سی سال پیش، اگر قصد داشتید یک تماس تلفنی برقرار کنید باید به دنبال یک باجۀ تلفن میگشتید. در آن زمان هنوز کلمۀ پیامک به گوش هیچکس نرسیده بود و این ایده که یک دستگاه کوچک در دستان شما بتواند قدرت محاسبۀ بیشتری از موشک آپولو 11 که به کرۀ ماه رفت داشته باشد، به ذهن هیچکس خطور نمیکرد.
امروزه ما دستگاههایی داریم که ترابایتها داده را در خود ذخیره کردهاند، فیبرهای نوری که اطلاعات را در ثانیه منتقل میکنند و یک شبکۀ جهانی که تمام ما را در لحظه به هم متصل کرده است. و اگر تمام اینها برای منفجر شدن ذهن شما کافی نیست، در ادامه حقایقی عجیب (ولی واقعی) را میخوانید در مورد گوشیهای همراه و کسانی که از آنها استفاده میکنند – من و شما...
- تعداد گوشیهای هوشمندی که در هر دقیقه فعال میشوند سه برابر تعداد نوزادانی است که به دنیا میآیند. بنابراین ممکن است که شما بچه نداشته باشید، اما به احتمال زیاد یک گوشی هوشمند دارید.
- در بین 7 میلیارد انسان روی زمین 4.8 میلیارد از آنها گوشی تلفن همراه دارند. این در حالی است که تنها 4.2 میلیارد نفر دارای مسواک هستند. بنابراین شاید مسخره نباشد اگر بگوئیم احتمال اینکه در اینترنت راجع به بهداشت دهان بخوانیم بیشتر از این است که در خانه مسواک بزنیم.
- تعداد کاربران اینترنت در کشور چین بیشتر از تعداد این کاربران در هر کشور دیگری است. در اوایل سال 2012 نزدیک به 450 میلیون چینی از طریق گوشی همراه خود به شبکۀ جهانی دسترسی داشتند. این یعنی تعداد کاربران اینترنتِ موبایل در چین بیشتر از جمعیت بزرگترین کشور جهان سوم است.
- تا سال 2015، به ازای هر فرد روی کرۀ زمین یک گوشی تلفن همراه نیز وجود خواهد داشت. این به آن معنی نیست که همه یک گوشی همراه دارند – این دستگاه همچنان یک رویای دور برای بسیاری از ساکنان کشورهای فقیر دنیا خواهد بود. اما تعداد گوشیهای همراه به تعداد انسانهای روی کرۀ زمین میرسد.
- در سال 2009، کاربران تلفن همراه در آمریکا روزانه نزدیک به 4.1 میلیارد پیامک ارسال میکردند. این یعنی هر فرد در آمریکا 17 پیامک در روز ارسال میکرده است.
- پیامک میتواند زندگی انسانها را هم نجات بدهد. در سال 2008، یک جراح به نام دیوید نات (David Nott) به اجبار میبایست یک عمل جراحی حیاتی بروی یک بیمار زخمی میکرد. بخش جالب داستان اینجاست که در طول عمل، او با همکار خود یک ارتباط پیامکی داشت و یک راهنمای قدم به قدمی در مورد چگونگی عمل را دریافت میکرد. بله! به کمک پیامک، زندگی این بیمار نجات یافت. و این تنها یک نمونۀ ساده از اهمیت حیاتی پیامک در موقعیتهای مرگ و زندگی بود.
- بر اساس یک تحقیق انجام شده در دانشگاه کوئینزلند (Queensland) ارسال پیامک میتواند به اندازۀ سیگار اعتیادآور باشد. البته پیامک مطمئنا به اندازۀ سیگار برای سلامتی ما مضر نیست.
- پیامک میتواند به سیاستمداران کمک کند با رایدهندگان ارتباط داشته باشند. در سال 2004، تونی بلیر (Tony Blair) اولین کسی بود که از پیامک برای پاسخ مستقیم به سوالات افراد جامعه استفاده کرد.
- دارندگان تلفن همراه در طول روز نزدیک به 150 بار گوشی خود را چک میکنند. این شاید تائیدی باشد بر نکتۀ هفتم: پیامک میتواند معتادکننده باشد. بر اساس آمار شرکت نیلسون (Nielsen)، زنان بزرگترین معتادان پیامک هستند و در طول ماه میانگین 716 پیامک میفرستند. این در حالی است که میانگین ارسال مردان در ماه 555 پیامک میباشد.
- جستجو با تلفن همراه در 2 سال گذشته 500% افزایش داشته است و پیشبینی شده است که در سالهای اینده حتی با یک شتاب بیشتر رشد پیدا خواهد کرد. بنابراین در آینده تلفن همراه یکی از مهمترین رسانههای بازاریابی خواهد بود.
تمام حقایق ذکر شده نشاندهندۀ پتانسیل بالای پیامک و کاربرد آن در دسترسی به مشتریان هستند. با این وجود میتوان گفت پیامک بدون شک یکی از بهترین راهها برای بازاریابی است. اگر شما نیز نظری در این رابطه دارید، آن را با ما در میان بگذارید.