ارسال متناظر یکی از پرکاربردترین امکانات ملی پیامک است. در این راهنما قصد داریم تمام آنچه را که برای آشنایی و استفاده از ابزار ارسال متناظر لازم دارید، به شما آموزش دهیم.
ارسال متناظر چیست؟
ارسال متناظر پیام کوتاه به شما کمک میکند تا به جای اینکه بخواهید به صورت تکی برای هر شماره متنهای متفاوت ارسال کنید، به صورت انبوه و گروهی این پیامها را ارسال نمایید. مثلاً اگر دقت کرده باشید بیشتر فروشگاههای اینترنتی وقتی برای کاربرانشان پیامک ارسال میکنند، نام آنها را در ابتدای پیامک قید میکنند (مانند تصویر زیر). این کار اگر برای تک تک کاربران به صورت جداگانه انجام شود بسیار وقتگیر و پرهزینه است؛ اما با امکان ارسال متناظر دیگر نیازی به ارسال تکی نیست، سیستم نامها را از فایل جداگانهای میخواند و پیامها را به صورت گروهی برای مخاطبانتان ارسال میکند (درست مانند مثال زیر).
کاربردهای ارسال متناظر
شما بسته به نیاز خود میتوانید استفادههای متنوعی از ارسال متناظر داشته باشید. برای درک بهتر کاربردهای ارسال متناظر، ما در این قسمت چند استفاده خیلی متداول از این ابزار را به شما آموزش خواهیم داد.
ارسال اطلاعیه در شرکتها و سازمانها
یکی از کاربردهای ارسال متناظر، ارسال اطلاعیهها برای کارمندان شرکت است. مثلاً برای ارسال فیش حقوق کارمندان میتوان از این ماژول استفاده کرد، با توجه به اینکه اطلاعات در فیش حقوق کارمندان با هم متفاوت می باشد به جای اینکه به صورت تکی اطلاعات ارسال شود میتوان با استفاده از ارسال متناظر متن مجزا برای هر فرد را در این بخش ثبت کرد تا به صورت انبوه پیام ها ارسال شود.
اطلاعرسانی به مشتریان فروشگاه
فرض کنید شما لیست شمارههای مشتریان خود را دارید و برای حفظ و جلب نظر آنها میخواهید به آنها جایزه بدهید. شما جایزهها را -که میتواند کد تخفیف هم باشد- بر اساس خرید قبلی مشتری انتخاب کردهاید و جایزهها با هم متفاوتند؛ پس نیاز دارید که SMS هایی با متنهای متفاوت ارسال کنید. اینجا هم ماژول ارسال متناظر ملیپیامک به کمک شما میآید و با استفاده از آن میتوانید پیامهای کوتاه را به شکل انبوه اما متفاوت ارسال کنید.
آموزش استفاده از ارسال متناظر
برای یادگیری نحوه استفاده از ارسال متناظر، کافی است قدم به قدم با این آموزش همراه شوید.
برای شروع، وارد بخش ارسال سامانه بشوید و ارسال متناظر را انتخاب کنید.
صفحه ای به شکل زیر برای شما باز میشود.
- شماره فرستنده: از این قسمت یکی از شماره های اختصاصی پنل خود را انتخاب کنید. این همان شماره ای است که پیام مربوطه به مخاطب ارسال میشود.
- فایل اکسل: در این قسمت فایل اکسل مربوطه را باید بارگذاری نمایید.
برای اینکار کافیست یک فایل اکسل ایجاد نمایید (میتوانید فایل اکسل نمونه را دانلود نموده و مطابق آن، عمل نمایید).
در ستون اول شماره موبایلها و در ستون دوم متن پیامک برای هر شماره را درج نمایید.
پس از تنظیم فایل اکسل فایل را بارگزاری نمایید.
چند نکته:
- دقت کنید که نام صفحهای از فایل اکسل که شمارهها درآن قرار دارند باید Sheet1 باشد.
- دقت کنید که سطراول فایل اکسل خوانده نمیشود. بنابراین میتوانید ازآن برای درج عنوان استفاده کنید.
- اگر این فایل از جایی Export شده است، ستون شماره را در یک فایل جدید (ترجیحاً فایل نمونه) کپی نمایید و حتماً از گزینه paste Options استفاده کرده و سپس گزینه values را انتخاب کنید. این کار باعث میشود تا فرمتهای اضافه حذف گردد.
توجه: در صورت علامتدار نمودن گزینه “ارسال به شماره های تکراری مجاز باشد”، ارسال به شماره های تکراری درفایل اکسل امکانپذیر میشود و به آنها بیش از یک متن ارسال خواهد شد.
در آخر بر روی دکمه "ارسال" کلیک کرده تا هر پیامک به شماره متناظر آن ارسال گردد.
پس از ارسال صفحه ای به شکل زیر باز میشود که در آن تعداد پیام های موفق و ناموفق را به شما نشان میدهد.
ارسال مجدد: با کلیک بر روی این گزینه صفحۀ ارسال متناظر برای ارسال مجددباز میشود.
گزارش ارسال: با کلیک بر روی این گزینه گزارش ارسال به شما نمایش داده میشود تا وضعیت ارسال پیامها را مشاهده کنید.
تراکنش مالی: در این قسمت میتوانید تراکنش مالی را مشاهده کنید تا به بازگشت هزینۀ پیامهای ارسال نشده و کسر هزینۀ پیامهای ارسال شده دسترسی داشته باشید.
مرحله ی دوم: وضعیت ارسال و دریافت گزارش ارسال
برای گزارش گیری پس از ارسال از این قسمت، باید به قسمت پیام های ارسالی رفته و گزارش ارسال خود را مشاهده نمایید.
- پیامک: در این قسمت متن پیامکهای ارسالی به شما نشان داده میشود.
- تاریخ و ساعت: در این قسمت تاریخ و ساعت ارسال خود را میتوانید مشاهده نمایید.
- فرستنده: شماره خط اختصاصی که با آن ارسال خود را انجام میدهید را میتوانید مشاهده کنید.
- گیرنده: شماره ای که به آن پیام ارسال کردهاید را در این قسمت مشاهده میکنید. با کلیک بر روی مربع موجود در کنار هر شماره میتوانید وضعیت ارسال آن شماره را مشاهده نمایید.
- وضعیت: علامت قرمزی که میبینید نشان دهنده این است که هنوز عمل دلیوری و بازگشت هزینه این ارسال انجام نشده است. اگر این علامت قرمز رنگ از بین رفت یعنی هزینه بازگشت به شما عودت داده شده است.
- کد پیامک: این کد ارسال پیامک شماست. کاربرد کد ارسال این است که هر زمان گزارش ارسال یا سیستم شما به مشکل برخورد، با ارائه این کد به اپراتور خود میتوانید گزارش ارسال خود را دریافت کنید.
- گزارش پیام صوتی: آیکون تلفن نشاندهندۀ این است که برای این ارسال، امکان پیامک صوتی خودکار تنظیم شده است. پیامک صوتی به این صورت است که با کاربران تماس گرفته میشود و متن پیام برای آنها خوانده میشود. در صورتی که آیکون تلفن در اینجا نشان داده نشود، پیامک معمولی است.