میتوانیداز = نیزاستفاده نمایید.
- مقادیرقابل قبول برای امتیازها بین ۰ تا ۱۰ بوده و هر مقدارخارج از این بازه قابل قبول نخواهد بود.