همانطور که میدانید عوامل متعددی در موفقیت یا عدم موفقیت بازاریابی پیامکی یا همان SMS Marketing دخالت دارند. اما در این میان، دو عامل کمی از بقیه پررنگترند: « کسب اجازه از مشتری و تعامل با مشتری از طریق پیامک». در این مقاله به بررسی این دو عامل میپردازیم و جوانب مختلف آنها را میسنجیم.
اجازه هست برای شما پیامک تبلیغاتی ارسال کنم؟
فکر میکنم همین الان هم افرادی هستند که از دست پیامکهای تبلیغاتی به ستوه آمدهاند و نباید دست روی دلشان بگذاریم که خون است! اما در این میان شرکتهای بزرگی هم هستند که برای نتیجه گرفتن در بازاریابی پیامکی از شیوههای دیگری استفاده میکنند و بسیار هم موفق هم شدهاند. یکی از اسرار موفقیت این کسب و کارها کسب اجازه از مشتری برای ارسال پیامک است. به تصویر زیر نگاه کنید.
من این تصویر را از حساب کاربری خودم در فروشگاه اینترنتی دیجیکالا تهیه کردهام (برای مشاهده اندازه بزرگ تصویر روی آن کلیک کنید). همانطور که میبینید در این جدول گزینهای به نام دریافت خبرنامه وجود دارد. در اینجا منظور خبرنامۀ پیامکی و ایمیلی است که از طریق آن اطلاعاتی مثل جشنوارۀ تخفیفها، محصولات جدید، وضعیت خرید و ... برای مشتری ارسال میشود. حالا اگر مشتری تمایلی برای دریافت این اطلاعات داشته باشد ، این گزینه را تیک میزند و با آغوش باز پیامکهای تبلیغاتی شما را میپذیرد. البته این به این معنی نیست که بردارید چپ و راست برای مخاطبانتان پیامک تبلیغاتی ارسال کنید، نه! اگر واقعاً میخواهید از بازاریابی پیامکی نتیجه بگیرید و تاثیر شگفتانگیز آن را ببینید لازم است اصول و نکات مهمی را بدانید که در مقالۀ «هنگام ارسال پیامک سس سزار فراموش نشود» آنها را برایتان گفتهایم.
بنابراین ارسال SMS های تبلیغاتی بدون جلب رضایت مشتری، یک نوع تجاوز به حریم خصوصی او است. اگر بتوانیم آنچه را که بر تمایل مشتری برای دادن اجازه تاثیر می گذارد بهتر درک کنیم، رویکرد بهتری نسبت به این موضوع خواهیم داشت. بازاریاب ها، مدیران و شرکتهای تبلیغاتی با درک این موضوع میتوانند خدمات بهتری به مشتریان خود ارائه داده و این در حالی است که مشتریها از خدمات خاصی که به نیازهایشان پاسخ میدهد بهرهمند میشوند، و نه تنها از دستتان خسته نمیشوند بلکه لبخند رضایت بر لبهایشان خواهد نشست.
خوشحال میشویم اگر مرحمت بفرمائید و جواب پیامک ما را بدهید!
خب همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، عامل دیگری که نقش مهمی در بازاریابی پیامکی شما دارد، تعامل با مشتری، یا به بیان دیگر، درگیر کردن مشتری با کسب و کارمان است. حالا شاید بپرسید که منظورمان دقیقاً چیست؟ حتماً برای شما هم پیش آمده که با پیامی این چنینی مواجه شوید: برای مشاوره و اطلاع از قیمت، عدد یک را به شماره ۰۲۱۶۳۴۰۴ پیامک کنید. خب اگر علاقهای به این کار یا محصول داشته باشید عدد 1 را ارسال میکنید. بعد از اینکه پیامک را ارسال کردید یا با شما تماس گرفته میشود یا از طریق SMS اطلاع مورد نیاز برایتان ارسال میشود. به این روش «درگیر نگه داشتن مشتری از طریق پیامک» میگویند. حالا این روش چه دستاوردهایی برای شما دارد؟- پیدا کردن مشتریهای ویژه: منظورم از مشتریهای ویژه، افرادی است که نسبت به محصولات یا خدمات شما علاقهمندند و با ارسال پیامک به شما تمایلشان را نسبت به تعامل با شما نشان میدهند.
- برندسازی: ارسال منظم پبامک تبلیغاتی با زمانبندی درست، باعث میشود در ذهن مخاطبانتان بمانید. این کار به شما فرصت برندسازی میدهد و راهتان را در توسعۀ بیشتر هموارتر میکند.
کلام آخر
این مقاله نگاه کوتاه و مختصری بود به دو نکتۀ مهم در بازاریابی پیامکی که لازم است برای موفقیت در بازاریابی به آنها توجه ویژهای داشته باشید. حالا اگر دوست دارید اطلاعاتتان را تکمیل کنید و یک داستان جذاب در مورد موفقیت یکی از کسب و کارهایی که با رعایت همین دو نکته به نتایج فوقالعادهای رسیده بخوانید، پیشنهاد میکنم مقالۀ «چگونه با بازاریابی پیامکی مشتریان خود را درگیر نگه داریم؟» را از دست ندهید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بازاریابی پیامکی، بایدها و نبایدها و اصول موفقیت در آن با بخش پشتیبانی ملیپیامک تماس حاصل کنید و سوالات خود را با ما مطرح نمائید.
هادی
افرین راحت شدم
بهرام
ای بابا مهم اینه که 1گروه از تبلیغات و مسابقات مسخره پول در بیارن و گروه دیگر از مالیاتی که از این پیامک ها بدست میارن سود کنن ما مردم عادی هم که هیچ حقی نداریم
پشتیبانی
بهرام جان، به نظر ما تمرکز یک بازاریابی پیامکی درست بروی مشتری خواهد بود و برای ارائه خدمات بهتر به او به کار گرفته میشود. اما متاسفانه هنوز فرهنگ درست استفاده از این ابزار جا نیافتاده و نتیجه تنها ایجاد مزاحمت برای مخاطبان هست.
استلاه
ممنون از مطلب
پویا
آقای محترم برادر گرامی آقای خلیل لطفا خودت را جمع گروه حساب نکن
خلیل
آقای محترم برادر گرامی آقای سعید لطفا خودت را جمع گروه حساب نکن
سعید
دقیقا همون چیزی که باید باشه رو گفتین واقعا هم باید همینجوری باشه ولی متاسفانه ما خیلی بی فرهنگیم عقب مانده ایم و به این چیزها فکر نمیکنیم فقط میخواهیم تبلیغات کنیم و به عواقبش فکر نمیکنیم